Archive for the ‘media’ Category

Tha Hangover – part XI

Posted in media, Moyes, United at 6:50 pm

7 Comments »

roeorea

David Moyes i juli 2013:

“The squad Manchester United has, without any additions, will be tough opponents for any team this year. That is the squad that finished 11 points clear in the Premier League. I am confident in that squad.

Fast forward till februari 2014 och elva förluster senare. Förra säsongen hade vi sju på hela säsongen (nu räknar jag bort de som kom när CL-avancemanget var klart och ligan avgjord). Vi kommer antagligen att hamna runt 15 innan maj blir juni.

David Moyes valdes ut av Sir Alex Ferguson som sin efterträdare. Ett på många sätt unikt sätt i en på så många sätt unik klubb (Moyes är den åttonde managern i United sedan 1945). Vassa tungor spekulerar i dag att Fergie gjorde det för att han visste att det skulle ställa Fergies verk i United i ännu bättre dager. Eller att Moyes aldrig hade valts om han inte var skotte. And so on. Fair enough, men jag väljer att tror att Fergie inte ser till sitt eget bästa, trots allt, utan till Manchester Uniteds.

Det står klart att han på något sätt kör en Formel 1-bil som en Skoda Fabia. Ingenting i spelet på de snart 40 matcherna han haft har visat dig och mig vad han egentligen vill med det här laget. Okej, han har inte “sina” spelare, men det är ändå ett gäng mästare han har till sitt förfogande. Det är spelare som vunnit drösvis med titlar som plötsligt förvandlats till medelmåttor i stora drag. Märkligt är bara förnamnet att han inte lyckats förmedla en klar spelidé – som funkar ska tilläggas. För det skulle krävas en nybörjare på sporten för att inte se hur Moyes vill vinna sina matcher. Men när inte det fungerar… well, det sprudlar inte av alternativmediciner från sidlinjen.

Nu ska vi också ha i minne – det är bara att gå tillbaka i tiden på den här bloggen – att inte heller Sir Alexander under sina sista år som överhuvud lyckades bjuda på klang och jubel. Det var påfallande ofta sega, fantasilösa och trista matcher under honom också. Skillnaden jämfört med i dag var att vi allt som oftast vann. Och att spelarna spelade som att de verkligen ville vinna även om spelet inte fungerade.

Men det var samtidigt befriande att se Wayne Rooneys enorma glädjevrål efter Carricks 2-1-mål. Så borde rimligen inte en spelare som vill bort agera. Men det kan förstås snabbt svänga.

“Fear factor” i kombination med Old Trafford har stötts och blötts under hösten och början av året. Frank Sjöman var senast i raden i dagens Eurotalk att ta upp frågan och påstå att lagen inte längre är rädda för att komma till Manchesters vackraste fotbollsarena. Det här fenomenet är absolut ingenting nytt, ens för er lite yngre fans. Det är ett ständigt återkommande tema så fort det går det minsta trögt för klubben. Rubriker som : “The Fortress That Was”, “The Legacy Is Crumbling” och “The fear factor is gone” kommer i Manchester Uniteds fall i cykler. Oavsett om det är Alex Ferguson eller David Moyes som coachar. De tunga åren i början av millenniet illustrerar detta:

2004 skrev Alan Hansen att Wayne Rooneys flytt till United var bra för alla parter och trodde att det skulle, ja, ni förstår:

United look a shadow of the squad they were three or four years ago, when they were winning the Champions League. The opposition used to look at their team-sheet and fear them. Not now – but with the addition of Rooney to Saha, Smith and Van Nistelrooy, that fear factor might just return.

Det blev inte riktigt så och samma höst slog Telegraphjournalisten Mark Ogden fast att …

“Ferguson’s flops have lost the fear factor”

Samir Nasri yrade om samma sak 2010.

Några år senare var det dags för ligatitlarna att ramla in på Fergies och Uniteds konto igen. Och den känslan har vi alltid haft, att det kommer ordna sig inom en eller ett par säsonger. Därför har vi kunnat läsa domedagsprofetior på löpande band med ett litet skrockande och ett snett leende. Jag väljer att fortsätta göra det och när de kommer från de gamla Liverpoolstollarna Mark Lawrenson och Alan Hansen är det extra roligt att veta tro att vi fortfarande kommer att vinna nästa titel innan de tar sin.

