Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Arsenal – Manchester United (But I’ve Heard of the Stretford, Enders)

11:42

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Arsenal och Manchester United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Arsenal – Manchester United 1-3 (0-2)

Premier League, omgång 15 • 2017-12-02, 18.30 • Arsenal Stadium, London • publik: 59 547 • domare: Andre Marriner


 0-1 (4) Antonio Valencia (Pogba)
 0-2 (11) Jesse Lingard (Martial)
 1-2 (49) Alexandre Lacazette
     (58) Marcos Rojo
 1-3 (63) Jesse Lingard (Pogba)
     (72) Héctor Bellerín
     (74) Paul Pogba (allvarligt otillåtet spel)
     (87) Laurent Koscielny
     (89) Alexis Sánchez
     (89) Ander Herrera


Manchester United: De Gea; Valencia, Lindelöf, Smalling, Rojo, Young (Rashford 90+2); Pogba, Matic; Lingard (Darmian 76), Martial (Herrera 67); Lukaku
Avbytare: Romero, Blind, McTominay, Mata

Arsenal: Cech; Koscielny, Mustafi (Iwobi 15), Monreal; Bellerín, Ramsey, Xhaka (Welbeck 70), Kolasinac (Giroud 76); Özil, Sánchez; Lacazette
Avbytare: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Wilshere

Mikael Österdahl | 22:37 Tack och bock!

En enkel seger mot Arsenal gör en lördagskväll så mycket bättre. Manchester United är nu sju poäng före den nya tabellfemman. Uppåt är det fem poäng till Manchester city, vilket förmodligen förvandlas till åtta imorgon, om inte David Moyes hittar på något speciellt.

Jesse Lingards dubbel och David de Geas räddningar blev avgörande idag. Nemanja Matic var tillbaka efter skada och gör sin klart bästa match på länge. Paul Pogba var magisk fram till utvisningen, som tyvärr inte kan trollas bort.

Vi avslutar den här matchdagsbloggen med videoversionen av José Mourinhos intervju efter matchen. Orkar ni inte se hela ska ni åtminstone spola fram till 2.55, där Mourinho är den allra bästa versionen av Mourinho.

Tack för att ni läste!

 

Mikael Österdahl | 21:27 Snackisar och vlogg

Återkommer med någon form av sammanfattning om en stund. Tills vidare kan ni njuta av Muss-vloggen och våra snackisar!

Mikael Österdahl | 21:23 Ingen Pogba i derbyt

Dagens negativa är förstås Paul Pogbas utvisning. Innebörden av det röda kortet är att Pogba missar Manchesterderbyt. Pogba missar även hemmamatchen mot Bournemouth samt bortamatchen mot West Brom. Hur vi ska kunna vinna derbyt mot city utan Pogba vet jag inte, men José Mourinho måste hitta ett sätt.

Jag tycker kanske inte att det röda kortet är så solklart som många andra verkar tycka. I slowmotion ser det väldigt fult ut men i realtid är det inte lika självklart vad som sker. Pogba har otur att Bellerín agerar som han gör. Pogba har otur att domaren Andre Marriner uppfattar situationen som han uppfattar den.

Vad utvisningen däremot är är omöjlig att överklaga, omöjlig att snacka bort. Ja, om du inte är Duncan Castles förstås.

Mikael Österdahl | 21:05 Rekord av De Gea

David de Gea gjorde alltså 14 räddningar idag. Det hör inte till vanligheterna att en målvakt gör det. Faktum är att 14 räddningar är Premier League-rekord.

Expected goals är kanske inte världens bästa måttstock men det ger ändå en bra indikation på hur det ser ut. Siffrorna från kvällens match är närmast overkliga.

Mikael Österdahl | 20:58 Wenger: Det är svårt att acceptera

Resultatet är svårt att acceptera tycker Arsène Wenger.

”Jag är mycket besviken. När du gör en sådan kvalitativ match utan att få något för det är det svårt att acceptera. Idag var det mycket positivt men vi var inte tillräckligt effektiva.

”Vi började inte alls bra defensivt. Det var inte ens en stor press.”

Om De Gea: ”Deras målvakt var fullständigt enastående.”

Wenger pratade med BT Sport.

Mikael Österdahl | 20:51 Mourinho: Vi förtjänade tre poäng

Det var en klassisk José Mourinho som sammanfattade Uniteds seger i BT Sport.

”Jag tycker att det var en fenomenal match. Jag älskade sättet som mitt lag spelade och kämpade. Jag måste också säga att Arsenal emellanåt spela fantastisk anfallsfotboll. Men jag måste säga att mina spelare förtjänar alla fantastiska ord, jag kan inte alla på engelska… Fantastiskt, fenomenalt… Vi förtjänade tre poäng.”

