Matcher och resultat

Manchester Uniteds matcher och resultat säsongen 2018/19, med lagstatistik, tabell och kalender. Använd länkarna längst upp för mer information om säsongen och arkivet för tidigare säsonger.

Tabellinformation

 • Uniteds resultat anges alltid först.
 • Då tbc anges gäller, om inte annat noteras i en kommentar, att varken tid eller datum för matchen har bekräftats. Då både tid och datum anges är avsparkstiden spikad, med reservation för eventuell kommentar. Detta till trots händer det att matcher flyttas med kort notis. Det är tyvärr inte något vi kan påverka.
 • Samtliga angivna tider är svensk tid.
 • Med reservation för fel.

Tabellförklaring

 • B: bortamatch
 • CL: Uefa Champions League
 • CS: Community Shield
 • EL: Uefa Europa League
 • F: förlust
 • FA: FA Challenge Cup (FA-cupen)
 • FWC: Fifa Club World Cup
 • H: hemmamatch
 • LC: EFL Cup (ligacupen)
 • N: match på neutral plan
 • O: oavgjort
 • PL: Premier League
 • SC: Uefa Super Cup
 • TR: träningsmatch eller träningsturnering
 • V: vinst

 

Tabellförklaring

 • +/-: målskillnad
 • FÖR: gjorda mål
 • M: spelade matcher
 • MOT: insläppta mål
 • O: oavgjorda matcher
 • P: poäng
 • POS: position
 • V: vunna matcher

 

Tabellförklaring

 • F: förlorade matcher
 • FÖR: gjorda mål
 • M: spelade matcher
 • MOT: insläppta mål
 • O: oavgjorda matcher
 • V: vunna matcher

  

Turneringsinformation

Här ger vi den grundläggande informationen för de turneringar som Manchester United deltar i.

Detta är information för säsongen 2017/18. Uppdateras inför den nya säsongen senast i början på augusti.

Community Shield

I Community Shield möts ligavinnaren och vinnaren i FA-cupen på Wembley (spelas vanligen helgen innan Premier League börjar). Om samma lag vinner både ligan och FA-cupen får ligatvåan spela Community Shield. Om matchen slutar lika går det direkt till straffavgörande. Matchen har en status mellan tävlingsmatch och träningsmatch och lagen får göra sex byten under matchen. Avstängningar kan inte avtjänas i Community Shield men en spelare som blir utvisad i Community Shield blir heller inte avstängd i övriga turneringar (undantaget förseelser som skulle ha resulterat i en avstängning längre än tre matcher). Varningar i Community Shield räknas inte in i sammanställningen av varningar gällande avstängningar i England.

EFL Cup

Hette tidigare Football League Cup, och kallas på svenska vanligen ligacupen, men har ett nytt namn från och med säsongen 2016/17. Formatet är samma som tidigare. Ren utslagsturnering. De Premier League-lag som deltar i Europaspel går in i omgång 3 medan övriga Premier League-lag går in i omgång 2. I omgång 3 är det 32 lag kvar i turneringen.

Undantaget semifinalen avgörs samtliga omgångar i ett möte och vid oavgjort går det direkt till förlängning och straffar. Semifinalen avgörs i bäst av två möten, med speciella bortamålsregler. Om det är oavgjort efter de två mötena blir det förlängning. Om det fortfarande är oavgjort efter förlängningen vinner dock det lag som har gjort flest bortamål. Om lagen har gjort lika många mål på bortaplan avgörs det på straffar. Finalen spelas på neutral plan.

Nytt för säsongen 2017/18 är att ABBA-systemet tillämpas om det går till straffavgörande. Dessutom är det numer tillåtet med en fjärde byte i matcher som går till förlängning.

Officiellt regelverk 2017/18.

Europakvalificering

Säsongerna 2017/18, 2018/19 och 2019/20 gäller att de fyra bästa lagen i Premier League kvalificerar sig för spel i efterföljande säsongs Uefa Champions League. Nytt från och med säsongen 2017/18 är att även ligafyran går direkt till gruppspelet.

Det femte bästa laget i ligan och FA-cupvinnaren kvalificerar sig för Uefa Europa League. Ligacupvinnaren kvalificerar sig för kval till Uefa Europa League. Om laget som vinner FA-cupen eller ligacupen redan är kvalificerat för Europaspel genom sin ligaplacering går platsen eller platserna till sexan och sjuan i ligan (från och med säsongen 2014/15 får finalförloraren i FA-cupen inte längre den vakanta platsen).

En ytterligare väg till Europa är genom att vinna Champions League eller Europa League, då vinnarna i de turneringarna kvalificerar sig för Champions League. Nytt från och med säsongen 2017/18 är att Europa League-vinnaren är garanterad en plats i Champions Leagues gruppspel.

Ett land kan maximalt ha fem lag i Champions League. I den osannolika händelse att Champions League-vinnaren och Europa League-vinnaren båda kommer från England och båda slutar utanför topp 4 i ligan så mister ligafyran sin Champions League-plats. Ligafyran får i så fall spela i Europa League. Antalet engelska lag i Europa League kan då utökas till fyra men eventuella vakanta platser fylls inte.

FA Challenge Cup

Ren utslagsturnering som vanligen kallas FA-cupen. Premier League-lagen går in i omgång 3, då det är 64 lag kvar i turneringen. I omgång 3 till och med omgång 5 (åttondelsfinal) gäller att det blir omspel om matchen slutar oavgjort. Om även omspelet slutar oavgjort avgörs det hela genom straffar och förlängning. I kvartsfinal, semifinal och final spelas inga omspel, vid oavgjord match går det direkt till förlängning och straffar. Semifinal och final spelas på neutral plan.