Vi ska inte glömma att Moyes är den manager i Uniteds historia med näst högst vinstprocent. Bara den gamle är bättre. Det är lätt att tro att Moyes är den värste skojaren klubben skådat, med tanke på alla reaktioner efter gårdagen. Det är han inte. Han är bara en man som hamnat snett. Nu är det upp till honom och hans hangarounds att komma ut på rakan igen.

*Juan Mata, Den Perfekte Mannen, har i dag författat ett inlägg:

“Honestly, I think football is being cruel with us. We did everything to get the three points, but in the end this is about goals and Fulham scored in the last minute… It seems impossible if you look at the stats, but we couldn’t win and it would have been a very important victory.

Juan skriver vidare om att United måste gå vidare, jobba vidare tillsammans, hårt jobb och blabla, precis det enda man kan skriva och säga i det här läget som ny spelare i Manchester United. Samtidigt går Javier Hernandez av alla människor ut och hugger Moyes i ryggen.

tjitjsaa

 

Allt är inte riktigt som det ska vara i omklädningsrummet. Och var är Dat Guy?

* Apropå en annan sak som altmeister Sjöman nämnde i dagens Eurotalk: Han påstod att United inte släpper in fler mål än tidigare utan att det är i offensiven problemet består. Det fick statistikern i mig att vakna. Vi vet redan att målkvoten framåt är den sämsta sedan säsongen 89-90, men hur ser det ut med defensiven? Det ska jag självklart avslöja för er.

Säsongen 89-90 släppte United in i genomsnitt 1,24 mål per match i ligan. I dagsläget ligger vi på exakt samma siffra. Men för att hitta en sämre nuffra måste vi gå tillbaka till 1978-79 då motsvarande tal var 1,5 insläppta.

Topparna, åren 2007-2009, släppte United in 46 (22+24) mål på två säsonger. Nu riskerar vi att toppa den siffran på en enda, med 31 i dagsläget.

Så jo, Frank, motståndarna gör faktiskt fler mål på United än tidigare. Under Premier League-eran är det bara fyra gånger tidigare som United varit över 1,0 i insläppta.

* Apropå poängen Mark Lawrenson gör i sitt utspel om Uniteds decline kan han otroligt nog ha en poäng. Det är i det han skriver om Nemanja:

I don’t care what anybody says. When players know that they are leaving or are on the way out, their level drops. They probably can’t even help it, but it does.

Evra och Rio vet sannolikt också om att det här är deras sista säsonger i klubben, Chicharito också. Kan det vara en del av förklaringen till the downfall? Man tar inte ut de sista procenten som man brukade göra eftersom det väntar ett annat slags grönt gräs i sommar?

Och bör Vida i så fall vara kapten – eller skapar Moyes bara mer onödiga krisrubriker om han redan nu ger armbandet till någon annan? Det är inte några beslut av vilket-mjölkmärke-ska-jag-köpa-idag-karaktär en Manchester United-manager har att deala med.

I morgon kväll är vi på’t igen: Inför Arsenal.

Saints it is

Posted in Januzaj, media, Moyes, spekulationer om startelvan, United at 5:41 pm

No Comments »

egil

Southampton hemma förra säsongen var ingen rolig historia. 2-1-seger efter en så där oinspirerad insats som United understundom får för sig att bjuda på. Må vi slippa det i morgon! Å andra sidan är jag i nuläget beredd att ta 2-1 och trist spel än 3-4 och skönspel. Read the rest of this entry »

And so it begins

Posted in media, Moyes, Rooney, spekulationer om startelvan, Träningsmatcher, United at 3:40 pm

1 Comment »

Wigan.

Ett Championshiplag på andra sidan planen när första tävlingsmatchen står för dörren. På det sättet kunde inte David Moyes få en bättre start. Samtidigt har ju United och Moyes allting att förlora. För just nu är hans popularitet inte på topp: Noll transfers, Rooney-situationen och en försäsong som både resultat- och spelmässigt sett allt annat än övertygande ut.

Vinst i morgon är ett måste för att inte media ska stämpla LOSER i alla Moyespannor som finns.

Och det är klart att United spöar Wigan, det skulle de göra även med Reine Almqvist vid rodret. Men vilka gör vi det med?

Vidic, Rafael, Evra och RvP spelade inte alls i går och är givna i startelvan.

Carrick och DDG är lika givna de. Read the rest of this entry »

Giggs värd varenda krona

Posted in Liverpool, media, Moyes, Träningsmatcher, U21, United at 10:00 am

11 Comments »

30 000 tryckte dom in ändå.