Om taktiken: ”Planen var att när de har bollen måste alla försvara, det börjar med de offensiva. När vi har bollen måste vi kontra fort och försöka göra mål. Det gjorde vi, vi hade en boll i stolpen, vi hade Lukaku mot Cech i slutet. Vi hade också en fantastisk målvakt, vi förtjänade tre poäng.”

Finns det någon bättre målvakt än De Gea? ”Jag sa till honom efter matchen att det jag såg var den bästa målvakten i världen. I stora matcher måste målvakten vara där för dig. Spelarna var magnifika, intelligenta som spelade som det behövdes i matchen. Det ändrades gång på gång taktiskt, de var briljanta.”

Vad tycker du om Pogbas utvisning? ”Jag vet inte, jag lämnar det till dig. Jag lämnar situationen med Lukaku och Koscielny till er. Jag lämnar Arsenals spelare på gräset till er. Gräset är vackert, det finns en vilja att gå till gräset.”

Mikael Österdahl | 20:42 De Gea: Vi försvarar oss bra

David de Gea och Jesse Lingard var Uniteds hjältar idag. De Gea stod för 14 räddningar, varav några overkliga. Lingard gjorde två mål och sprang, sprang och sprang. Sen sprang han lite mer.

Matchhjältarna fick prata med BT Sport efter matchen.

David de Gea:

”Det var givetvis en svår match, det är det alltid mot Arsenal. Vi gjorde tre fantastiska mål, framför allt [Lingard].”

Det var tufft i slutet på första… ”Vi gjorde två snabba mål men i slutet av första tappade vi kontrollen. I andra halvlek var det ungefär det samma. De gjorde mål, vi gjorde mål. Paul [Pogba] blev utvisad men vi försvarar oss bra.”

Har du någonsin spelat bättre? ”Laget försvarar sig bra. Vi ser fram emot nästa match.”

Jesse Lingard:

”Det var end to end. I andra behövde vi omorganisera oss och formera om oss.”

Om inledningen: ”Vi pressade högt, deras misstag kostade dem och vi straffade dem.”

Vad betyder det här för titelstriden? ”Det är en massiv match. Vi tar varje match som den kommer. Vi jobbar hårt på träningarna och ser vart det tar oss.”

Idag var det Jesse Lingard som fick priset som matchens bästa spelare.

Mikael Österdahl | 20:29 Arsenal – United 1-3

Manchester United vinner enkelt med 3-1 mot Arsenal i London. United öppnar matchen bäst och springer snabbt ifrån till 2-0, genom mål av Antonio Valencia och Jesse Lingard.

Arsenal får en reducering tidigt i andra halvlek men med halvtimmen kvar att spela fastställer Jesse Lingard slutresultatet till 3-1.

Med kvarten kvar att spela blir Paul Pogba utvisad men Uniteds tio spelare har inga problem att hålla bollen utanför mål.

Enkelt.

 

Mikael Österdahl | 19:23 Halvtidstankar

Antonio Valencia vann bollen och gjorde mål. Jesse Lingard inspirerades av kaptenen och gjorde likadant. Då hade det gått elva minuter och det var hur kul som helst.

Sedan har det inte varit lika roligt. Eller ja, en har ju skrattat en hel del åt Arsenals alla missar. Trots tvåmålsledning i halvtid är det Manchester United som behöver göra förändringar inför andra halvlek. Det här kan helt enkelt inte hålla i 90 minuter till.

United har egentligen inget eget spel och förlorar boll mest hela tiden, gärna runt eget straffområde.

 

Kan kanske vara läge för Ander Herrera till andra halvlek?

Mikael Österdahl | 18:25 UTFR!

Nu går vi för seger och bara för seger.

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 18:19 Mourinho: Inget problem att Lacazette startar

José Mourinho litar på Nemanja Matic och är överraskad att Alexandre Lacazette startar för Arsenal. Det säger han till BT Sport inför matchen.

Om Matic: ”Han vill spela. Jag är inte säker på att han är fullständigt frisk för att göra det. Men jag litar på hans erfarenhet, jag litar på hans känsla. Han startar för att han är en viktig spelare.”

Hur kommer ni att spela? ”Vi tar oss an det som jag sa igår. När vi har bollen vill vi anfalla, när de har bollen försvarar vi.”

