Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Besvikelsen stor, en poäng på Old Trafford

Trots en massiv press från United större delen av matchen lyckades vi inte vända underläget. Ryan Giggs gjorde ett snyggt kvitteringsmål men längre än så kom vi aldrig. Och nu ser ligaguldet mer avlägset ut än någonsin.

Besvikelsen var givetvis stor efter matchen. En vinst var kravet, precis som mot Benfica. Men lik förbannat fick vi inte in något ledningsmål. Att avgöra matcherna samtidigt som man styr spelet verkar vara årets största problem.

Tidigt i matchen, redan efter 7 minuters spel, gick Gary Neville bort sig i försvaret. Plötsligt jagade två, tre spelare bollhållaren istället för markeringen. Och vips så var James McFadden helt fri på vänsterkanten. Han skärde in och gjorde inget misstag, ett stenhårt skott mellan van der Sar och stolpen. 1-0 i baken direkt.

Ett fint kvitteringsmål skulle publiken faktiskt bjudas på. I den 15:e minuten slog Paul Scholes en drömpass från mittplan till en rusande Ryan Giggs som på halvolley slog bollen i mål ett par meter inne i straffområdet. Elegant!

Efter målet tog United över mer och mer och man hade på känn att ett mål skulle trilla in. Men Everton försvarade sig bra och vi fick aldrig någon jättechans. Wayne Rooney hade trots allt ett par lägen som han kunde förvaltat bättre. Visst, spelmässigt sätt är Ronney en av världens främsta. Men när det kommer till dem farliga situationerna har han mycket att lära. Hans ineffektivitet blev Uniteds fall. Vill inte skylla förlusten på honom, men han måste producera mer än han gör.

Den andra halvleken var precis som den första, United förde spelet men lyckades inte få in bollen. Everton försvarade sig bra och var samtidigt sylvassa i kontringarna. Ett par chanser där van der Sar stod i vägen men om det inte vore för Evertons brist på kyla i dem lägena hade betydligt mer kunnat uträttas. Tur för United, annars hade en förlust varit troligt.

Förra veckan sa vi Bye Bye United. Då förlorade vi chansen att nå tronen i Champions League. Nu säger jag det igen, Bye Bye United. Chansen att ta hem ligaguldet känns nu nästan hopplöst och nu är det istället så att vi bör inrikta oss på en 2:a plats. Så vi åtminstone får en CL-plats till nästa säsong. Det känns tungt att säga det, men sanningen är inte alltid den man vill höra.

När drygt 90 minuter hade spelats och domaren blåst sin sista signal hördes buropen från läktaren. Det visar givetvis besvikelsen från fansen. Hoppet är över, ligan är över. Bye Bye United.

Laguppställningen (4-4-2):

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Silvestre, Richardson(80)
Park(64), Scholes, Smith(74), Giggs
Saha, Rooney

Ronaldo(64), Fletcher(74), Rossi(80)

Roligt att se var de så hårt kritiserade och nu för tiden underskattade ”föredettingarna”. Ryan Giggs och Paul Scholes var helt klart bäst i United.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]