Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport Manchester United – Villareal

Med emblem på tröjan som talar om vilka som är regerande mästare och med en matchboll som senast användes den fantastiska kvällen i Moskva gjorde Manchester United entré i Champions League mot spanska Villareal.

United startar lite oväntat med Jonny Evans som mittback istället för Vidic, en tänkbar anledning är att Vidic är avstängd till helgen och att SAF vill ”spela in” Evans inför helgen.

Uniteds startelva
Van der sar
Neville, Evans, Ferdinand, Evra
J.S Park, Hargreaves, Fletcher, Nani
Tevez, Rooney

Bänken: Foster, Vidic, Ronaldo, Brown, O’Shea, Anderson, Giggs

Villareal startar matchen med en 4-5-1 uppställning och många ”ordinarie” spelare på bänken, bland annat den spanska europamästaren Marcos Senna.

Matchen inleds som väntat med mycket boll för United. I den 9:e matchminuten får Ferdinand en jättechans på hörna av Hargreaves, han behöver egentligen bara sätta dit foten men vinklar skottet helt fel och Villareal kan rensa. Fem minuter senare avlossar Nani ett tungt skott från 35 meter som Lopez i Villarealmålet inte kan hålla, returen rensas undan. Park skulle strax därefter haft en straff efter stämpling i straffområdet, ingen åtgärd från domaren.

Jättechans igen för United efter 23 minuter då Fletcher spelar fram Park som tyvärr träffar en Villareal spelare och går ut till en resultatlös hörna. United pressar på bra och Villareal ställer i stort sätt upp med ett handbollsförsvar.

Första skottet på mål för Villareal kommer efter en knapp halvtimme men tas lätt omhand av Van der sar. Strax därefter tvingas Lopez återigen freda sitt mål efter ett tungt skott av Tevez. 6 minuter innan halvtid var det återigen bud på straff för United men återigen friar domaren.

Första halvleken präglas av konstant United press. Laget spelar varierat och Villareal har svårt att få igång något eget spel. Hela Unitedlaget gör en stabil insats, det är egentligen bara målen som fattas.

Andra halvlek

Villareal gör ett byte direkt i andra halvlek, Cani ut och Cazorla in.
Inledningsvis i andra är United lite mer passiva och Villareal tillåts rulla boll, United känns dock fortfarande farliga när man når till sista tredjedelen av planen.

I den 59 minuter träffar Villareal stolpen efter passivt Unitedförsvar och fint bolltrillande av de gula, Van der sar och United har tur att det inte blir underläge 0-1.

Så blev det då dags för #7 att göra comeback, Ronaldo och Anderson byter med Park respektive Hargreaves och hela Old Trafford ställer sig upp och välkomnar världens bästa fotbollsspelare!

Uniteds spel går fortsatt i stå även om det hela tiden känns farligt när man anfaller, dock ej samma press som i första halvleken. Efter fem minuter på plan får Ronaldo sin första chans men träffar inte bollen rent och målvakten kan ganska lätt plocka bollen.

Snabb kontring där Ronaldo sätter fart och passar bollen perfekt till Rooney. Rooney och Tevez kommer två mot en där Tevez får bollen av Rooney men hans skott som inte är allt för hårt räddas strax innan mållinjen, matchens farligaste chans så långt! En pattenterad Ronaldo – Rooney – Tevez kontring, skönt och se!

I 80:e minuten får Ronaldo en ny chans men nickar utanför på inlägg av Nani, samtidigt gör United sitt sista byte då Tevez går ut och Giggs kommer in. Två minuter efter slår Ronaldo ett hårt inlägg som Evans(!?) nickar i stolpen trots i stort sätt öppet mål. United pressar något oerhört i detta läge av matchen. Detta hjälper dock inte utan matchen slutar 0-0, för tredje gången av tre möjliga mellan dessa lag.

Det är svårt att klaga på United efter den här matchen, trots att man kan tycka att vi borde vunnit den här matchen. Jag tycker United gör en bra match förutom första kvarten i andra halvlek samt att det var lite väl många tekniska fel under sista fem minuterna när pressen ska vara som allra störst. Under matchen spelar man dock varierat och skapar en hel del chanser utan att kunna sätta dit den. Det skönaste beskedet är nog att Ronaldo är tillbaka och ser ut att inte ha allt för långt kvar till fjolårsformen. Nu tar vi med oss det positiva från denna match till London och ser till att tvåla till Chelski, är dags för deras första förlust i ligan på söndag.


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]