Ny övertygande seger mot Newcastle

United vann återigen stort mot Newcastle. 5-1 skrevs till slut siffrorna till, 2 mål vardera av Rooney och Ronaldo banade väg.

Kevin Keegan fick tillbaka den del spelare jämfört med senaste matchen mot Aston Villa, bl.a Beye, Geremi och Faye. Shay Given skadades dock men var tillbaka mellan stolparna igÃ¥r. Saknades gjorde däremot bl.a Stephen Carr, Mark Viduka, Emre och Obafemi Martins, alla p.g.a skador. Det var dock “bara” 3 nya spelare jämfört mot när lagen möttes senast pÃ¥ Old Trafford i början av januari, 2 av dessa i försvaret, av förklarliga skäl kanske, och sedan sÃ¥ spelade Joey Barton centralt pÃ¥ mitten. Endast Steven Taylor fanns kvar i försvaret gentemot senast. I övrigt var laget som senaste lagen möttes…

Given
Beye, Taylor, Faye, N’Zogbia
Milner, Barton, Butt, Duff
Smith, Owen

Bänk: Harper (in för Given i 46:e), Cacapa, Geremi (in för Milner i 84:e), Ameobi, Carroll (in för Barton i 61:a)

United gjorde en del ändringar jämfört mot Lyon i onsdags. MÃ¥lvakt och försvar var detsamma, Giggs, Scholes, Hargreaves och Anderson ersattes av Carrick, Fletcher, Nani och Tevez pÃ¥ de mer offensiva positionerna. Giggs och Hargreaves (inget behov i denna typ av match) vilades helt, inte heller Park fick plats pÃ¥ den mycket starka United-bänken. Skador pÃ¥ Neville, Silvestre och Foster fortfarande…

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Fletcher, Nani
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea (in för Evra i 46:e), Anderson, Scholes (in för Vidic i 74:e), Saha (in för Ronaldo i 67:e)

Newcastle startade ganska piggt och satte Ã¥tminstone ett litet tryck pÃ¥ United’s planhalva, men närmare än ett par halvfarliga inlägg, varav ett där Ferdinand fick felträff pÃ¥, kom man egentligen inte. Inte förrän i den 24:e minuten. En hög boll in i straffomrÃ¥det hittade en helt fri Owen, bakom honom kom dock Ferdinand och gjorde en helt klockren brytning till hörna. Publiken ville förstÃ¥s ha straff, men repriserna visade klart och tydligt att domare Chris Foy hade gjort helt rätt. United hade under denna period skapat ett par hyffsade chanser, där bl.a Tevez och Rooney borde ha förvaltat bollen bättre
Minuten efter detta så tog United ledningen. Ronaldo fick bollen på kanten, gjorde några överstegare och fick därmed Beye något ur balans. Inlägget från Ronaldo var perfekt mot den bortre stolpen där Rooney hade skakat av sig sin markering och enkelt kunde slå in 0-1.
Tevez borde ha gjort 0-2 med 5 minuter kvar efter ett fint förspel och inlägg från Nani, argentinaren nickade dock svagt över från nära håll.
0-2 kom dock strax efteråt. Michael Carrick slog en genial passning i djupet till en snabbt löpande Ronaldo, fri med Given gjorde han inget misstag.

I paus bytte Keegan in Steve Harper istället för Shay Given, Given’s skada gjorde sig pÃ¥mind. Sir Alex bytte in John O’Shea istället för en sjuk Evra.
Halvleken var inte mer än 10 minuter gammal när matchen punkterades helt. Faye misslyckades med ett uppspel, Fletcher serverade Ronaldo i djupet som i sin tur tog sig förbi Taylor. Fri med Harper så rundade Ronaldo honom och slog in 0-3.
Vidic gick ut med dryga kvarten kvar, Owen’s fula tackling i första halvlek gjorde sig pÃ¥mind hos serben, Scholes ersatte. Detta gjorde att Fletcher gick ner som högerback och Brown in i mitten.
Utan Vidic blev United klart svagare på fasta situationer, på en sådan reducerade hemmalaget till 1-3. Milner slog hörnan som till slut, via en arm, hamnade hos Faye som inte hade hade några problem att skjuta in bollen i nättaket.
United replikerade dock snabbt, minuten senare gjorde Wayne Rooney vackert 1-4. En hörna hamnade, efter en misslyckad rensning från Smith, hos Rooney som skruvade in bollen vid bortre stolpen.
Newcastle’s chanser i andra halvlek var lätträknade. Duff kom igenom en gÃ¥ng, Van der Sar räddade dock fint. Alan Smith hade ett bra skott som Van der Sar tippade till hörna, men det var egentligen allt förutom mÃ¥let.
Louis Saha hade kommit in för Ronaldo, det var han som gjorde matchens sista mål på övertid. Rooney fick bollen, höll i den bra och hittade till slut Saha som sköt in 1-5 bakom en chanslös Harper.

United gjorde en bra match mot ett svagt Newcastle. Hemmalagets försvarsspel var återigen under all kritik och faktum är att United kunde gjort fler mål om man hade skärpt till sig och inte lekt för mycket.
Michael Carrick var instrumental pÃ¥ mitten, tas han inte ut i Capello’s nästa trupp är det en skandal, han har varit mycket bra den sista tiden. Ronaldo gjorde ocksÃ¥ en mycket bra match, dock sÃ¥ är hans hemmjobb ibland helt obefintligt, vilket gör att det kan se farligare ut när motstÃ¥ndarna anfaller än det skall behövas. Wayne Rooney var dock bäst pÃ¥ plan. Förutom sina 2 mÃ¥l jobbade han intensivt i 90 minuter och var mycket bra med boll hela matchen, suverän match.

Nästa match är borta mot Fulham nästa helg…

Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]