Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ashleys EM-fakta

Allas vår Ashley Young hade inget roligt mästerskap. Han fick förtroende hela tiden, men tackade inte direkt med några mästerinsatser.
Just look at the stats:
Mot Frankrike: 12 av 14 passningar rätt. 0 skott. 0 av 1 dribblingar lyckades.
Mot Sverige: 22 av 29 passningar rätt. 2 skott, inget på mål. 1 av 4 dribblingar lyckades.
Mot Ukraina: 18 av 22 passningar rätt. 1 skott, inget på mål. 1 av 2 dribblingar lyckades.
Mot Italien: 23 av 34 passningar rätt. 1 skott, inget på mål. 1 av 2 dribblingar lyckades.
Totalt: 75 av 99 passningar rätt (76 procent). 4 skott avlossade, 0 mål på mål. 3 av 9 dribblingar lyckades.
Han har ju varit lika upp och ner i United som han varit i England och frågan är hur stukad han är när han återvänder till Carrington senare i sommar. Dels med tanke på straffmissen (snacka om krydda på moset!) och sina egna stinker-matcher och dels med tanke på att Kagawa mycket väl kan göra att Young får vänja sig vid bänken.
Han har lite Nani och hockeytjecker över sig och behöver självförtroende för att glänsa. Nani har varit marginellt bättre även om Portugal varit vassare i spelet. Han har åtminstone träffat mål med ett par skott och varit mer delaktig i spelet.
Att inte Young utmanar mer beror en hel del på att han hellre drar sig in i banan och letar inlägg. Men att bara utmana 9 gånger på en hel turnering … titta på Ribéry som 38 gånger försökte gå förbi sin gubbe (han lyckades 16 gånger). Det är ytterspel det. Sen att det var lönlöst eftersom Frankrike bara hade en anfallare och han tyckte inte så mycket om att vara het i straffområdet är en annan femma.
Apropå gårdagen: Pirlo har försökt Panenkan tidigare.

och England har åkt på den tidigare.