Lacazette spelar… ”Det överraskar mig för managern sa att han var ute. Det är en dålig start när vi säger saker som inte händer. Men det är inget problem. Det är en bra anfallare, som Giroud och Welbeck. I de tre spelarna har de tre bra alternativ med olika kvalitet.”

Även Arsenals manager Arsène Wenger fick snacka i teve.

Om Lacazette: ”Han kommer att spela för han återhämtade sig överraskande.” Läs: Jag ljög, det var alltid givet att han skulle spela.

Wenger säger också att Arsenal vill diktera händelserna men att de också behöver vara bra defensivt.

Mikael Österdahl | 18:12 O’Shea!

Den allra bästa matchen mellan Arsenal och Manchester United var förmodligen Uniteds 5-4-seger 1958. Därifrån har vi dock ingen video så vi lyfter istället fram 4-2-segern 2005.

Arsenal tog ledningen två gånger men United vände till seger. Målskyttet avslutades av John O’Shea med en riktig klassiker. Läge för Matteo Darmian att bjuda på något liknande ikväll!

Mikael Österdahl | 18:07 Annorstädes

Det har spelats Premier League-fotboll på annat håll idag:

  • Tottenhams kollaps fortsätter, idag bara 1-1 borta mot Watford. Bara en seger på sex i ligan för Tottenham nu.
  • Leicester fortsätter att imponera under Claude Puel. Idag 1-0 mot Burnley.
  • Swansea fortsätter att inte imponera. Idag förlust i Stoke.
  • Everton presenterade en ny manager i Sam Allardyce och belönades med en seger.
  • West Brom testade också ny manager i Alan Pardew men fick bara 0-0 mot Crystal Palace.
  • Liverpool vann med 5-1 mot Brighton på bortaplan.
  • Tidigare idag vann Chelsea mot Newcastle.
Mikael Österdahl | 17:47 Mourinho: Matic vill spela

Hur är det egentligen med Nemanja Matic? Han ”vill spela” säger Mourinho. Managern misstänker dock att Matic inte är fullständigt fit.

Mikael Österdahl | 17:45 Samma lag som sist

De elva som vann enkelt mot Watford får alltså en ny chans idag. Därmed kommer Nemanja Matic till spel, skadan i tisdags till trots.

Offensivt får vi Jesse Lingard och Anthony Martial bakom Romelu Lukaku. Frågan är om Lingard och Martial klarar av att leverera två bra prestationer på en vecka.

I backlinjen får Victor Lindelöf förnyat förtroende tillsammans med Chris Smalling och Marcos Rojo.

På avbytarbänken en förändring, då Zlatan Ibrahimovic inte är med i truppen. Istället kommer Daley Blind in. Att det inte är en frivillig förändring från José Mourinho är självklart.

I Arsenal är det anmärkningsvärda att Alexandre Lacazette kommer till spel. Tillsammans med Alexis Sánchez och Mesut Özil har Lacazette skördat stora framgångar mot slutet. Stoppar vi den trion är mycket vunnet.

 

Mikael Österdahl | 17:32 Arsenals lag

Om United ställde upp som förväntat så gör inte Arsenal det. Lögnaren Arsène Wenger ljög nämligen om Alexandre Lacazettes skada och den franska anfallaren spelar från start.

Mikael Österdahl | 17:30 Dagens lag

Inga överraskningar i Manchester United, där José Mourinho väljer en oförändrad startelva.

 

Mikael Österdahl | 17:09 What a goal!

Om Manchester United spelar mot Arsenal vore det ju närmast oförskämt att inte kolla på Ryan Giggs mål i FA-cupsemifinalen 1999. Manchester United spelar mot Arsenal idag. Alltså kollar vi på Giggs mål.

Längre höjdpunkter:

Mikael Österdahl | 16:53 Seger för reserverna

Uniteds reserver är klara för kvartsfinal i Premier League International Cup. Detta efter 2-0 mot Celtic idag. James Wilson sköt båda målen. Axel Tuanzebe fick för en gångs skull speltid. Rimligen får Tuanzebe mer speltid på tisdag, då för a-laget mot CSKA Moskva i Champions League.

Mer från matchen senare.

 

Mikael Österdahl | 16:28 Grattis Matteo

28 år gammal. Det är vad Matteo Darmian blir just idag. Så då ska vi förstås passa på att gratulera på födelsedagen.

Låt oss hoppas att han inte får en plats i startelvan i present av José Mourinho.

Mikael Österdahl | 15:47 Young mot Watford

Nä, hög tid för något upplyftande. Vi tar en titt på Ashley Youngs insats mot Watford.

