Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Same time, same teams

Zlatan? Bale? Suarez? Lambert? Rosenberg?
Louis van Gaals och Ed Woodwards jakt på en striker (som inte omnämnts än!) fortsätter, trots att murvlarna nu gått över till att vinkla sina skriverier på att “United är nöjt med Rooney och får inte panik om det inte kommer någon mer striker”. Det skulle däremot jag få. Depay/Januzaj/Jones kan alla ersätta en skadad striker, men ingen av dem är naturliga avslutare som Wilson och Rooney. Van Gaal fortsätter få frågor om Chicharito på den amerikanska västkusten och det är knappast så att han skulle säga att mexikanens Unitedkarriär är över (prislappen going down, down, down), men i ärlighetens namn är den väl det.
Van Gaals kryptiska uttalande i natt har fått medier världen över att gå i spinn:
“He is in the process. It’s not the striker the media has written about. You have to wait and see. The transfer period is open until the 1 September so we have to wait.”
Jag ger mig fan på att han bara lattjar med allt och alla. Dels är det näst intill omöjligt att hitta en anfallare som inte varit på gång till United och dels vet han att det här är ett sätt att hålla journalisterna upptagna med icke-stories medan han har någonting annat i kikaren. Och så kniper han Pedro och spelar oskyldig vid presentationen.
Klockan ställd på 04.58 igen. Lollo har lovat samma elvor som senast. Gissningsvis/givetvis kan de spela några procent ytterligare bättre då.
* Först smällen i bakhuvudet på Giggs och sen Mike till Chris. En cyniker skulle kunna tro att det är beräknande maktdemonstrationer från Louis sida. En annan skulle kunna misstänka att det slagit runt i skallen på honom. Och en tredje kanske bara konstaterar att “det är så här han är”.