Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

WBA it is

Embed from Getty Images
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Fråga bara David Moyes eller William Prunier. Och i dag var det meningen att Lisa skulle ta hand om WBA it is, men omständigheter är omständigheter och jobb är fortfarande ett jobb även fastän vi skriver 2015.
Så i stället kommer dagens korta syntaktiska svammel direkt från Manchester. En stad som nästan uteslutande välkomnat mig med solsken gjorde så också i går, men skyarna över norra Europas epicentrum lovar inte fågelsång och bara överkroppar under WBA:s besök. Det är likväl en ynnest att ha förmånen att få åka hit varje år och ta in allt vad staden erbjuder.
Förutsättningarna är desamma som förra veckan mot Everton; United har något att spela för, motståndarna inget. Senast såg det ut att vara tvärtom, men jag hyser inga som helst tvivel om att Louis van Gaal sparkat rövar kontinuerligt under veckan. Kan inte föreställa mig ytterligare en lika oinspirerad – om än inte helusel, spelmässigt – insats i kväll. Om inte annat så kan ju inte Darren Fletcher tillåtas dominera i sin återkomst. Så sentimentala är vi inte även om det kommer ett vara gåshudsvarning när han presenteras.
Med Rojo, Shaw, Carrick och Evans (!) borta blir det åter en comeback för tombolan, åtminstone hens  polare med lite färre valmöjligheter. Jag hoppas se följande elva framför mig:

DDG

Valencia – Smalling – Jones/McNair – Blind

Mata – Herrera – Rooney – Young

Di Maria

RvP

Why? Utan Shaw och Rojo är det naturliga att flytta tillbaka Blind till vänsterbacken, särskilt med tanke på hur han var på mittfältet senast. Alternativet är att plocka ned Ashley Young, men det är ett sämre sådant. Herrera får gärna ta hand om den släpande mittfältsrollen, Rooney kan lika gärna ta något eller några kliv ner och det är dags att dels vila Fellaini och dels släppa loss Di Maria. Fideo måste ha något kvar i tanken innan sommaren, om han är inställd på att bli kvar i klubben.
RvP? Ja, om Rooney hoppar ned står det mellan honom och Falcao. Båda har varit stora besvikelser, men Falcao vinner kampen sinsemellan på TKO.
* Men i dag är det svårt att fokusera helt och hållet på matchen när vi nås av nyheten om Rebecca Ellisons död. Rio Ferdinand och hans fru fick tre barn tillsammans och det är outsägligt sorgligt att de nu får leva vidare utan sin mamma som inte ens kommit halvvägs in i livet.
Fler ord finner jag inte.