Briljant helt enkelt. Med största sannolikhet har Young redan nu säkrat Ballon d’Or 2018.

Mikael Österdahl | 15:42 Chelsea närmar sig

Inte bara juniorlaget bjöd på dåliga nyheter. Även dagens tidiga Premier League-match slutade på ett tråkigt sätt. Det började bra då Newcastle tog ledningen på Stamford Bridge. Men Newcastle är ju rätt dåliga och släppte in tre bollar, så Chelsea vann med 3-1.

Därmed går Chelsea upp på 32 poäng, vilket är lika många som Manchester United. De har 22 poäng på de åtta senaste matcherna, vilket är ganska bra. Newcastle har nu en poäng på sex matcher, vilket är ganska dåligt.

United kommer oavsett att behålla andraplatsen i ligan. Det krävs nämligen att United förlorar med nio bollar ikväll för att Chelsea ska gå förbi och det är ju uteslutet.

 

Mikael Krekula | 15:27 Slut 2-3

Där blåser domaren av och det slutar med en förlust med 2-3. Mellor och Greenwood gjorde målen som så när resulterade i en fin comeback efter att ha legat under med 0-3. Men det räckte inte och United avancerar inte vidare i gruppen. Mer om matchen senare.

Mikael Krekula | 15:19 United reducerar igen

2-3 nu när United reducerar igen. Inlägg från Williams på vänsterkanten och Mason Greenwood når högst och nickar via stolpen in 2-3. Tre minuter kvar av ordinarie tid så finns lite tid kvar för att nå en kvittering.

Mikael Krekula | 15:04 United reducerar

Det är Mellor som reducerar för United, ställningen är nu 1-3. Han bryter in från kanten och med ett hårt skott efter marken ger han United ett litet hopp att åtminstone ordna en oavgjord match. United har också gjort sitt sista byte där Burkart utgått och Puigmal kommit in.

Mikael Krekula | 14:51 Två byten

United har gjort två byten, av har Traore och Ramazani gått och in har Mellor och Baars kommit. United har inte varit lika bra i den andra halvleken, mer och mer Wolves nu när det gått drygt en timme av matchen.

Mikael Krekula | 14:41 3-0 Wolves

Wolves gör ännu ett mål, direkt i den andra halvleken. En kort hörna och bollen slås in och nick via ribban in i mål. Alldeles för enkelt igen.

Mikael Krekula | 14:21 2-0 i halvtid

Wolves leder med 2-0 efter 45 minuters spel. United har dominerat matchen, ägt boll och skapat flest målchanser men har inte varit effektiva. Wolves har mer eller mindre endast haft två riktiga anfall men försvars- och målvaktsspelet har inte varit bra från Uniteds sida.

Mikael Krekula | 14:03 2-0 Wolves

Wolves utökar sin ledning till 2-0 efter 27 minuter. Återigen är försvarsspelet undermåligt då Wolves enkelt tar sig igenom, bryter in och avslutar. Skottet såg dessutom inte otagbart ut för Richardson. Nu är uppförsbacken lång för United som trots allt dominerat matchen.

Mikael Krekula | 14:00 1-0 Wolves

Wolves tar överraskande ledningen i sitt första riktiga anfall. I princip. Greenwood tappar boll på mittplan men det ska egentligen inte spela någon roll, Wolves slår en rak och till synes ofarlig långboll men försvaret står och sover, ett inspel och sedan tomt mål. För att United ska toppa gruppen behövs alltså en seger med fyra mål, vilket innebär att United måste göra minst fem mål. Vanligtvis skulle jag säga att det är omöjligt, men med det här laget är det inte det även om det skulle underlätta om de bästa spelarna fanns på planen. 25 minuter är spelat av matchen.

Mikael Krekula | 13:54 United dominerar

United dominerar, Nishan Burkart prickade just stolpen efter att ha rundat målvakten men vinkeln var dålig. 20 minuter spelat. United behöver göra fyra mål för att vinna gruppen, då Arsenal besegrade Stoke med 4-2.

Mikael Krekula | 13:26 Reservbetonat U18-lag

Det är ett reservbetonat U18 som tar spelar borta mot Wolverhampton i Premier League Cup. Så här ställer United upp:

Det mest noterbara i laget är en debut för Aliou Traore på mittfältet. I övrigt är det många ändringar i laget, i princip bara Nishan Burkart som vanligtvis spelar regelbundet. Matchen startar om några minuter och vi kommer rapportera live från matchen så häng med här.

