Reserverna: Arsenal – Manchester United 4-0

Samtidigt som a-laget besegrade Stoke hade Reservlaget en tung kväll i London när Arsenal vann med hela 4-0, dock efter två sena mål från hemmalaget.

Med James Wilson och Demetri Mitchell utlånade försvann helt plötsligt lagets två bästa spelare den här säsongen och att laget skulle få det tufft borta mot Arsenal var ingen överraskning. Vi fick dock se Angel Gomes från start i Reservlaget för första gången vilket var positivt.

Arsenal tog planenligt ledningen efter 19 minuter och det dröjde till halvlekens sista minut innan United hade ett skott på mål, från Joshua Bohui som dock räddades komfortabelt.

United inledde den andra halvleken bättre och hade faktiskt ett stolpskott från Indy Boonen som dock något turligt gick fram från första början. Boonen fick starta och det ska han definitivt göra då han är en spelare med potential framåt.

Istället kunde Arsenal utökade ledningen efter en timmes spel. United försökte komma tillbaka och skapade en fin dubbelnchans men det var inte Uniteds dag. Istället kunde Arsenal definitivt punktera matchen med två mål på slutet, ett i den 84:e minuten och ett i den 87:e minuten.

Förlusten innebär att United är kvar på nedflyttningsplats och har inte vunnit någon av sina fem senaste matcher. Det går nog inte lättare av att Mitchell och Wilson lånats ut, även om det innebär mer speltid för några intressanta spelare hade den spetsen behövts.

Arsenal – Manchester United 4-0 (1-0)

United: Richardson; Olosunde, Riley, Warren, Williams; Sang (Burkart, 66), Redmond, Hamilton (Whelan, 78), Boonen (Barlow, 68); Bohui, Gomes


MANCHESTERGUIDE
 • Altruisten

  Vad är nu detta ?
  Akademilag, juniorer och reserver tycks få däng i parti och minut.
  Prioriteras ”bara” representationslaget” ?
  Akademin är klubbens DNA och för viktig att lämnas där hän.
  Hur är Mourinhos förhållande till klubbens Akademi?

  • Mikael Krekula

   Reservlaget har tappat mer och mer i status. De bästa i åldrarna 20-23 som detta är tänkt att gälla spelar redan a-lagsfotboll, om inte i a-laget så utlånade till något annat lag. Kolla bara på United, som Fosu-Mensah, Tuanzebe, McTominay, Wilson, Mitchell och så vidare. Hade United spelat alla dessa hade man förmodligen vunnit serien.

   Akademilaget, dvs U18, får inte spö i parti och minut. De leder serien och har ett väldigt bra lag med massvis med spännande spelare.

   Mourinhos förhållande dit är oklart. Han är dock ovillig av någon anledning att låta spelare som inte får spela i a-laget spela med Reservlaget. Det innebär att Axel Tuanzebe knappt spelat en fotbollsmatch den här säsongen.

   • Att reservlaget är dåligt nu beror också på att talangpoolen i United i de här årskullarna är dålig. Med Rashford, McTominay, Pereira, Fosu-Mensah, Tuanzebe och så vidare har United nära nog fått maximal utdelning, sett till talang på spelare.

    Men att det ser ut som det gör nu beror på hur arbetet runt akademin var cirka åren 2010-2015. Då glömdes akademin helt enkelt bort. Brian McClair (som var akademichef) gjorde ett rätt ruttet jobb under sina sista år i klubben och Sir Alex Ferguson orkade inte längre bry sig. Nu börjar det ordna upp sig igen men det tar tid att bygga upp (det är helt enkelt inte fysiskt möjligt att göra 20-åringar av 16-åringar utan att vänta fyra år). Så först om 2-3 år kan det tänkas att reservlaget blir konkurrenskraftigt igen. Men det är tämligen ointressant, då reservlaget mestadels består av de sämre spelarna från juniorlagen (de bättre går till a-laget, på lån eller på försäljning).

    Ska vi peka finger så är det inte på Mourinho, inte på Van Gaal, inte på Moyes utan på de som bestämde innan dess. Då var det i för stor utsträckning managern som bestämde allt, vilket fungerade 1990 men inte 2010. Organisationen runt akademin växte inte ikapp med att klubben växte.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se