Etikettarkiv | Bishop Blaize

Resereportage: Two-Nil and You Fucked It Up

MUSS åkte till Manchester för att se United spela mot Spurs och Arsenal. Mot Spurs fick vi uppleva en magisk vändning, när United förvandlade 0-2 till 5-2. Stärkta av den fantastiska vändningen tog sig United sedan an Arsenal i Champions League, hjältarna i rött fick emellertid nöja sig med en 1-0-seger efter att ha missat alldeles för många bra målchanser.

Fortsätt läsa »

US 3 – 2008 / 2009

En fotbollsresa kan se ut på många olika sätt. Men i slutändan är de flesta elementen bekanta. Fokus är förstås på matchen. Men festen och vännerna är självklara, nödvändiga, inslag. Det här är en text om fotbollsresan som fenomen, om supporterskapet och också en miniguide till Manchester.

Fortsätt läsa »

Resereportage: West Ham och Hull

Efter ett tidigt flyg från Arlanda kommer jag till Manchester på morgonen. Det är oväntat kallt men det märker jag knappt när jag skyndar till Hilton. Jag ser en mindre folksamling och lite avspärrningar, tydligen pågår en filminspelning. Jag bryr mig inte nämnvärt och snart är jag incheckad på vandrarhemmet. Nästa anhalt är Britannia…

Fortsätt läsa »

Resereportage: Bolton

Det kommer en ordentlig regnskur när vi väntar på bussen. Annars har vi, konstigt nog, haft solsken hela resan. Jag och Måns är trötta, att shoppa med Naken-Micke är ingen lek. Idag gick det så långt att t.o.m. butiksbiträdet tyckte synd om oss när vi väntade utanför provhytten i O’Neill-butiken. Micke var självklart där igår också, men då hann han…

Fortsätt läsa »

Den långa resan till Moskva [del 4]

United gjorde det mesta rätt i Rom och vann med 2-0. När Barcelona samtidigt vann i Gelsenkirchen så var vår Barcelonaresa i praktiken bokad. I ligan stöter vi emellertid på problem. Vi besegrar förvisso Arsenal efter två straffmål av Ronaldo och en perfekt exekutionerad frispark av Hargreaves. Men vi tvingas till sena mål för att rädda poäng i både Middlesbrough och Blackburn. Chelsea kryper närmare.

Fortsätt läsa »

Den långa resan till Moskva [del 3]

Jag hämtar Naken-Micke på vägen till Skavsta. Vi möter Berra i Manchester och dumpar snabbt våra väskor på Hilton. Vi äter mexikanskt, jag och Berra minns en tidigare middag på samma restaurang då Rustan höll hov. Den här gången är inte Rustan här, ja faktum är att vi är ensamma gäster. Det gör inget, vi klarar oss fint ändå. Kvällen avslutas med ett besök på Brannigans.

Fortsätt läsa »

Den långa resan till Moskva [del 1]

Träningsmatchandet har börjat, tiden till avspark och ligapremiär är kortare än den tid som har passerat sedan van der Sar räddade Anelkas straff i Moskva. Mina tankar är emellertid fortfarande i Moskva. Mina tankar kommer nog alltid att vara i Moskva. Det här är berättelsen om de resor jag gjorde för att följa United säsongen 2007/08.

Fortsätt läsa »
TShirtsUnited.com The online shop for all your Manchester United t-shirt needs. Hundreds of 100% Unofficial MUFC t-shirts to choose from
LÄS MER OM MUSS SAMARBETSPARTNERS