Landslagskollen

Nani passade Portugal till Sydafrika medan John O’Shea, Darron Gibson och deras Irland lurades pÃ¥ en VM-plats av ett franskt fuskmÃ¥l. Samtidigt skrev Dimitar Berbatov in sig som Bulgariens mesta mÃ¥lskytt nÃ¥gonsin.

Vi börjar i Bosnien och Hercegovina där Portugal vann med 1-0 och säkrade sin VM-plats. Nani spelade 73 minuter och passade fram till Portugals segermål. Två assist på matcher i det avslutande VM-kvalet för Nani också.

I Frankrike gjorde Irland nästan det omöjliga när man ledde med 1-0 efter 90 minuter och fixade en förlängning. I förlängningen fuskade dock den förra Same Old Arsenal Always Cheating-spelaren Henry genom att spela handboll tvÃ¥ gÃ¥nger i förarbetet till det franska segermÃ¥let. Patrice Evra spelade hela matchen för de fuskande grodätarna. Irlands bästa fotbollsspelare John O’Shea tvingades utgÃ¥ efter 66 minuter med en skada, den förre Unitedspelaren Paul McShane ersatte. Darron Gibson började pÃ¥ bänken men fick hoppa in efter 63 minuter.

Bulgarien besegrade Malta med 4-1 på bortaplan. Dimitar Berbatov gjorde två av målen innan han blev utbytt efter 87 minuter. Berbatov har därmed gjort 48 mål för sitt land, rekord!

Polen vann hemma mot Kanada med 1-0. Tomasz Kuszczak vaktade det polska målet i den första halvleken. I London blev Serbien det första laget att besegra Sydkorea på 27 matcher. Kapten Nemanja Vidic och kapten Park Ji-Sung spelade 70 minuter vardera medan Zoran Tosic spelade hela andra halvlek.

Gabriel Obertan spelade 72 minuter när Frankrikes U21-landslag vann med 1-0 hemma mot Slovenien. Nordirlands U21-landslag förlorade med 2-1 hemma mot Tjeckien, Oliver Norwood gjorde dock mål på frispark för andra matchen i rad. Norwood spelade hela matchen, precis som Corry Evans och Craig Cathcart medan Joe Dudgeon missade matchen med en skada. Italiens U21-landslag vann med 4-0 i Luxemburg, Federico Macheda satt på bänken hela matchen. Tom Cleverley spelade hela matchen när Englands U21-landslag spelade 0-0 i Litauen.

Till sist så gjorde Joshua King två mål (varav ett på straff) när Norges U19-landslag vann med 4-2 mot Belgien. King blev utbytt på tilläggstid.