Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tomheten – och Wayne Rooney

Den bästa strajker jag sett, som dessutom spelat i båda lagen, får inleda förmiddagens dagen efter dagen före-blogg:

Dagen efter, några timmar senare bara egentligen, är besvikelsen nästan aningen värre. När allt adrenalin försvunnit återstår bara … nothing.
Gary Neville beskriver det bra på Twitter nu på morgonen:
”Been going to OT since age of 5 and I’ve never seen the whole ground as in disbelief as they were last night at a decision!”
Chocken avspeglades rätt mycket i spelet också. Mourinho reagerade blixtsnabbt, satte in Modric och på bara tio minuter var steken vänd. United var helt off balance efter det röda kortet.
Jag kan fortfarande inte förstå att det finns de som försvarar domarens beslut att dela ut ett rött kort, i alla fall inte om man inte annars vill att domaren ska gå strikt efter regelboken i VARJE situation. Visar domarna ut spelare varje gång en liknande situation uppstår (som om Lopez knytnävar i huvudet på Vidic skulle vara mindre våldsamt?) är jag med på noterna. Men då ska det delas ut varningar så fort en spelare tar upp bollen och springer iväg med den en bit när motståndarna fått frispark, det ska bli straff vid varje tröjdragning i straffområdet och inkastet ska gå över till motståndarna hela tiden när inkastaren stjäl mark.
Visst, det är farligt spel, men det är mer vårdslöst än våldsamt och då är det gult kort. Inget snack.
Att det inte var några Real-spelare mer än Sergio Ramos (vad jag minns) som var framme vid domaren efter incidenten säger en hel del också.
Well, well, inget att göra någonting åt mer än för nye vd:n Ed Woodward att kapa banden med Turkish Airlines så kan vi lägga det här bakom oss. Och konstatera att United sannolikt hade fixat det här med lite marginaler på sin sida. Dessutom visade vi att vi har ett nytt storlag.
Om nu någon tvekade.
* Den andra stora så kallade snackisen i går var förstås Fergies val att peta Wayne Rooney.
Den här åttondelsfinalserien har inte blivit vad han tänkt sig.
Som om det inte var illa nog att bli utslängd på vänsterkanten på Bernabeu. Nu fick han inte ens starta utan i stället valde Fergie en 22-årig Manc, en ojämn Nani och en 39-årig trollkarl. Fergie har ju haft sina duster med Rooney genom åren, förutom skandalen hösten 2010 så valde han som bekant att peta Roo efter att denne käkade ut för tätt inpå matchday. Och att han den här säsongen flera gånger upprepat Rooneys behov av att spela flera matcher för att komma i form är något nytt.
Den stora frågan är förstås hur Rooney själv och hans slajmige rådgivare Paul Stretford reagerar efter detta. Kan inte vara särskilt upplyftande att vet att man inte anses tillräckligt bra för Uniteds största match i Europa på ett och ett halvt år.
Fru Rooney reagerade så här i går (en tweet hon senare tog bort):

Kollar dom läget med PSG? city igen?
Det här lär i alla fall inte läka några eventuella sår mellan Roo och Fergie och signaler som det här pekar i alla fall på att United inte tänker börja förhandla om någon förlängning av det 5-årskontrakt han lurade till sig 2010. Ska han säljas lär det bli i sommar.
Irriterar mig fortfarande en hel del på att han missade sitt kanonläge i går. Fanns ingen anledning att skjuta så tidigt, ingen attackerade honom så han kunde ha väntat ut bollen och dunkat in den och gett oss några minuters spänning.
* Det var aningen gåshud när Cristiano presenterades i går. Men sen hörde jag inga Viva Ronaldo under matchen, tack och lov, och det var en hel del burop mot honom under spelet.
Han var lite tagen av det hela, Crille, men inombords bubblade han garanterat av glädje.


Straff? No? Ska bli skönt att få in David Gill i Uefa.

Minns hur Evans kickboxade Drogba i bröstet för tre-fyra år sedan. Resultat? Gult på Drogba.

Marcas förstasida i dag:

* En annan som har rätt att vara lite sur, och som surat förr, är Anderson som inte ens hamnade på bänken.
* Och re: Keanes kommentarer i går: Hur många av er tror att en aktiv Keane INTE hade jagat upp domaren på läktaren efter det domslutet?
* Nu väntar vi med spänning på Fergies första ord efter den här skandalkvällen.
Och Rios första tweet.