Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Newcastle it is

Embed from Getty Images
Annandagsfotbollen är en av de bästa dagarna på året. Inte bara för att United nästan alltid vinner (86 procent segrar!) då utan också för att det ger en chans att komma undan, ta en bira i hörnet, med hörlurar och stänga av barnskrik och släkttjatter.
Newcastle hemma var en av förra säsongens största jävla besvikelser. Då startade vi med mittfält bestående av Januzaj – Cleverley – Jones – Nani och när inte det funkade kom Valencia, Anderson och Zaha in. Det var den nivån.
Skillnaden är enorm mot de tillgängliga spelare United har till förfogande nu och den enskilt största faktorn till detta är att Angel Di Maria finns redo att starta. Bara det gör att risken för en upprepning av 0-1-fiaskot för ett år sedan minimeras kraftigt. Att Newcastle toppar listan på physioroom.com bidrar en del också, liksom den formdipp dom passat på att pricka in nu.
Louis van Gaal har återvänt till 3-5-2, till mångas (mitt bland annat) förtret, men jag vägrar envist att tro att han fortsätter med det när Rafael och Shaw återvänder. Vilket samtidigt gör det än märkligare varför inte en högerback till värvades i sommar. Nåväl, en attackerande line-up skulle kunna tänkas möjligen vara en linje med detta tombolaval:

DDG

Rafael – Jones – Evans – Young

Carrick – Rooney – ADM

Mata

RvP – Falcao

Jag kan inte föreställa mig att det blir så, det blir det aldrig, men jag är enveten. Rooney är ju som alla vet trogen sin plats han blir tilldelad, Carrick lämnar ogärna första tredjedelen på offensiv planhalva och då kan ADM, Juan, RvP och Falcao minsann få rum tillsammans, eller hur?

MÃ¥lvakt: !

Backlinje: Här är det intressant värre om såväl Rojo som Smalling och Rafael konkurrerar om en plats. Rojo har fortfarande inte övertygat mig om att han är mer än ett litet uppåt på snäpp på stegen än Büttner, så han är i mina ögon fortfarande en bänkman. Jones har jag tilltro till och Evans skulle jag aldrig vilja se spela i den här formen, men hellre det än att Smalling trasar sönder sig direkt.

Mittfält: Carrick och ADM så klart och med tanke på LvG:s kommentarer på pk:n häromdagen får jag intrycket av att han tänker fortsätta att använda honom där, inte bara för kaptenens förmåga att inte vara oduglig på andra positioner än den han har jobb för att spela på, utan även för att ge plats åt både RvP och Falcao längre fram.

Anfall: Wilson är den ende som utmanar då JanUzaj är väck ur diskussionerna och bara nämns som en potentiell utlåning i januari. Och tyvärr har tonåringen inte imponerat tillräckligt för att motivera en start i morgon. Jag kan tänka mig att han får vänta till Yeovil i cupen på nästa möjlighet.

* West Ham och Southampton är av någon outgrundlig anledning fortfarande närmast Uniteds tredjeplats, trots att vi är halvvägs in i säsongen. Big Sam lär dock få pisk i morgon, medan Southampton mycket väl kan tappa poäng på Selhurst Park. Det skulle göra att tre Unitedpoäng på Old Trafford skulle innebära att vi skulle få råd att tappa en fajt i jul- och nyårsspelet och ändå bibehålla bronset. För på söndag väntar Spurs på WHL och oavsett hur uselt Spurs kan vara är det dem jag är mest rädda för den närmaste tiden.

Newcastle kör vi över med en gnetig, urtrist, spelmässigt förfärlig och vanvettigt underbar 2-0-vinst.