Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Over to Europe

Embed from Getty Images
Efter en synnerligen lyckad helg resultatmässigt – och samla-in-trepoäng-när-det-ser-kört-ut-mässigt – går United nu in för att säkra avancemanget i den tävling vi vunnit två gånger. Blir det seger mot Philipspojkarna är det klart, men blir det kryss eller förlust är det aningen jobbigare och då krävs sannolikt seger mot tysken i sista omgången. Där vill vi inte hamna, va?
Lollo sa något intressant på presskonferensen i dag angående Memphis:
“Then he has more freedom, it is like Arjen Robben, he has more freedom and these players are feeling so happy with their freedom and he can excel then”.
Okej. Memphis spelar alltså bättre när han får frihet att spela. Det kunde man väl aldrig tro?! Han kan vara någonting på spåren där, Den Envise. Kanske någonting som han kan ta med sig och utveckla ytterligare i sin fotbollsfilosofiska process.
Men det lär han inte hinna arbeta med innan mötet med PSV då tankarna lär vara fullt upptagna med att se vilka som kommer tillbaka från skada eller sjukdom. Senaste bönder att falla på brädet var Herrera och Jones och de riskeras inte av kungen. Rooney och Martial

DDG

Young – Smalling – McNair – Rojo

Schneiderlin – Schweinsteiger

Iniesta Lingard – Mata – Memphis

Martial

Målvakt: Bäst i universum.

Försvar: Young är marginellt bättre än Valencia som ytterback så givetvis startar han igen med Darmian på bänken. Om nu Blind flyttas upp är McNair redo att göra generalen sällskap centralt. Den opolerade sydamerikanen får köra vidare på sitt sätt (har han frihet av Van Gaal att sparka ner vem han vill när han vill?) till vänster.

Mittfält: Bastian – åh, denna Bastian – vilade på träningen och det är inte så konstigt med tanke på att han är 47 år gammal. I morgon får han köra ett kvällspass igen tillsammans med sin grodätande radarpartner. Alternativet är att Blind flyttas upp på mitten.

Om de tre platserna framför finns det några som slåss om: Martial, Lingard, Mata, Memphis, Young, till exempel. Jag hoppas förstås att den mer offensiva grodätaren hänger så långt upp som möjligt, men visst är en kantplats en möjlighet. Rooney gjuten om han spelar från start annars lär det logiska valet vara att plocka in Mata i banan och därför kan det säkert bli Pereira.

Anfallare: Med Rooney inte “lovad” en snabb comeback (här har Van Gaal ett gyllene tillfälle att se hur laget funkar under en längre period utan sin kapten frÃ¥n start) stÃ¥r det i sÃ¥ fall mellan Martial och Memphis. Holländaren förstärkte aktierna mot Watford, men är Martial fit är det inte mÃ¥nga anfallare i Europa som skulle ta hans plats.

–––––––––––––––

PSV klarade 2-2 mot mäktiga Willem II i helgen. Den av er som kan en enda spelare i Willem II:s backlinje imponeras jag av.

PSV har vunnit 2 och förlorat 10 av sina 13 senaste bortamatcher i CL-sammanhang. Vinsterna har kommit mot CSKA i gruppspelet och Zulte i kvalet.