Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför United – Portsmouth

Förra helgens insats mot West Ham kan med fog beskrivas som det bästa United presterat under säsongen. Ett relativt fungerande mittfält kunde understödja anfallarna på ett utmärkt sätt. Särskilt beröm skall Scholes och Park ha. Rooney och van Nistelrooy var lysande. Låt oss hoppas att detta fortsätter när Portsmouth besöker Old Trafford i morgon.

Matchen startar inte förrän 18.15 svensk tid. Detta torde passa Sir Alex och några representanter för klubben, vilka besöker George Bests begravning i Belfast. Uppemot 500 000 människor väntas kanta gatorna i staden för att visa sin respekt för en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Mot denna bakgrund kommer matchen att föregås av en minuts applåder för ”The Belfast Boy”.

Kapten i United blir Gary Neville. Högerbacken fick i dag officiellt uppdraget och van Nistelrooy får alltså lämna över kaptensbindeln. Positiva besked inför matchen är att Neville och Louis Saha spelade i veckans match i Ligacupen mot Wes Bromwich. Saha gjorde också mål, vilket bör glädja Ferguson. Både Rooney och van Nistelrooy har matchats hårt på slutet och Saha blir ett välbehövligt tillskott på forwardssidan. Detta särskilt då Smith, som bekant, numera återfinnes på mittfältet. Ryan Giggs är ånyo tillbaka i truppen och Ferguson menar att han på något vis kommer att nyttjas i matchen. Emellertid är det svårt att se hur Ferguson skulle peta Park, som var fullständigt briljant mot West Ham.

Detta leder oss osökt in på mittfältsformationen. Ett alternativ hade varit att pröva både Giggs och Park på kanterna. Park spelar säkert helst på vänstersidan, men kan säkert acklimatisera sig till en högerposition. Darren Fletchers insats mot West Ham var knappt godkänd. Skotten tycks ibland ha väldiga problem i passningsspelet, samtidigt som han skall ha beröm för sin disciplin och defensiva förmåga. Emellertid krävs det mer på högerpositionen i fråga om offensiva kvalitéer. Därför är det säkert berättigat vilket många tycker, nämligen att Fletcher hellre skulle spela på innermittfältet i en defensiv position. Samtidigt är Fletcher en av Fergusons favoritspelare, varför han säkert spelar. Scholes och Smith är givna val på innermittfältet. Detta gör att mittfältet bör ha samma sammansättning som senaste matchen i PL.

I backlinjen tror undertecknad att Neville sätts in som högerback. Wes Browns insatser sedan comebacken har varit mycket bra. Därför är det ingen större överraskning om den senare petar Mikael Silvestre i mittlåset. Fransmannen byttes ut tidigt i matchen mot West Ham. Troligt var en skada, men både han och Ferdinand hade uppträtt lite skakigt. O´Shea lär vidare fortsätta på vänsterbacksposition efter mål i de två senaste matcherna och ett i övrigt stabilt spel. I anfallet lär van Nistelrooy och Rooney fortsätta.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Howard, Neville, Ferdinand, Silvestre, Brown, O’Shea, Richardson, Fletcher, Scholes, Smith, Ronaldo, Giggs, Park, Van Nistelrooy, Rooney, Saha, Rossi.

Portsmouth ligger för närvarande på artonde plats i PL. Ett par spelare är farliga i laget och kan, vid en god dag, ställa till problem. Främst handlar det om Loman Tresor Lua Lua och Laurent Robert, båda tidigare i Newcastle United. Den senare har varit skadad, men återvänder möjligtvis till denna match. På BBC uttrycker en av lagets spelare, Richard Hughes, Portsmouths inställning till matchen: ” If we can keep it tight at the back, somebody like Laurent Robert can take a chance and get a goal out of nothing.” Det kan med andra ord bli mycket tufft i morgon. Glenn Hysén hade säkert uttryckt det hela enligt följande: “Det gäller att få ett tidigt mål, bollen är rund.”


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]