Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Skadad Nemanja Matic kommer definitivt att spela derbyt

Manchester United gjorde igår jobbet mot CSKA Moskva i Champions League. Därmed säkrades avancemang till slutspelet.

Nu är det fullt fokus på Manchesterderbyt för United. För Manchester city är det ikväll en Champions League-träningsmatch ikväll, borta mot Shakhtar Donetsk i Charkiv. Förhoppningsvis får de en miserabel kväll.

Den sanningssägande managern José Mourinho var på gott humör igår. Han hyllade Romelu Lukaku (det gör han ju alltid) och han lovade att Luke Shaw ska få fler chanser att spela. Dessutom bjöd Mourinho på den definitiva skadegenomgången inför derbyt.

Mer från gårdagens match:

Skadeläget inför derbyt

Det mest intressanta på presskonferensen efter gårdagens seger var då José Mourinho fick redogöra för skadeläget i United inför söndagens derby. För att fullt ut förstå Mourinho måste vi börja med Pep Guardiola, som igår sa att det är tveksamt om David Silva kan spela i derbyt.

Dessutom ska vi komma ihåg att Arsène Wenger inför Arsenalmatchen sa att Alexandre Lacazette inte skulle spela.

Hur är skadeläget inför helgen? “Vill du ha sanningen eller vad vill du ha?”

Jag vill inte ha de andra managernas version av sanningen… “Du vill ha sanningen. Sanningen är…

  • “Eric Bailly ingen chans för helgen.
  • “Phil Jones en chans.
  • “[Marouane] Fellaini en chans.
  • “Zlatan [Ibrahimovic] en stor chans.
  • “[Nemanja] Matic? Matic är skadad men han kommer definitivt att spela. Jag säger sanningen! Han är skadad. Men han kommer definitivt att spela.
  • “[Michael] Carrick? Nej, ingen chans.

“Det är sanningen, eller hur. Inget påhitt om Lacazette, David Silva. Allt sant!”

Slutsats? Mourinho tror att David Silva är klar för derbyt och Mourinho tycker att Wenger och Guardiola är lögnare.

Mourinhos presskonferens: Motståndaren kommer inte hoppa av glädje

José Mourinho pratade igår också om matchen som United vann med 2-1.

“Jag är nöjd, vi ville inte gå vidare efter en förlust. Vi ville inte gå vidare efter en dålig prestation. Målet var att gå vidare, spela bra och åtminstone få ett positivt resultat. Jag tycker att vi gjorde det väldigt, väldigt bra. Prestationen var bra, attityden var bra.”

Om Lukaku: “Jag är alltid nöjd med Romelu. Sättet han spelar för laget är fullständigt otroligt.”

Att Lukaku när han blev utbytt gick till omklädningsrummet är inget vi behöver bekymra oss för. Mourinho låter ofta utbytta spelare gå direkt till omklädningsrummet när det är kallt och det finns inga indikationer alls på att Lukaku skulle ha någon skada.

Om motstånd i åttondelsfinalen: “Det spelar inget roll vilket lag vi får i lottningen. Laget vi får kommer inte att hoppa av glädje över att få möta oss.”

Om Luke Shaw: “En väldigt positiv insats. Framför allt var han väldigt farlig när han gick framåt med bollen, han skapade mycket. Stor intensitet i hans spel, ingen överraskning att han i minut 80 kände konsekvensen av den intensiteten. Det är normalt, första matchen för säsongen för honom.

“Han förtjänade den möjligheten under en lång tid. Och han kommer att få fler, för insatsen var verkligen positiv.”

Shaw röstades fram till bästa spelare i United.

Tangerat rekord

Efter segern igår har Manchester United nu en svit på 40 matcher i rad utan förlust. Det är tangerat klubbrekord. United har således chansen att sätta klubbrekord på söndag.

