Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is

Embed from Getty Images
Föreställ er riktiga målvakter i Stoke och Queens Park Rangers och Chelsea hade stått på 69 poäng mot Uniteds 65 inför matchen i morgon kväll.
Men icke då. Det ska ges bort mål till det konspirationsdrabbade Londonlaget som omöjligen kan tappa titeln nu även om de har United, Arsenal och Liverpool kvar på schemat. Det är för lite tid att spela med.. Däremot inte sagt att det ska blottas några jäkla strupar på Stamford Bridge. För, som påpekas från flera håll, det spelar fortfarande en mer än marginell roll att visa på alla möjliga arenor så ofta som möjligt att United är på rätt väg igen.
Glädjande (?) nog är tombolan tillbaka lagom till säsongens sista stormöte på resande fot! Phil Jones har tagit fram slåttermaskindojjorna under veckan och inte bara fått med sig själv utan också både Marcos Rojo och Daley Blind på skadelistan där Michael Carrick sedan tidigare hängde. Och så är ju laman från Nordirland indisponibel. Det värsta i sammanhanget är att både Blind och Carrick är väck, vilket per automatik flyttar ned kaptenen på mittfältet.

DDG

Valencia – Chris – McNair – Shaw

Rooney

Mata – Herrera – Fellaini – Young

Falcao

Med en tillfällig återgång till 5-3-2 (som jag INTE begär) spår jag följande resultat från tombolans lördagsmorgonsnurrande (här skulle jag vilja (fast jag vill ju inte ha 5-3-2) ha in Angel, men då Fellaini 1) inte får spela mittfältare för mig och 2) lär spela så misstänker jag att Nudeln får nöta Londonbänk också. Eller spela anfallare.

DDG

Valencia – McNair – Chris – Blackett – Young

Rooney – Herrera – Mata

Fellaini – Falcao

Oavsett vad den tillfälligt (?) återinsatte maskinen spottar ur sig så har Uniteds segerchanser minskat betydligt. Om vi hade kanske 40-60 eller till och med 50-50 på vågskålen inför LvG:s presskonferens är den nere på 30-70 nu. Max. Trubblet med frånvarande spelare är bara ena sidan av myntet. På den andra ser vi att spelare som McNair, Blackett och Shaw – som samtliga lär vara aktuella – knappt har spelat under våren.
Tack och lov lär inte Chelsea få några extrapoäng på grund av en inköpt motståndarmålvakt, men det är ändå deras match att förlora. Och det är ju det som talar för att United ska skrälla. Det och att vi faktiskt spelar utan några jättetungt, pressande ok på axlarna. Plus att Phil Jones inte släpps in på planen.
Chelsea har givetvis inga nya skador, om ni helt omotiverat skulle få för er att undra. Hazard, Terry och Ivanovic har startat samtliga 31 ligamatcher, Matic 29 och Fabregas-Cahill 27.
United Ã¥ sin sida har Rooney som meste startare med 28 av 32. TvÃ¥a är otroligt nog Robin van Persie pÃ¥ 24. Phil Jones är “bäste” mittback med 19.
 
Och så några rader om PFA-nomineringarna, eller snarare finalisterna i omröstningarna bland spelarna.
De nominerade med deras platser i poängligan:
2) Diego Costa 22 poäng (19+3)
Harry Kane 22 (19+3)
Alexis Sanchez 22 (14+8)
6) Eden Hazard 20 (12+8)
… typ plats 450 jämsides med Falcao: Philippe Coutinho 8 (4+4)
… och så förstås David De Gea. Jag tror faktiskt att det finns en liten möjlighet för spanjoren att plocka hem priset. Målvaktsvinnarna kryllar inte i historielistan över tidigare vinnare (jag hittar bara Pat Jennings och Peter Shilton på 1970-talet), men De Gea har varit så pass utmärkande att hans kollegor runt om i Storbritannien knappast kunnat bortse från insatserna.
Hazard bär favoritskapet, men har knappast varit så dominant att han är given som pristagare.
 
Visst är vi rörande överens om att Juan Mata är för artig, för politisk korrekt för att fira ett eventuellt mÃ¥l i morgon? Men gäller “reglerna” även vid ett avgörande i 90:e?!