Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hur länge kan detta fortgå

3:e matchen där United är helt överlägsna spel- och chansmässigt, men några 3 poäng har vi ännu inte sett. Frågan är hur länge detta kan fortgå, när lossnar målskyttet?

City kom till spel helt ordinarie sånär som på målvakten Andreas Isaksson. Inte heller Stephen Ireland kunde spela p.g.a magsjuka, men frågan är om han startat då Geovanni varit bättre än honom hittills
United saknade Gary Neville, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney från start, dessutom ett koppel med spelare som hade suttit minst på bänken, däribland, Louis Saha och Anderson. Stora skadeproblem med andra ord. Dock var Owen Hargreaves tillbaka, och vilken match han gjorde.

United inledde matchen klart bäst, de första 25-30 minuterna var det i princip spel mot ett mål. Van der Sar hade en mycket lugn dag på jobbet då, han behövde inte göra något ingripande som fick honom att svettas.
United borde ha gjort minst 2 mål denna perioden. Framför allt minns man Nani’s friläge efter att Scholes serverat honom, men ur liten vinkel avslutade han svagt rakt på Kasper Schemichel’s ben. Evra hade också ett friläge då han snyggt ”klackpassades” fram av Nani, men precis i skottläget så kom Corluka och störde honom så pass mycket genom att helt enkelt sparka undan stödjebenet på honom, att Evra missade grovt. Nani hade ett också ett fräsande skott som gick under Schmeichel men också strax utanför. Ett Giggs-inspel från vänster resulterade i att Schmeichel tappade bollen, men den hamnade naturligtvist inte framflr fötterna på en röd, som vanligt den här säsongen, utan till en blå som rensade undan.
Mitt i detta enorma spelövertag så tog City turligt ledningen. Elano serverade en fri Geovanni 10-15 meter utanför straffområdet, Geovanni sköt ett skot som ändrade riktning på Vidic och ställde Van der Sar helt utan chans. Fullkomligt ologiskt och definitivt inte ens nära rättvist.
Resten av halvleken hände egentligen inte särskilt mycket, City hade lite mer boll än tidigare, pigga efter sitt mål.

Den andra halvleken var i princip exakt som den första. United ville spela fotboll mot Svennis förutsägbara defensiva 4-5-1, så som han alltid spelat med sina lag.
United pressade och låg på hela tiden, drivna av en fantastisk Hargreaves på mitten. Vidic hade en stenhård nick i ribban på en höra efter 10 minuter. Tevez styrde ett inspel millimetern framför fötterna på Eagles men strax utanför bortre stolpen. Samme Tevez fick bollen på huvudet efter att alla missat bollen på en hörna, bollen gick decimetern utanför.
Det var inte heller denna dag United’s dag. Helt överlägsna ännu en gång, men bollen vill bara inte in. City skapade egentligen ingenting i andra halvlek, bara då United lyft upp hela laget för att anfalla. Det var dock aldrig särskilt farligt nere hos Van der Sar.

Matchen slutade otroligt nog 1-0 till City i säsongens första derby. Helt makalöst att den kan göra det med tanke på matchbilden, men gör man inga mål så blir det så att betydligt sämre lag kan plocka poäng och t.o.m vinna matcher.
United spelade mycket bra till större delen av planen, dock brast det den sista tredjedelen. Och varför spelar man bollar i djupet på Tevez i Micah Richards ”zon”? Richards är en mycket bra back, ännu bättre blir han när man slår bollar till honom, alltså spelar hans spel. Hur svårt kan det vara att spela den längs marken i extremt tungfotade Dunne’s ”zon”? Jag fattar det inte, det var så uppenbart. United gjorde Richards bra idag genom att slå bollar helt utan tanke på hans ytor. Tevez är bra, men särskilt snabb är han inte, och någon större huvudspelare är han definitivt inte, ändå slog man sådana bollar!! Och varför sköt man inte mer på mål, Schmeichel var mycket osäker och hade kunnat tappa vilken boll som helst.

I United är det tydligt att man saknar en målskytt för tillfället. Saha inledde säsongen ifjol strålande och han var nyckeln till att United gjorde mål i början, sedan flöt det bara på. Nu är han tillbaka i träning och han behövs minst sagt just nu. Tevez är ingen utpräglad målskytt, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Saha däremot är hans raka motsats.

I United var Owen Hargreaves klart bäst, tillsammans med Richards i City var han bäst på plan denna dag. Bra var även Michael Carrick, Patrice Evra och som vanligt de båda mittbackarna. Nani inledde matchen bra när han spelade till vänster, där hade han lekstuga med Corluka, av någon märklig anledning så flyttade han dock över till höger efter 25 minuter?!
Paul Scholes gjorde en stundtals bra match, men vi kräver ändå mer av honom. Likaså gör vi det av Giggs, som vaknade till först sista 20 minuterna. Tevez hade ingen lätt uppgift idag, han fick inte mycket bollar att jobba på, förutom de hopplösa höjd- och djupledsbollarna då.

Nästa match är mot Tottenham hemma på Old Trafford på söndag klockan 17.00. Skall det lossna då, man får sannerligen hoppas.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]