Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sådärdå, då kan vi samla ihop oss

Nani ute ur EM och därmed är alla sju av våra pojkar redo för semester.
Jag var lika övertygad om att Spanien skulle vinna straffläggningen som jag är att vi aldrig värvar Luka Modric. Idiotin i att sätta Ronaldo som femte straffskytt straffade Bento skapligt hårt. Jag kan inte för mitt liv förstå det resonemanget när det handlar om din kapten, din målskytt och lagets överlägset bäste och mest rutinerade straffskytt. Okej, han har missat några straffar genom åren, men är det i något läge en spelare som han ska leda sina trupper så är det nu.
Trist slut, för det var lite som att Spanien bad om att få stryk i går.
* Nu har Spanien och Casillas hållit nollan i nio raka EM- och VM-slutspelsmatcher. Inte sedan Zizou satte 3-1 i 90:e i VM 2006 har spanjorerna släppt in ett mål under ordinarie tid eller förlängning.
Det måste ju vara världsrekordens världsrekord.
EM 2008
Kvarten: Italien 0-0 (4-2 efter straffar)
Semi: Ryssland 3-0.
Final: Tyskland 1-0.
VM 2010
Ã…ttondel: Portugal 1-0.
Kvarten: Paraguay 1-0.
Semi: Tyskland 1-0.
Final: Holland 1-0.
EM 2012
Kvarten: Frankrike 2-0.
Semi: Portugal 0-0 (4-2 efter straffar)
* Kom att tänka på detta helt plötsligt i går. Herregud, vem i dagens United skulle få för sig en sån grej som Keane gjorde på Baia? Rooney är ju den som står i otvivelaktigt lägst odds, men vem kommer bakom? Vem skulle kunna göra det?
Vi resonerar lite på måfå fram till en tänkbar kandidat.
Vidic? Knappast. Dels förstås för att han sällan eller aldrig kommer i det läget. Och dessutom skulle han inte ha hoppat i första läget.
Carrick? Jo tjena. Carrick hade vänt på klacken och sprungit åt andra hållet i stället. Inte hans stil att ens försöka spela fult.
Young? Yes, han hade lagt sig ned innan situationen uppstått på allvar. Han hade legat ner tio meter bredvid Baia innan bollen hade dött. Och hävdat att Baia stampade honom i fejset. Eller nåt.
Scholes? Ja, möjligen. Men han är inte så mycket för att göra fula grejer medvetet, det blir bara fel. Han är mer för att göra såna här grejer på chans och få rött (ännu ett klassiskt Jompa-klipp blir det per automatik när den odödlige gratulerar Scholes).
Evra? We have a winner! Tänk på hur mycket press Pat varit under ända sedan VM 2010 och addera att han petades i det här mästerskapet och att det snackas som aldrig förr om Baines och ersättare på väsnterbacken. Han kan spåra ur.
* Tragiska bilder på Gazza i The Sun i dag.
* Domaren i går: Det var första gången under EM jag reagerade på den konsekventa uselheten. Nani drabbades exempelvis två gånger inom kort tid i första halvlek: 1) När Ramos ytterst skickligt smygstängde honom och skulle ha haft gult kort men i stället blev det inte ens frispark. 2) Nani snurrade upp hela Spaniens innermittfält och belöningen blev att domaren struntade i fördel (ytterst sällan det händer nuförtiden) och förstörde situationen med en frispark.
* Sist: Nu håller vi tummarna för att United-Barca i Gbg i augusti blir av.
Wow.