Egentligen borde det varit fullsatt av en enda anledning: Ryan Giggs. Det här var sista chansen för svenska Unitedfans att se den störste spelaren den största klubben någonsin har och någonsin kommer att producera. I en träningsmatch som denna får han ju fortfarande chansen att visa varför. 39 år och 9 månader gammal var han i första halvlek den som stack ut, den som höll absolut högst klass fotbollsmässigt.

Han tog djupledslöpningar, han smekte fram klockrena crossbollar och han gjorde 50-metersruscher hem på rätt sida i defensiven.

Det var bara det värt de 900 balubas eller vad nu United ville ha i ursprungspris. Det är en ynnest att ha fått uppleva hela hans karriär i United.

Det kan inte skrivas ofta nog.

 • Intressant att det exploderade på Friends när AIK gjorde 1-0, trots att det bara var en jippomatch som jämfördes med en träning.
 • Giggs ut – Bebe in. Ett av de märkligare byten som gjorts i Manchester Uniteds historia.
 • Bebe var hörnläggare i slutet av matchen. En surrealistisk syn även om han i ärlighetens namn slog några riktigt bra inlägg.
 • Nanis första halvtimme var fantastisk. Men vi ska minnas att AIK:s högerback Ofori är 18 bast. Inte många 18-åringar hade fixat Nani i går. Givetvis klev han av med en ljumskskada.
 • Robin van Persie firade sin 30-årsdag med att spela 1-1 och 90 minuter mot AIK. Det kommer han aldrig ifrån.
 • Högerkanten med Zaha och Rafael var bedrövlig första 45 medan vänsterkanten med Nani och Evra var lika bra.
 • Angelo Henriquez var vad man brukar kalla en frisk fläkt. Välförtjänt mål. Borde ha gjort något till.
 • Det var inte samma jippokänsla som mot Barca förra sommaren, det såg AIK-fansen (de som alltså inte skulle gå) till på ett snyggt sätt. Hoppas de sjunger lika mycket och högt på de andra träningspassen.
 • Apropå AIK: Visst var det märkligt att Daniel Tjernström la av för några dagar sedan istället för att ta det här tillfället i akt att avsluta? Eller?
 • United passade på att sätta in mittbackspar nummer sex och sju, Vidic-Evans och Vidic-Smalling, på försäsongen. Mycket talar för att det blir nummer åtta på fredag eller söndag med Rio och Vida.
 • 90 minuter på Rafael, Vidic, Evra, Carrick, Ando och RvP. Ingen av dem lär spela på fredag med andra ord. Phil Jones var den ende som bara åkte på semester de här dagarna.

Fortsatt trögt för United, både resultat- och spelmässigt, så här långt alltså. Men annat vore att hoppas för mycket. Det har bara gått en månad med en manager som är van vid helt andra spelare och förutsättningar och med spelare som är van vid en helt annan manager.

Det här lär ta tid. Tålamod är ett nyckelord. Det är dock lite oroväckande att United fått sin fixture-mässigt svåraste start i mannaminne. Lite schysstare kunde Premier League ha varit mot Moyes.

* Efter matchen kom Andreas Alm in efter tio minuter, körde ett kort snack om att han var nöjd och att det var en träningsmatch och att han var nöjd och så vidare.

Sen fick vi sitta och vänta som om vi vore fans på ett Guns’n Roses-gig innan David Moyes klivit ur shortsen och suited up.

Och han sa i princip ingenting. Han fick frågor om bud på Cesc (“can’t tell you anything about that”) och Wayne Rooney (“he has a shoulder injury, don’t know when he’ll be fit blabla”).

Dock sa han så här om Rooney: “you don’t need to convince Wayne to play for Manchester United” när en engelsk journalist frågade om så var fallet.

Har han blivit uppläxad angående Cesc-öppenheten?

Shinji Kagawas medverkan var aldrig på tapeten utan där hänvisade Moyes till “a printing mistake” och skyllde alltså på Uniteds pr-team som tog med honom fastän han inte skulle med. Märkligt värre.

Och så fick yours truly chansen att ställa en fråga. Eftersom allt intressant redan var avhandlat frågade jag vad han tyckte om AIK:s insats, vilket jag ju fullkomligt gav fan i, men jag kom inte på något bättre. Vad han svarade minns jag bara brottstycken av (“de var bra”, “vi borde ha gjort några fler mål”).

