Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Charlton Athletic

Imorgon avgörs den engelska ligan i och med den 38:onde och sista omgången. Manchester United möter Charlton. Liverpool gästar Portsmouth. Vilket lag kniper andraplatsen i ligan? Imorgon får vi svaret!

Omgång 38:a av Premier League innebär att den sista matchen ska spelas för säsongen. En omgång som blivit en måstematch för United. I dagsläget befinner vi oss på andra plats, en poäng före Liverpool. Dvs. vinner Liverpool samtidigt som vi tappar poäng går direktplatsen till CL till ärkerivalen Liverpool. United har även en fördel i sina fyra plusmål. Det bör då inte räcka med en poäng för Liverpool, chansen att United ska förlora en sådan viktig match som denna är obefintlig. Matchen spelas på Old Trafford, fulla läktare är att vänta sig (precis som vanligt) och så en motståndare som inte har något alls att spela för. Charlton kan visserligen vid seger gå upp en placering och kan vid förlust halka ner en plats i tabellen. På förhand kan man givetvis förstå att Charlton vill avsluta snyggt. Charlton ligger för dagen på plats nummer tolv. Men tänk er, ett United med stor motivation och den klass som finns i laget. Det borde inte gå att rå på. Men vem vet..

Med tanke på att detta är den sista omgången spelas alla matcher imorgon, med start kl. 16.00. Håll då ögonen öppna för de här matcherna, Manchester United – Charlton och Portsmouth – Liverpool.
Charlton kliver för övrigt in på Old Trafford med två raka förluster (h, Blackburn 0-2 och b, Bolton 4-1). Inte heller vi har lyckats vinna någon av de två senaste matcherna. En rejäl omgång stryk mot Chelsea (0-3) är inget man egentligen vill minnas…

På senare tid är det två lag som kommit lite ur form, väl förståligt då Charlton inte har något att spela för. I United hade vi en enorm formtopp under två månader, men efter det har det varit tyngre. Läget i Charlton sett till spelaralternativ är inte allt för ljust. Frånvarolistan ser ut som följande: M.Bent, Young, Spector, Bothroyd, Hreidarsson. United bör ha koll på mittfältsgeneralen Matt Holland, men framför allt på skyttekungen Darren Bent. Bent som imponerande nog mäktat med hela 22 mål i år. Dessutom är han bara 22 år gammal och kan gå långt inom fotbollsvärlden, se upp! Charltons manager, Alan Curbishley gör imorgon sin sista match som ledare i laget. Curbishley har varit en likt en symbol för sin klubb, en klubb han varit manager för i 15 år! Räkna med ett känsloladdat avsked.

I United har veckans största samtalsämne varit en skada. Ett mellanfotsben. En spelare. Wayne Rooney missar inte bara morgondagens match, utan riskerar att missa hela VM. Hela England sörjer sitt underbarn. Rooney har utan tvekan varit Uniteds bästa spelare under säsongen och visst kommer det märkas att han är borta imorgon. För övrigt saknas de båda långtidsskadade spelarna Alan Smith och Paul Scholes. Cristiano Ronaldo och Louis Saha är osäkra för spel, men deltar antagligen trots det. Om de inte startar matchen lär ersättarna heta Kieran Richardson och Guiseppe Rossi.

Huruvdida Gabriel Heinze spelar imorgon är osäkert, han har ännu inte fått göra något inhopp trots att han nu är frisk. Det vore roligt om Sir Alex kunde bjuda publiken på den godbiten, möjligen inte från start men någon gång under andra halvlek.

Troligt lag (4-4-2):
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre
Ronaldo, O’Shea, Giggs, Park
Saha, RVN

Imorgon avgörs den säsong som inleddes den 13:e augusti 2005. Imorgon, den 7:e Maj avgörs det. Om United blir tvåa eller trea i Premier League. Blir det en direktplats till Europas finrum eller ska vi tvingas kvala?

Matchens första halvlek visas inte på Canal+, däreot visas den andra halvleken med start kl. 17.00 på Canal+ Film3.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]