Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuff uppgift borta mot Blackburn

United åker i morgon några mil för att möta Blackburn på Ewood Park, en motståndare som varit en smärre mardröm de senaste säsongerna. Man gör det dessutom med en handfull skador på väldigt viktiga spelare i bagaget.

De senaste 5 ligamötena mellan Blackburn och United på Ewood Park har slutat med 2 vinster för hemmalaget och 2 oavgjorda, den enda vinsten för United kom i november 2006 då man vann med 1-0, målskytten då var Louis Saha. Så det är en motståndare som United haft svårt för genom åren. Överlag så är bortaschemat i höst otroligt tufft för United med idel svåra matcher. 2 av dom är redan avklarade, Chelsea, Portsmouth och Liverpool, och United är faktiskt bara 6 poäng efter med 1 match mindre spelad. Jag är själv nöjd om United är 8-10 poäng efter vid nyår, då kan det bli åka av…

Blackburn
Paul Ince får undvara David Dunn och Steven Reid, dessutom har Benni McCarthy och Vince Grella precis börjat träna och är troligen inte med. Målvakten Paul Robinson tillhör också den kategorin som börjat träna igen efter skada, men Ince lär inte vilja riskera Robinson. Danny Simpson, lånet från United, är inte med i den preliminära truppen, kanske är det så att han inte får spela, men det är inget jag läst något om. Laget är på de flesta positioner ganska givet, det enda frågetecknet jag har är vem som spelar bredvid Tugay på mitten, Villanueva eller Andrews?

Preliminär trupp:
Brown, Robinson, Bunn
Nelsen, Samba, Ooijer, Warnock, Olsson
Tugay, Villanueva, Andrews, Pedersen, Treacy, Emerton, Grella
Fowler, Santa Cruz, Derbyshire, Roberts

Troligt lag:
Brown
Ooijer, Samba, Nelsen (c), Warnock
Emerton, Tugay, Andrews, Pedersen
Santa Cruz, Roberts

Bänk: Bunn, Olsson, Villanueva, Grella, Treacy, Derbyshire, Fowler

United
Sir Alex har flera problem på mittfältet, där fattas flera riktiga klasspelare. Paul Scholes är borta 2 månader med en knäskada, Michael Carrick är borta ytterliggare några veckor, och Owen Hargreaves är ett stående frågetecken från match till match. Det är 3 centrala mittfältare som alla håller högsta klass. Utöver dessa så är Possebon också borta, vilket gör att 4 av United’s 6 högst rankade centrala mittfältare saknas i morgon. Kvar finns Darren Fletcher och Anderson, Fletcher’s form har varit bra, Anderson’s form är på väg uppåt efter en tuff start utan semester i sommar. Ryan Giggs och John O’Shea kan gå in på mitten också, jag tror dock inte att någon utav dom startar. Rafael, som var bäst på plan mot Ålborg i tisdags, är också skadad, liksom reservmålvakten Ben Foster. Wayne Rooney utgick mot Ålborg med en fotskada, den är dock inte så allvarlig, han beräknas finnas med i det engelska landslaget nästa vecka, dock mycket tveksamt om han finns med i morgon. Frågetecken finns också på tredjemålvakten Tomasz Kuszczak, han har inte funnits med de senaste 2 matcherna p.g.a skada.
I försvaret är det enda frågetecknet vem som spelar av Neville och Brown till höger. Brown var mycket bra ifjol och förtjänar att spela varje match tills dess att Neville visat att han kan hålla samma höga klass som innan sin svåra skada. Neville har dock spelat de senaste matcherna, varför vet bara Sir Alex. Det har spekulerats i att Brown inte varit riktigt kry, något som kan förklara att Neville spelat. I anfallet lär Carlos Tevez starta med Berbatov. Berbatov blir allt bättre för United och gjorde sina 2 första mål mot Ålborg, bulgaren är en världsspelare som egentligen har allt som en anfallare skall ha, en personlig favorit för egen del.
Någon preliminär trupp har jag inte sett ännu, men ett troligt lag kan se ut så här:

Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Anderson, Park
Tevez, Berbatov

Bänk: Amos, Brown, Evans, O’Shea, Giggs, Nani, Manucho

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 18.30


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]