Jag blev för starstruck av hela situationen.

Så kan det vara.

Fotbollskanalen var dock vänliga nog att lyssna och göra en rubrik av det.

* Hur många spelare som stannade och pratade med presspacket efter matchen?

Två.

Bébé och Vidic.

Carrick, Anderson, Zaha, Evans (haltande), Rafael med flera bara viftade lite med handen och gick förbi.

* Pressfikat? Mazariner, kaffe och vatten före matchen. Mackor i paus. Kaffe efter matchen.

Betyg: 1 Bébéfrisyr.

Dock ger jag Lou Macari och Paddy Crerand 5 Fletchercomebacker i betyg för att de signerade min matchtröja jag trollade fram i pressrummet. Trots att Paddy muttrade “this is not a very good pen, son”.

Kul också att det kom fram funktionärer, flera stycken, och frågade vilka de där gubbarna var som jag tog autografer från. Undrar om det ser ut så om 30 år när Bebe och Macheda reser som experter med MUTV.

* Det här med Liverpool och deras Suarez-t-shirts blir mer och mer fantastiskt för varje uttalande han gör.

* Samtidigt som de stora grabbarna kryssade i Solna vann de unga pojkarna Lancashire Cup efter finalseger mot city.

Vackert.

Stat attack

Posted in media, Rykten, Sir Alex, United at 9:31 am

2 Comments »

Länge sedan nu, men här kommer en stat attack igen från yours statistiknördbloggare truly.

Flest mål ever i MUFC:

1) Bobby Charlton 249.

2) Denis Law 237.

3) Jack Rowley 211.

4) Wayne Rooney 197.

… 7) Ryan Giggs 168 (coach ju, förhoppningsvis under majoriteten av säsongen)

50) Javier Hernandez 50.

61) Nani 40.

84) Robin van Persie 30.

99) Darren Fletcher 24.

Kommentar: Sjukt om Rooney, Hernandez och Nani skulle dra – då skulle RvP vara främste målskytt genom tiderna i det nuvarande laget (om vi bortser från walesaren som förhoppningsvis är mer coach än spelare den kommande säsongen).

 

Flest PL-mål ever:

1) Alan Shearer 260.

2) Andy Cole 188.

3) Thierry Henry 176.

4) Frank Lampard 164.

5) Robbie Fowler 164.

6) Wayne Rooney 156.

… 13) Nicolas Anelka och Jermain Defoe 123.

15) Robin van Persie 122.

19) Ryan Giggs 109.

20) Paul Scholes 107.

Kommentar: Rooney skulle rent teoretiskt kunna slå Shearers rekord, men jag tror inte att han fixar det. Tror vi att RvP går förbi Cole? Fixar han 66 ligamål till i United? Rimligen, ja. Utan skadorna hade han redan varit bra mycket närmare.

 

Flest matcher ever:

1) Ryan Giggs 941.

2) Bobby Charlton 758.

3) Paul Scholes 718.

… 19) Rio Ferdinand 432.

24) Wayne Rooney 402.

45) Patrice Evra 334.

51) Darren Fletcher 312.

72) Nemanja Vidic 266.

85) Nani 216.

Kommentar: Ingen kommer givetvis att slå Ryan Giggs rekord. Okej, det sas säkert när Bobby la av också, men det måste vara fullkomligt omöjligt att nå Ryan. Tyvärr lär han inte nå 1000 fajter för det bör vara för mycket att begära att Moyes under ens två säsonger kan få in honom 59 gånger på planen. Vi får skylla på hamstringen – hade den varit snällare mot honom hade han varit över 1000 redan.

Rio, om han håller, bör komma upp och nosa kring Roy Keane och George Best som har 480 respektive 471 matcher på sina samveten.

Om Rooney mot förmodan stannar lär han gå förbi Mark Hughes på 15:e plats.

 

Flest Europamatcher ever:

1) Giggs 150.

2) Scholes 134.

3) GNeville 117.

4) Rio 84.

5) David Beckham 83.

… 8) Rooney 76.

15) Darren Fletcher och Michael Carrick 64.

17) Evra 59.

21) Nani 51.

24) Vidic 46.

32) Anderson 37.

41) Jonny Evans 28.

46) Antonio Valencia 26.

49) Rafael 25.