Nytt för säsongen 2016/17 är att lagen tillåts göra fyra byten ifall matchen går till förlängning i kvartsfinal, semifinal eller final. Nytt för säsongen 2017/18 är att videodomare kan testas från och med omgång 3.

Officiellt regelverk 2017/18.

Fifa Club World Cup

För att kvala in till Fifa Club World Cup krävs en seger i Champions League. Information om turneringen kommer när United ska delta.

Premier League

Den engelska ligan består av 20 lag, där alla möter alla två gånger. Seger ger tre poäng och oavgjort ger en poäng. Efter att säsongen är slut vinner det lag som har tagit flest poäng. Om två eller fler lag slutar på samma poäng används målskillnad för att avgöra positionen. Om lagen också har samma målskillnad avgör antalet gjorda mål. Om det fortfarande är lika avgörs placeringen antingen genom en playoffmatch på neutral plan (exakt format för denna bestäms då av Premier Leagues styrelse) eller så delar lagen placeringen. En playoffmatch spelas om det är nödvändigt för att avgöra mästarlag, nedflyttning eller Europakvalificering. Inbördes möten är inte en faktor som beaktas i Premier League.

Officiellt regelverk 2017/18.

Träningsmatcher och träningsturneringar

Speciella regler gäller för varje träningsmatch och varje träningsturnering. Ibland är det fritt antal byten, ibland är det ett begränsat antal byten. Ibland blir det straffar om en match slutar oavgjord, ibland inte. Förlängning efter en oavgjord match är i stort sett uteslutet.

Uefa Champions League

Gruppspel: De 32 lagen delas in i åtta grupper om fyra lag. Man möter alla lagen i gruppen hemma och borta. De två bästa lagen går till åttondelsfinal, grupptrean går till slutspel i Uefa Europa League och gruppfyran har spelat klart i Europa för säsongen. Om två eller fler lag har samma poäng avgörs placeringen först genom poäng i inbördes möten, sedan i målskillnad i inbördes möten, därefter antal gjorda mål i inbördes möten och sedan bortamål i inbördes möten. Om det fortfarande är lag som är exakt lika upprepas proceduren enbart på mötena mellan dessa lag (dvs. om det först var tre lag som var exakt lika men efter proceduren bara är två lag som är exakt lika). Är det fortfarande lika gäller målskillnad i alla matcher, sedan antal gjorda mål, antal gjorda bortamål, antal segrar, antal segrar på bortaplan, bäst disciplinärt rekord och till sist Uefarankingen.

Slutspel: Åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal avgörs i dubbelmöten. Finalen avgörs i ett enkelmöte. Gruppvinnarna seedas i åttondelsfinalen och får fördelen av att spela returen på hemmaplan. I övriga omgångar lottas vilket lag som börjar hemma. Om det är lika efter dubbelmötet vinner det lag som har gjort flest bortamål, är det fortfarande lika blir det förlängning. Blir förlängningen lika med mål går bortalaget vidare på bortamål, blir förlängningen lika utan mål avgörs det på straffar. Om finalen slutar lika blir det förlängning och vid behov även straffar.

Kvalspel: Förutsättningarna meddelas om det är aktuellt för United.

Officiellt regelverk 2017/18.

Uefa Europa League

Gruppspel: De 48 lagen delas in i tolv grupper om fyra lag. Man möter alla lagen i gruppen hemma och borta. De två bästa lagen går till slutspel medan de två sämsta lagen har spelat klart i Europa för säsongen. Om två eller fler lag har samma poäng avgörs placeringen först genom poäng i inbördes möten, sedan i målskillnad i inbördes möten, därefter antal gjorda mål i inbördes möten och sedan bortamål i inbördes möten. Om det fortfarande är lag som är exakt lika upprepas proceduren enbart på mötena mellan dessa lag (dvs. om det först var tre lag som var exakt lika men efter proceduren bara är två lag som är exakt lika). Är det fortfarande lika gäller målskillnad i alla matcher, sedan antal gjorda mål, antal gjorda bortamål, antal segrar, antal segrar på bortaplan, bäst disciplinärt rekord och till sist Uefarankingen.

Slutspel: Det är 32 lag som går till slutspel, 24 lag från gruppspelet i Europa League och åtta lag från gruppspelet i Champions League. Omgång 1, åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal avgörs i dubbelmöten. Finalen avgörs i ett enkelmöte. Gruppvinnarna samt de fyra bästa grupptreorna i Champions League seedas i omgång 1 och får fördelen av att spela returen på hemmaplan. I övriga omgångar lottas vilket lag som börjar hemma. Om det är lika efter dubbelmötet vinner det lag som har gjort flest bortamål, är det fortfarande lika blir det förlängning. Blir förlängningen lika med mål går bortalaget vidare på bortamål, blir förlängningen lika utan mål avgörs det på straffar. Om finalen slutar lika blir det förlängning och vid behov även straffar.

Kvalspel: Förutsättningarna meddelas om det är aktuellt för United.

Officiellt regelverk 2017/18.

Uefa Super Cup

I Uefa Super Cup möts vinnarna i Champions League och Europa League i en match på neutral plan. Matchen räknas som en tävlingsmatch och blir det lika avgörs det genom förlängning och vid behov även straffar. Lagen får göra maximalt tre byten under matchen.

Officiellt regelverk 2017.

Mer information

The FA Handbook (FA:s officiella regelverk).

 

 

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2018 MUSS.SE   |   OM MUSS & MUSCS   |   HJÄLP MUSS   |   OM MUSS.SE   |   BLI SKRIBENT   |   INTEGRITETSPOLICY   |   KONTAKTA OSS