Mikael Österdahl | 12:46 Lagnyheter

Zlatan Ibrahimovic syntes inte till när Manchester United igår tog tåget till London inför dagens match. Det kan förstås vara så att han är med ändå men vi får ändå utgå från att han inte är tillgänglig för spel ikväll.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Smalling, Lindelöf, Rojo, Shaw, Blind, Young
Mittfältare: Herrera, McTominay, Lingard, Matic, Pogba, Mata
Anfallare: Rashford, Lukaku, Martial

Truppen via Manchester Evening News.

Jag förväntar mig att Mourinho precis som i onsdags – och precis som mot Liverpool, Tottenham och Chelsea – matchar en 3-4-3-formation (eller möjligen 3-5-2, beroende på hur de offensiva pjäserna placeras ut).

Målvakt, mittbackar och vingbackar bör vara samma som senast, det finns liksom inget att laborera med.

Inte lika självklart på mitten, då Mourinho igår sa att han inte visste om Nemanja Matic skulle vara tillgänglig för spel. Paul Pogba är given. Matic spelar om han kan spela, annars blir det Ander Herrera.

Offensivt skulle jag vilja se Anthony Martial och Marcus Rashford på topp, men jag kan inte se att Mourinho ska peta Romelu Lukaku. Efter deras respektive insatser i onsdags bör Martial gå före Rashford. Anfallstrion kompletteras sannolikt av Jesse Lingard.

Juan Mata brukar inte få chansen i såna här matcher och Henrikh Mkhitaryan har stängt in sig själv i frysboxen.

Med Matic tillgänglig är det alltså exakt samma lag som i onsdags. Det är också vad ESPN:s Rob Dawson tror på.

Mikael Österdahl | 12:18 Trippelmatch

Idag är en sådan där fin dag då Manchester United har tre matcher. Först, klockan 13.30, är det cupmatch för juniorerna mot Wolverhampton Wanderers. Den matchen visas på MUTV/Viaplay. Även reserverna har cupmatch, mot Celtic. Den matchen börjar 15.00 men visas inte.

Sedan klockan 18.30 är det så dags för a-laget! Match mot Arsenal, en klubb från London.

Juniorernas match skulle ha börjat klockan 12.30 men på grund av dåligt väder sköts avsparken fram en timme.

Det är match i U18 Premier League Cup. Det är den avslutande gruppspelsmatchen och alla lagen i Uniteds grupp står på tre poäng. Gruppvinnaren samt de två bästa grupptvåorna (av sex) går till kvartsfinal.

Arsenal toppar med ett plusmål medan United har nollmålskillnad. United har dock en fördel av att Arsenals bortamatch mot Stoke hade avspark klockan 12.00. Därmed kommer United att veta exakt vad som krävs för gruppseger. Att lita på att sex poäng ska räcka för att vara en av de bästa grupptvåorna rekommenderas inte.

Reserverna spelar i Premier League International Cup, som har samma upplägg som juniorcupen. Här deltar dock tolv engelska lag och tolv internationella (Swansea från Wales är ett engelskt lag men Celtic är internationella). United har inlett med två segrar och säkrar gruppsegern vid oavgjort eller bättre idag. Vid förlust idag så måste United ha tur med andra resultat.

Mikael Österdahl | 11:44 But I’ve Heard of the Stretford, Enders

Jag har aldrig varit så arg efter en fotbollsmatch som jag var efter 0-0-matchen mot Arsenal hösten 2003. Att de känslorna ska replikeras idag ser jag i stort sett som uteslutet. Men det här mötet med Arsenal känns hetare än på väldigt länge. Jämfört med matchen i våras är det som natt och dag, den gången var det ju närmast en träningsmatch.

De senaste åren har jag varit närmast likgiltigt inställd till Arsenal. När de nyligen fuskade sig till en straff mot Burnley blev jag dock genuint upprörd. Underbart!

Arsenal har efter den patetiska fjolårssäsongen nu chansen att på allvar slå sig in som topplag igen. United har samtidigt chansen att slå ner Arsenal till mittenträsket igen. United kan också en gång för alla slå fast att laget är mycket bättre än alla lag som inte är från Manchester.

Bertie Mee said to Matt Busby,
Have you heard of the North Bank Highbury?
No said Matt, you Cockney twat,
But I’ve heard of the Stretford, Enders.

Jag tror att det blir bra ikväll. Men då förutsätter jag förstås att José Mourinho inte tycker att 0-0 skulle vara ett bra resultat. Tycker Mourinho dag så blir det en ickehändelse och förmodligen 0-0.

Men United har ju inte råd att spela på 0-0. Det bör till och med Mourinho kunna inse efter en snabb titt i tabellen.