Kommentar: Topp 3 där känns svårslagna, det är väl Rafael som borde kunna avancera rätt kraftigt i listan de närmaste tio åren och hoppas att han spelar i ett lag som regelbundet går minst till kvarten i CL.

 

* Fortfarande inget nytt på fronten över in- eller utgångar och inte ens några kontraktsförnyelser.

Allting är mycket märkligt.

Okej att “gamlingar” som Carrick, Evra och Vidic inte är akuta att förlänga med, men att spelare som Bébé och Macheda är kvar? Det borde rimligen vara orimligt att INGEN vill ha dem om de ges bort gratis. Och inte kan väl någon av dem vilja stanna á la Bogarde?

Fast det var ju först i dagarna som Moyes kom hem och fejs till fejs kan berätta för pojkarna som inte får stanna att de inte är önskvärda längre.

* Daily Star gillar att vara the talk of the silly season.

I dag har tidningen följande sistasida:

Cool rubbe, men that’s it. Samma blaska hade den här sidan för några veckor sedan.

Samma reporter. Trovärdigheten.

* Brother Louis Saha finns att hitta på fri transfer sedan han lämnat Lazio. Vår gamle anfallare är bara 34 bast och borde rimligen ha ett par år kvar att ge. USA?

Eller förresten, han har ju redan har återvänt till MUFC!

Welcome back!

* Schmikes påstår här att Zlatan är född att spela i United.

Det är han inte. Då skulle han förstås ha spelat där.

* Och nu är det till slut dags för Sir Alex att lägga sig under kniven vilket lär innebära att Moyes slipper den gamles watchful eyes åtminstone i Community Shield.

The center of the universe – not anymore

Posted in media, Rooney at 9:39 am

10 Comments »

Tidningarna i England fokuserar på en endaste sak i dag. Förstås.

Att Wayne Rooney är “angry and confused”.

Från bloggens sida finns egentligen ingenting nytt att tillägga utan jag kan bara hänvisa till mina två inlägg angående Roo de senaste dagarna. Och så kan vi väl tillägga att Rooney och hans pr-team fortsätter att utmärka sig som det mest bedrövliga partnerskap som funnits i europeisk toppfotboll. Grabben säger alltså ingenting mer än att han inte tagit bort att han varit Manchester United-spelare i sin twitterprofil. Det är allt han sagt de senaste tre månaderna.

Herregud.

Här och här är mina texter från tidigare.

Om ni vill jämföra blaskornas vinklingar i dag så serveras det här:

The Mirror: Wayne Rooney wants to quit Manchester United after being left “angry and confused” by new Old Trafford boss David Moyes.

England ace Rooney feels he is being driven out of the club after five months of negativity which is tantamount to “constructive dismissal”.

And Moyes’ suggestion that the Scouse star is effectively no more than an understudy to Robin van Persie was the final straw for Rooney, who believes Chelsea would be his perfect fit.

The Times (£ för att läsa allt):  Manchester United will not be bullied into selling Wayne Rooney despite the England striker’s anger and confusion at the club’s public declaration that he is behind Robin van Persie in the pecking order and unlikely to get a new contract this summer.

IndependentThe Rooney source said that the player considered himself to be “at the peak of his career” and had “no intention of letting that career go backwards” as a squad player or second-choice player. “He doesn’t believe he has anything to prove as a player after nine successful years at Old Trafford. Yet that is what seems to have been suggested by media reports which interpret the club… as meaning he is on trial for the season.

The Sun: Chelsea will have to cough up £80million to grab Wayne Rooney from Manchester United. The Londoners are on red alert after the Rooney camp last night made it clear their man wants OUT of Old Trafford. Blues boss Jose Mourinho is aware Rooney wants a five-year deal and £200,000 a week to leave the Premier League champs. In addition to that £52m package, Chelsea would have to stump up £28m for his transfer fee.

Daily MailRooney has let it be known that he is furious with Moyes’ suggestions that he may be back-up to Robin van Persie and is more determined than ever to leave Old Trafford.

Daily Star (som kan vara den absolut mest opålitliga tidning jag läst i mitt liv efter En ding-ding värld):  The Stamford Bridge club are set to pounce amid claims that Rooney is growing increasingly unsettled at United.

The England striker is said to be angry at suggestions that he will have to prove his worth over the next 12 months before the club will ­discuss a new deal.

Rooney, whose existing contract only has two years to run, is also thought to be confused, with suggestions he is to play second fiddle to Robin van Persie with Japanese star Shinji Kagawa set for the role behind the former Arsenal striker, a position Rooney favours.