(Att Manchester city är senaste lag att vinna på Old Trafford ska vi kanske tala tystare om…)

Hur stolt är José Mourinho? “Jag är inte stolt, för vi hade några dåliga resultat hemma. Vi spelade oavgjort i matcher där det inte är ett bra resultat. Jag spelar inte för rekord. Jag vill inte stå i historieböckerna på grund av rekord, jag vill vara där för att vi vann Europa League och det var första gången. Jag vill vara där för att vi gjorde viktigare saker än det. Men det är trevligt.”

Pogba om utvisningen

“Jag är väldigt besviken [över avstängningen] för jag vill verkligen hjälpa laget och jag ville vara med i det här derbyt och vi behöver vinna,” säger Paul Pogba.

Han tror dock att laget klarar sig ändå: “Jag litar fullständigt på laget. Även om jag inte är där kommer jag att titta på matchen och ge positiv energi och förhoppningsvis vinner vi.”

Om utvisningen: “Jag pratade egentligen inte efter matchen, jag hade inte tid, men jag tror att Héctor, jag känner honom också, och jag skulle aldrig tackla honom sådär. Olyckligtvis för mig trodde jag att han skulle sträcka fram foten och han var i en position som var ofördelaktig för mig så jag har gjort det.

“Det ser väldigt illa ut men intentionen var inte så. De fattade beslutet, domaren tog fram det röda kortet och sådan är fotbollen.”

Castles: Mourinho har pengar att värva för

En vänsterback, en central mittfältare och en högerytter finns på José Mourinhos önskelista inför januarifönstret, rapporterar Mourinhokännaren Duncan Castles. United ska ha fått tillåtelse att spendera runt 90 miljoner euro i januari, påstår Castles.

Några namn nämns dock inte. Det har viskats om Schalkes mittfältare Leon Goretzka men om det ligger något i det vet jag inte. Tottenhams vänsterback Danny Rose, känd som Danny Rose you’re a wanker, har nämnts tämligen ofta.

Oliver dömer derbyt

Premier League har meddelat att Michael Oliver kommer att döma Manchesterderbyt på söndag. Gary Beswick och Simon Bennett går på linjen med Jon Moss som fjärdedomare.

Oliver har gjort 25 Unitedmatcher (10-7-8). Den här säsongen har vi haft honom en gång, i 2-0-segern mot Leicester. Dessförinnan hade vi fem matcher i rad utan seger med Oliver.

Manchester city har haft Oliver vid 23 tillfällen (16-3-4). Den här säsongen har han dömt deras vinster mot Arsenal (h) och Brighton (b).

Matchen på söndag blir det fjärde Manchesterderbyt för Oliver. Han dömde citys 3-0-seger på Old Trafford våren 2014 och deras 1-0-seger på City of Manchester Stadium i november samma år. Hans senaste Manchesterderby var dock en mycket roligare tillställning, då Marcus Rashford med matchens enda mål avgjorde bortaderbyt i mars 2016.

Scott dömer Bournemouth

Premier League har också meddelat att Graham Scott dömer hemmamatchen mot Bournemouth på onsdag nästa vecka. Adam Nunn och Richard West blir assisterande domare med Mike Dean som fjärdedomare.

Scott har bara gjort en enda Unitedmatch tidigare, det var 4-1-segern mot Burton Albion i ligacupen tidigare den här säsongen.

Bournemouth har haft Scott tio gånger (5-3-2). Den här säsongen har han dömt deras 0-0-match hemma mot Leicester.

Trio nominerad

Premier League har nominerat José Mourinho, Ashley Young och Jesse Lingard till priserna för månadens manager, månadens spelare och månadens mål i ligan.

Kungens debut

Idag är det 25 år sedan Kung Eric Cantona debuterade för Manchester United. Han gjorde det i en 2-1-seger mot Manchester city på Old Trafford.

Cantona var inhoppare den dagen. Hans enda inhopp som Unitedspelare.

Dave Saves

David de Gea gjorde 14 räddningar mot Arsenal. Se!