Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stiltje? Not worried

Skärmavbild 2015-06-11 kl. 14.45.15
Manchester United har fortfarande bara plockat in Memphis Depay – kanske är Mr. Woodward ute på ytterligare en beryktad roddtur för urgent business?
Det händer åtminstone lite i transfer in-ut-listan. För i dag försvann tre killar med A-lagserfarenhet när Tom Cleverley, Tom Thorpe och Ben Amos helt väntat tackade för sig efter totalt 35 år tillsammans i klubben. Ingen kommer att saknas fotbollsmässigt, och att det försvinner killar i marginalen är inget ovanligt, men det är ytterligare en trio som vet vad United handlar om som inte längre är kvar. Det nya United ångar på oförtrutet in i franchisevärlden.
Tack och lov har klubben så pass mycket förstånd kvar att den  Nicky Butt sägs vara på ingång att ta över flyktade legenden Brian McClairs plats. Man kan aldrig få för många egna killar i ledarstaben – om de inte heter Phil Neville förstås.
* För 18 dagar sedan avslutades säsongen, men obegripligt nog har David De Geas framtid fortfarande inte blivit klarare. Det kan endast bero på att Real inte kommit med något officiellt bud än och att det är det som Mendes/DDG väntar på. Det innebär också att han definitivt inte vill stanna i United, med tanke på att ett färdigt kontraktsförslag legat redo för påskrift ett tag. Det vore spännande att se hur Dave reagerar om det inte kommer något bud.
Nu återstår att se var Petr Cech hamnar. Om det stämmer att Arsenal är i pole position med tanke på att tjecken ogärna vill bryta upp med familjen, får Mr. Woodward ligga i för att sälja in Manchester till familjen. Sånt kan – otroligt nog – behövas ibland.
* Den här jäkla legendarmatchen som spelas på söndag har jag snart noll intresse för. Uniteds sociala medier-team (som dök upp fem år efter alla andra) har tjatat sönder eventuella känslor av upprymdhet. Det gör också att jag inte är så värst speedad över beskedet att gamlingarna kommer till Solna i augusti för att möta några föredettingar.
* Men att det råder stiltje i inboxen hos United oroar inte än, trots att fönstret öppnat. Jag litar på att allting är klart före 1 juli ändå.
Och att Wayne Rooney fortsätter att simma med grisar fram tills dess.