Sist: Det måste komma som en chock för Wayne Rooney att inte vara den allting snurrar kring. Han trodde nog att tiden i skuggan var helt förbi när Ronnie lämnade för iberiska halvön. Och så kom RvP och sabbade allt.

Sist 2: Måste säga att jag gillar skarpt att Wayne fruga – som hela tiden av någon outgrundlig anledning attackeras av Unitedfans för vad hennes make pysslar med – ofta bara hänvisar näthatarna till Waynes twittersida:

I fejset.

Oh Rene!

Posted in media, Rykten, Zaha at 7:27 pm

2 Comments »

Mike Phelan och Eric Steele har redan fått packa sina grejer.

Nu ska Rene Meulensteen vara näste man att lämna Manchester United i takt med att David Moyes installerar sitt eget entourage på Carrington.

Trist, Renes fotbollskunskap ska inte underskattas, men jag förstår att han inte vill degraderas från A-laget till småpojkarna.

* Kul att se Wilfried Zaha ta sitt Palace till PL innan han lämnar. Och Zaha såg ut ungefär som han gjort de gånger jag sett honom; snabb, teknisk, företagsam, men med kanske bara en 4 i decision making sett med Football Manager-ögon. Lite som Nani innan han kom till insikt.

Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge in Zaha får ordning på sin fotbollstänkarskalle.

* Inget nytt på transferfronten, där Lewandoski verkar vara gjuten för Bayern. Senaste ryktena är Modric och Fabregas. Cesc känns aningen mer sannolik (även om det är ljusårslångt till att det överhuvudtaget känns sannolikt), speciellt med tanke på att Neymar precis anslutit till Barca.

Det lär inte bli mer speltid för den gamle Arsenalkaptenen nästa säsong, speciellt inte om även Alcantara går före då också.

* Countdown to kickoff tillagt i högerspalten.

Nästa motstånd är klassiska Singha All Star XI 13 juli.

The day after tomorrow

Posted in Ex-Unitedtjommar, media, Rooney, Sir Alex, United at 11:24 am

1 Comment »

Så då var det alltså dags.

Efter 26,5 år – en livstid och lite till för mig – ska vi nu för sista gången få uppleva det vi alltid tagit för givet.

Svårt att veta hur jag kommer att reagera på West Brom, men jag kan inte föreställa mig samma poolparty av tårar som förra helgen.

När Fergie vid gårdagens presskonferens avslöjade tre positioner som klara i startelvan slänger jag ut all erfarenhet och litar blint på karl’n. Men det gör det inte lätt att lista ut vad hans sista snurrande av tombolahjulet kan tänkas dra fram.

Inte alls. Read the rest of this entry »

Hyllningarna från världen över

Posted in Carrick, Chicharito, Evans, Ex-Unitedtjommar, media, Moyes, Rio d.ä, Rooney, Rykten, Sir Alex, van Persie, Vidic at 10:59 am

No Comments »

Det har inte varit svårt för media att få världens ledande spelare, past and present, och tränare att säga vad de tycker om Alex Ferguson och hans legacy de senaste dagarna.

Här är en uppsamling.

David Beckham:

“I am truly honoured to have been guided by the greatest manager in football and to have had the career that I had under him. Without him, I would never have achieved what I have done.”

 

Carlo Ancelotti:

“He’s a symbol, a legend and a hero for Manchester United. But at the same time he’s humble, modest and still has the passion of a child in carrying out his work.”

“I don’t remember the exact moment I met him for the first time, but I know we hit it off immediately. We were adversaries. At times I won and at times he won, but we were never enemies. At the end of each game we’d enjoy a good glass of wine and a laugh. This is the kind of football I like, and that Sir Alex likes as well.

 

C-Ron:

“Thanks for everything, Boss.”

 

Michel Platini:

“His CV is almost unique in a results-based profession that normally focuses on short-term solutions rather than long-term vision.”

 

Pelé:

“Sir Alex, you were my idol for a coach, and you are an example for all future generations. Sir Alex, you are a legend and your achievements are unlikely to ever be surpassed.

 

B-Rod:

“United have been a machine over the last 25 years. Sir Alex has really put his identity on the club and that has led to success. It will take David time to go in and assess everything but it is a club as stable as any in the world and it is ready-made for him.”

