Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Fellaini mot Milan; Mourinho vill ha Alderweireld; damtränare klar; tio år sedan Moskva

FA-cupfinalen är överspelad, nu är det silly season som gäller! Det senaste om Marouane Fellaini är att han ser ut att vara på väg till Milan. Samtidigt växer snacket om att United ska värva Toby Alderweireld från Tottenham.

I ett fullmatat nyhetssvep noterar vi också:

  • Stoney blir manager för damlaget
  • Rapetti förstärker a-lagets ledarstab
  • De Gea till VM, Fellaini och Lukaku i bruttotrupp
  • Olosunde får a-landslagschans
  • Matic tycker att erfarenhet saknas
  • Galbraith signerar proffskontrakt
  • Ungdomslaget vann turnering i Holland

Dessutom firar vi att det är tio år sedan Moskva!

Fellaini högaktuell för Milan

Mer och mer tyder nu på att Marouane Fellaini har spelat sin sista match för Manchester United. Det troligaste just nu verkar vara att han nästa säsong spelar för Milan. Den italienska klubben ska ha erbjudit belgaren ett lukrativt treårskontrakt, medan United bara är beredda att erbjuda ett ettårskontrakt med ett optionsår.

Enligt Mirrors David McDonnell har Fellaini bestämt sig för att lämna Manchester United. Milans tränare Gennaro Gattuso ska ha ringt till Fellaini för att övertyga honom om en framtid i Italien, rapporterar Times Paul Hirst.

Till skillnad från McDonnell tror Hirst emellertid att United fortfarande har en chans att behålla Fellaini, trots att det från italienskt håll sägs att han har nobbat United.

Den belgiska journalisten Kristof Terreur, som har väldigt bra koll på de belgiska spelarna i Premier League, rapporterar också om Milans intresse. Terreur tror samtidigt att United fortfarande är med i kampen.

Samtidigt rapporterar BBC:s Simon Stone att Fellaini missade träningar före FA-cupfinalen.

Mellan raderna-spekulation säger att José Mourinho var besviken på att Fellaini och Romelu Lukaku inte gjorde mer för att vara tillgängliga för spel i FA-cupfinalen.

Alderweireld högt på Mourinhos önskelista

Tottenhams mittback Toby Alderweireld har under en tid kopplats samman med en flytt till Manchester United. Det snacket får nu allt större utrymme och idag tror både Jamie Jackson på Guardian och Mirrors David McDonnell att den belgiska mittbacken är högt på Mourinhos önskelista.

De båda journalisterna nöjer sig inte där. McDonnell tror att Mourinho vill ha fem nyförvärv i sommar medan Jackson menar att Mourinhos önskelista, förutom Alderweireld, inkluderar en vänsterback, en högerback, minst en mittfältare och en ytterforward.

McDonnell är mer frikostig med namn:

  • Alex Sandro sägs närma sig.
  • På mittfältet är det återigen Fred (Shakhtar) och Jean Michaël Seri (Nice) som nämns. Dessutom slängs Jorginho (Napoli) in i leken.
  • Offensivt nämns Gareth Bale. Där vet vi att United har testat vattnet många gånger utan att lyckas.
  • Då och då nämns att United vill ha en högerback. Hittills har jag dock inte sett några namn nämnas, från någon som jag anser vara någorlunda trovärdig.

Ska det bli ett stort antal nyförvärv krävs att spelare också lämnar United. En position har lämnats vakant av Michael Carrick och om Fellaini lämnar uppstår ytterligare en lucka. Dessutom påstår McDonnell att Daley Blind, Matteo Darmian, Luke Shaw och Anthony Martial ska skeppas iväg.

Paul Pogbas närmaste framtid tycks vara i United men mittfältaren vill inte slå fast att hans tid i United blir långvarig.

Pogbas ovissa framtid sätter också vissa frågetecken kring Mourinhos köp.

Samtidigt förefaller det vara så att vi den närmaste framtiden ska förbereda oss på läckor från Uniteds omklädningsrum.

