Chicago Fire – United 1-3

United inkasserade sin tredje raka seger i USA genom att besegra Chicago med 3-1. Rooney, Rafael och Nani gjorde Uniteds mål efter att laget legat under med 1-0 i halvtid.

United startade med ett mycket ungt lag. David de Gea och Phil Jones gjorde sina första framträdanden i Unitedtröja. Fabio, Smalling, Cleverley, Obertan och Welbeck fyllde pÃ¥ med ungdom i startelvan. Evra, Carrick och Berbatov fyllde pÃ¥ med rutin medan Diouf tog den sista platsen. Uppställningen var nÃ¥gon form av hybrid mellan 4-4-2 och 4-3-3 – Diouf var mer vänsterforward än vänstermittfältare men Obertan spelade som en traditionell högermittfältare medan Welbeck och Berbatov agerade anfallspar.

United öppnade matchen bäst och framför allt Danny Welbeck var pigg. Efter fem minuter friställde han Berbatov med en fin passning, bulgaren avslutade dock svagt. Senare hade Welbeck ett par bra chanser utan att lyckas i det avslutande ögonblicket. Han var ocksÃ¥ involverad med förarbetet när Obertan sprang sig fri efter att snyggt lyft bollen över en försvarare – avslutet dock svagt.

DÃ¥ hade hemmalaget Chicago för länge sedan tagit ledningen. En frispark pÃ¥ offensiv planhalva lyfts in i Uniteds straffomrÃ¥de – Gibbs vinner nickduellen mot Phil Jones och styr in bollen vid stolproten bakom en chanslös De Gea. Inte bara Jones ska lastas för mÃ¥let, Uniteds försvarsorganisation var dÃ¥lig och möjligen hade De Gea kunnat gÃ¥ ut och plockat bollen innan den nÃ¥dde Gibbs.

Mer slarv i Uniteds försvar håller på att kosta United fler baklängesmål i slutet av halvleken men ett avslut utanför mål och en fin benparad av De Gea ser till att underläget endast är ett mål.

United gör fyra byten i halvtid – Evans, Anderson, Giggs och Park ersätter Fabio, Carrick, Cleverley och Diouf. Smalling flyttar ut som högerback medan Evans tar plats bredvid Jones i mittförsvaret.

Halvleken är bara ett par minuter gammal när Smalling sätter bollen i nät med ett distinkt avslut. Linjemannen har dock vinkat för offside så målet blir underkänt.

Sedan är det Chicago som jagar ett 2-0-mål. De Gea räddar en räddar en frispark och någon minut senare räddas United av ett uselt avslut då anfallaren skjuter utanför i helt fritt läge. Ytterligare några minuter senare är det igen nära 2-0 men stolpen räddar United, eventuellt efter att De Gea styrt bollen. Det är tydligt att Uniteds försvar är nykomponerat och i flera fall handlar det nog också om ringrostiga spelare.

Nya byten i United ser Welbeck och Obertan lämna planen. Macheda, Nani och Ferdinand.

Nej, det var inget skrivfel. Tv̴ spelare ut, tre in. Fergies luring Рsom han kanske borde f̦rșkt mot Barcelona Рlyckas dock bara i en halvminut eller s̴, sedan skickar domaren ut Evra fr̴n planen.

Med mer rutin pÃ¥ planen tar United över. Wayne Rooney kvitterar efter en magnifik framspelning av Rio Ferdinand – Ferdinands lÃ¥ngboll studsar i gräset en gÃ¥ng innan Rooney lobbar den över mÃ¥lvakten och den gÃ¥r in i mÃ¥l precis under ribban.

United gör ytterligare ett par byten – Vidic och Rafael ersätter Jones och Smalling.

Rafael har inte ens varit på planen i en minut när han ger United ledningen. Han tar sig fram på högerkanten efter ett väggspel med Nani och bryter in i straffområdet nära sidlinjen. Han lurar sedan alla då han väljer att skjuta i snäv vinkel istället för att spela bollen inåt. Målvakten hänger inte med på noterna och får se bollen gå i mål.

Nani gör sedan Uniteds tredje mÃ¥l efter 82 minuter. Giggs hittar Macheda med en fin passning, Macheda hamnar dock ur position och tvingas passa till Nani som omringad av fyra spelare försöker spela bollen vidare. Bollen gÃ¥r dock pÃ¥ en försvarares ben och studsar framÃ¥t, Nani reagerar först och fÃ¥r ett friläge, han avslutar med en lyftning över mÃ¥lvakten – 3-1.

Sammanfattning
Nu ska man förstÃ¥s inte dra nÃ¥gra stora slutsatser av en träningsmatch. Wayne Rooney ser dock väldigt pigg ut och Welbeck visar att han inte vill bli utlÃ¥nad. Även Obertan svarade för en del bra saker. Cleverley gjorde tyvärr en sämre insats men han kan försvara sig med att han nyss startade försäsongsträningen och att hans naturliga position inte är som en av tvÃ¥ centrala mittfältare. Mer negativt var att Uniteds försvar ofta uppträdde förvirrat men det är naturligt dÃ¥ försvarskombinationen var helt ny. De Gea gjorde det mesta rätt och var ofta snabb pÃ¥ att starta anfall. Han kan möjligen kritiseras vid mÃ¥let och han har en uppenbar nackdel av att han inte kan kommunicera med utespelarna – detta torde dock vara ett betydligt mindre problem när ligan startar, även om det säkert dröjer nÃ¥gra mÃ¥nader innan det är helt bra.

Chicago Fire – Manchester United 1-3 (1-0)