“There is no doubt Sir Alex will be a big miss there. He has been there so many years and been part of the furniture, making the club what it is today. But it is up to the rest of the clubs how they react to that. The spending powers of the teams up there will always make it close.”

 

Bryan Robson:

“Ferguson is probably the greatest club manager ever. It is unbelievable to change around probably four different squads and have the success he has.”

 

Arsene Wenger:

“I would just like to pay tribute to an unbelievable achievement and a fantastic career. Basically the achievement is immaculate, when you look at the whole structure and consistency of the achievement. It is, of course, something exceptional.”

“It is difficult to imagine English football without him, but it’s now a reality and a fact. Of course the next manager has to fill in and show he has the dimension to do that. It is a big task for the guy who comes in.”

 

Rutgerus van Nistelroij:

“2001-2006, 219 games, 150 goals under the most successful manager in football history. It was a unique privilege.”

 

Edwin:

“Ferguson is a figurehead, an ambassador. This will only ever happen once [at the club]. Someone with such an illustrious career as Ryan Giggs has never had another manager.” 

“Of course, he’s reached a respectable age. What he has done for United is incredible. He left his mark on the club in 27 years and surrounded himself by his own people. Rene Meulensteen for example is very important as a coach.”

 

… och så Roberto Mancini som förstås inte reservationslöst kan hylla den störste:

“It’s difficult to say if Ferguson is the best ever. There will never be another manager like him, but in Europe there are other great managers, so it is difficult to say if Sir Alex is the best.

 

Några Unitedspelare har också uttalat sig om både Alex och Moyes.

Jonny Evans:

“A lot was said about rumours flying around during our golf day but it wasn’t really like that. We came in the next day, a meeting was called and the manager told us he was retiring.

“It was still a shock because no one saw it coming. Everyone is looking forward to working with David Moyes but are a bit gutted Sir Alex is leaving.

“He’s done a fantastic job here and everyone is grateful for that.”

 

Chicharito:

“When I retire it will be satisfying to say that I was one of Alex Ferguson’s boys. But it’s more than an anecdote for me. I see it as an achievement and a blessing.”

“It’s a source of pride to say I was with one of the best coaches in history. Something that impresses me is that he never lost his competitiveness. In spite of everything he won he continues to be hungry. He’s a winner.

 

Captain Nemanja:

“I’m looking forward to working with David and I believe I will have the same success I had with Sir Alex. David and Sir Alex share some similarities – they are very passionate, they are both winners and you can see the way they approach the games and how they run things.”

“David Moyes did a great job with Everton. He is the man who gets his players to work hard and show discipline. He did that well with Everton because in the last few years they’ve been successful in getting into the top six.

 

Rio:

“It was important the club made a decision quickly and got it all sorted before people could start making rumours. We’ve never had a problem with him here at United, he’s a very honest man from the players you speak to and he’s done a fantastic job at his previous club Everton. The club have acted impeccably in that respect.”

“It’s great to see the new manager coming in, we’ve never had a problem with him here at United, he’s a very honest man from the players you speak to and he’s done a fantastic job at his previous club Everton. I’m sure he’ll be very, very open and sympathetic to the traditions of the club and try and continue that and not come in and try and make crazy changes in terms of the whole characteristics of the club.”

 

Carrick:

“He’s done a terrific job at Everton. He’s been there a long time and has had great success with the resources he’s had. It’s obviously a big change because this club’s been run for so long by one person.”

“I’m really looking forward to meeting him and getting good training in pre-season and looking forward to a good future. He’s honest and fair to his players as far as I’m aware. He sets high standards just as he expects high standards of ourselves.”

 

* Och så en intervju med vårt kanske bästa mittbackspar ever. Tyvärr innan Alex meddelade sitt beslut. (Det är inte en enda ledande fråga. På riktigt)


Noteringar: Kul att Vida inte håller med om att det är Rios bästa säsong ever.

Kul också att Rio fortfarande är irriterad över att det inte blev någon buss genom Manchester efter CL-vinsten 2008. Vilket ju var Rangersfansens fel.

Trist att de inte snackar en sekund om Real.

Och kepsen … för fan, Rio.

* Wayne Rooney dementerade i går något twitterkontoprofilsnack som tidningarna skrivit om.

Dock så innehöll den dementin INGENTING om påståendet att han vill lämna klubben igen.

Rätt talande.

Thursday round-up

Posted in Carrick, Giggs, Jones, Kagawa, media, United at 4:02 pm

No Comments »

Alexander ville så klart ha bort Andy Carroll efter toksatsningen på hörnan:

Och Big Sam ville inte prata om 2-2-målet. Knappt. Alls.