Uppmärksamma supportrar noterade att José Mourinho har tagit bort sitt Instagramkonto. Det ledde omedelbart till spekulation om att han gjorde det för att han fick för många negativa kommentarer efter förlusten i lördags. Det förnekas emellertid att så är fallet, managern ska ha raderat kontot redan i torsdags, då han tyckte att det blev ointressant.

Matic: Vi behöver värva erfarenhet

”Vi behöver några spelare med lite erfarenhet för att få mer kvaliteter till vårt lag,” sa Nemanja Matic till media efter FA-cupfinalen.

”Därefter tror jag att vi kan slåss om titeln och Champions League också. Jag tycker att vi har blivit bättre.”

Matic tycker ändå att United har gjort en bra okej säsong: ”Det enda laget som är bättre än oss det här året är Manchester city. […] Vi är tvåa och i Champions League nästa år, vilket är det viktigaste.”

Casey Stoney tar hand om damlaget

Manchester United verkar ha hittat sin damlagsmanager. Det är Casey Stoney, nuvarande assisterande förbundskapten under Phil Neville och tidigare landslagskapten, som uppges ha fått jobbet. Detta rapporterar BBC:s Jo Currie.

På söndag ska omstruktureringen av damligan annonseras. Då är alla övertygade om att Uniteds ansökan om att bilda ett professionellt damlag kommer att godkännas.

Först när damlaget har godkänts officiellt kan United bekräfta Stoney som damlagsmanager.

Rapetti förstärker ledarstaben

Stefano Rapetti, från Sampdoria, har anställts som fystränare i United, rapporterar Duncan Castles. Rapetti jobbade med Mourinho i Inter.

Assisterande manager Rui Faria lämnar nu United. Nästa säsong kommer Mourinho att klara sig utan assisterande manager och enligt Castles kommer vi att få tre nya ansikten i ledarstaben. Vi vet att Michael Carrick redan har tagit plats där. Dessutom ska en taktiskt orienterad tränare anställas.

De Gea till VM

Spaniens VM-trupp annonserades idag. Givetvis fanns där en plats för David de Gea. Ander Herrera och Juan Mata kan dock sluta drömma om VM-spel, om de nu inte redan hade gjort det.

Fellaini och Lukaku i Belgiens bruttotrupp

Belgiens förbundskapten Roberto Martínez, det överlägset största hotet mot ett belgiskt VM-guld, tog idag ut en bruttotrupp på 28 spelare. Fem spelare ska petas den 4 juni.

Marouane Fellaini och Romelu Lukaku fick givetvis plats i truppen och det skulle vara en chock om de inte är med bland de 23 som får resa till Ryssland.

Plats i bruttotruppen fick även Adnan Januzaj, vars VM-medverkan nog får anses vara mindre given.

A-landslagschans för Olosunde

USA får inte spela VM. Men de ska spela träningslandskamp mot Bolivia den 28 maj. Anledningen till att vi tar upp det är att Uniteds reservlagsspelare Matthew Olosunde fick plats i truppen. Överraskande, då Olosunde har haft stora problem att platsa i ungdomslandslagen. Detta är hans första chans i a-landslaget.

Galbraith signerar proffskontrakt

Juniorlagets spelare fortsätter att signera proffskontrakt. Senast i raden att skriva på är den nordirländska mittfältaren Ethan Galbraith.

Ungdomslaget vann i Holland

Manchester United vann ungdomsturneringen ICGT i Holland. I dagens final besegrades Real Madrid med 1-0 efter mål av Mason Greenwood. Tidigare på måndagen gjorde Greenwood det enda målet då ett brasilianskt energidryckslag besegrades i semifinalen.

United säkrade semifinalplatsen i lördags, efter vinster mot Uitgeest (2-0) och Palmeiras (1-0) och oavgjort mot AZ (0-0) i gruppspelet.

Tio år sedan Moskva

Idag är det tio år sedan Manchester United vann Europacupen för tredje gången, då Chelsea besegrades på straffar i Moskva.

https://twitter.com/utdxtra/status/998465012338446336?ref_src=twsrc%5Etfw