Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United – The Summer Story

Dagarna efter varandra, 26 och 27 juni, förra sommaren skrev Ander Herrera och Luke Shaw på för Manchester United. Vi skriver 29 juni 2015 i dag och har fortfarande inte sett röken av en enda sommarsigning. Memphis blev klar (bortsett från att de offciella pappren inte kunde registreras förrän i början av månaden) redan i maj så han räknas banne mej inte in i kategorin.
Jag skrev om cirkusen förra veckan och veckan innan betonade att jag fortfarande inte var orolig över att aktiviteten bakom kulisserna ännu inte resulterat i några aktiviteter framför dem.
Men Louis är redan tillbaka från semestern och spelarna börjar så smått droppa in från Dubai, Bahamas och alla andra mindre exklusiva resorter runt om i världen. 1 juli börjar träningen igen, 18 juli spelas första matchen på touren och då är United redan utan både Rojo och Di Maria. Med tanke på vikten av att spela in nya spelare så tidigt som möjligt är det, som varje år, önskvärt att få in nya spelare så tidigt som möjligt. Speciellt de som inte har erfarenhet av Premier League.
2014-15 tog United fem poäng pÃ¥ de fem första matcherna och redan dÃ¥ var säsongen “förstörd”. Rojo, Di Maria, Falcao och Blind kom inte förrän säsongen börjat och med fyra spelare helt utan erfarenhet av Premier League var det inget större mysterium att säsongen blev som den blev. Precis som bÃ¥de första och andra sommarfönstret post-Fergie ser det ut att dröja till augusti innan det blir helt klart med spelarstallet 2015-16, vilket är bÃ¥de tröttsamt och irriterande.
Samtidigt är det inga Rojos eller Blinds som ska in – det är klassen ovanför dessa herrar vi snackar. Och då finns alltid risken att de stora klubbarna inte har särskilt bråttom med att sälja dem. Ungefär som i falled med United som säljare av David De Gea. Alternativet är att betala alldeles för mycket. Och det får United gärna göra, for all I care. Bara det inte handlar om den sanslöst överskattade Sergio Ramos, vilket det med 99 procents säkerhet inte heller gör. Inte ens det nya United pungar ut 400 mille för en 29-årig försvarare.
Först in?
Nytt kontrakt för Antonio Valencia. Sanna mina ord.
* Angelito ser ut att trivas bättre i Argentinas landslag än i Uniteds multinationella. 2+1 i nattens semifinal mot Paraguay var en hyfsad insats från Fideo.