* Finns lite förutsättningar att dra inför slutspurten, i alla fall när det gäller när det kan bli dags att kröna the champions.

Alternativen är många.

1) Sex poäng räcker oavsett vad city gör.

2) Torskar city en match krävs bara tre. Torskar city två matcher and so on…

3) Förlust för city mot Spurs på söndag så är vi klara mästare om vi slår Villa på måndag. Tyvärr lär inte Bale spela och om han gör det är det inte en helt fit Bale.

4) Vinner båda lagen nästa omgång kan United bli champions på Emirates. För sen tar matcherna slut för city.

* Alltså, det  här med vem som ska spela bredvid Carrick är inte mer klarlagt i vår än det var i höst.

Han har nu spelat bredvid Anderson, Cleverley, Rooney, Giggs, Scholes, Fletcher och Jones i mitten den här säsongen.

Det är SJU olika partners.

Och det är fortfarande ingen som känns tillnärmelsevis lika given som vår favorit-Geordie. Frågan är

* I går fick Phil Jones av någon anledning spela klart de 90 minuter en fotbollsmatch pågår trots att han såg ut som den mittback han är. När han inte får en specifik uppgift på mittfältet ser han verkligen vilse ut och inte ens gummigrimaserna kunde dölja hans skrala bidrag.

Men det är inte för inte som Fergie ger en spelare som Jones förtroende en hel match en sån här kväll. Är det någon som vet när man ska plocka ut spelare och låta dom fortsätta att utbildas på planen i viktiga matcher, att bli en del av den här underbara föreningens kultur så är det mannen som förde Sir Matts traditioner vidare på ett sätt få kan ha trott i slutet av 1989.

Phil “Animal” Jones kommer att leda Manchester United in i framtiden.

Då kan jag ta att han får en hel fajt i det här läget.

Förhoppningsvis kan han bli den enforcer United saknat sedan Keane sågade Fletcher, Rio med flera och sparkade sig själv.

* Rooney själv är lite mer återhållsam i snacket om han redan nu ska placera sig själv in the middle of the park.

“I don’t know. You’ll have to ask Sir Alex Ferguson that. It’s not for me to say”

Han låter inte superentusiastisk direkt och det sårar nog stoltheten att han skulle behöva “tvingas” tillbaka i planen för att det finns så många bra anfallare i truppen.

* Väldigt skralt med Ronaldo-vill-till-United-artiklar nowadays. Hmmm, kan det bero på att United och Real inte mötts på ett tag?

* Jag erkänner mig besegrad. Det finns inte annat att göra än att ta vid där Henrik Strömblad slutade i går och fortsätta mosa statistik. Någon måste göra’t och jag är ju egentligen väldigt förtjust i stats, dock inte särskilt mycket under pågående match.

Den här gången kör vi på det något luddiga bollinnehavet och antalet passningar som egentligen inte bevisar något annat än att det inte bevisar särskilt mycket.

33 spelade matcher.

24 av dom har United haft mest bollinnehav.

9 gånger inte: City (x2), Everton (h), Southampton (h), Spurs (b), Liverpool (x2), Wigan (b), Arsenal (h) – således 6 av 9 på hemmaplan, varav United vunnit 5. 7 av de 9 matcherna har slutat med Unitedseger – enda plumparna är 1-1 på stopptid mot Spurs och hemmaderbyt.

Flest passningar: 627 rätt av 701 hemma mot Spurs (2-3).

Minst antal passningar: 264/345 hemma mot city (1-2).

Snitt antal passningar rätt: 444.

* Här är en härlig liten kort filmsnutt om när Giggs besöker sina lagkamrater i dövlaget i United.

Då kan Lisa Magnusson skriva i Metro att det är för mycket sport hur ofta hon vill.

För hon har förstås så fel man hen kan ha.

* Sist: Jag ser en framtid med De Gea, Jones och Kagawa som centrallinjen i Manchester United.

Det finns inga gränser för hur bra de kan bli.

Åtminstone DDG och Kagawa har alla möjligheter i världen att bli bäst just i världen på sina positioner. Och Jones kan ju toppa båda och faktiskt bli bäst i världen på tre platser. Typ.

Det är svårt att klaga på hur framtiden ser ut för världens vackraste fotbollsbusiness.

Over and out.