Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United tappade viktiga poäng

United tappade igår två viktiga poäng i kampen om ett nytt ligaguld. Matchen borta mot Everton slutade till slut 1-1 efter att lagen haft vars en halvlek. Sir Alex valde att ställa upp med följande lag:

VDS
Brown Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Fletcher (Anderson) Giggs Park (Nani)
Rooney (Tevez) Berbatov

Bänk: Kuszczack, Neville, Evans, Tevez, Anderson, Nani

Everton:

Howard
P. Neville Yobo Jagielka Lescott
Arteta Fellaini Osman Pienaar
Saha (Anichebe) Yakubu (Vaugahan)

Bänk: Nash, Baines, Castillo, Valente, Rodwell, Anichebe, Vaugahan

Matchen började i Uniteds fördel, laget tog direkt tag i taktpinnen och styrde spelet och gjorde lite som man ville. Man kunde inte tro att det var Everton som stod som hemmalag med tanke på bollinnehav och hur lagen spelade. United skapade inga direkta klara målchanser utan väntade mest ut ett mycket deffensivt Everton. Everton stack upp vid några enstaka tillfällen, Yakubu hade lagets första vassa chans i första halvlek genom ett hårt skott som dock gick utanför utan några problem för Van Der Sar. Efter 22 minuter kom matchens första mål genom United, efter en magnifik genomskärare och en perfekt djupledslöpning av Darren Fletcher ledde fram till 1-0 till bortalaget. Efter målet tog United över mer och mer utan att skapa några direkta chanser, dom sista 5 minuterna av första halvlek kom dock Everton in mer i matchen mycket pga. att United drog ner sitt tempo i passningsspel samt att hemmalaget började spela fysiskt. Första halvleks profil var förmodligen den gamla United målvakten Tim Howard som gjorde 2-3 riktigt bra räddningar på United lägen bland annat från Ryan Giggs. Matchen stod sig 0-1 i första halvlek.

Andra halvlek startade i Evertons favör, laget kom ut som ett helt nytt lag samtidigt som United verkade vara nöjda med att ha 1-0 i bagaget istället för att avgöra matchen. Everton började andra halvlek precis som dom slutade den första, nämligen genom att börja spela mer och mer fysiskt mot ett United som förtillfället var väldigt uddlösa och enbart verkade få matchen avspelad. I den 57:e minuten kom förmodligen Evertons vändning. Cristiano Ronaldo gick förbi två Everton spelare och fick frispark, samtidigt som Ronaldo trillar kommer Phil Neville och ger Ronaldo en mycket ful spark rakt mot insidan av låret. Neville kommer mycket konstigt undan med enbart ett gult kort, det verkade dock som Everton spelarna fick blodad tand av det tilltaget. Belgaren Fellani kvitterade till 1-1 bara 10 minuter efter denna indicenten via ett inlägg från högerkanten med en placerade nick. Efter 1-1 målet hände det inte speciellt mycket i matchen, farligaste chansen fick Yakubu efter att Ferdinand slaravat eller varit nonchalant vid en hemmåtpass, VDS lyckades få bollen via stolpen och ut.

Matchen slutar tillslut 1-1 och en bedrövlig andrahalvlek av United. Inställningen är katastrofal, ingen spelare verkar vilja vinnna denna matchen. Istället för att avgöra matchen och sätta upp ett högt tempo så trillar man in i den fällan som Everton ville ha.
I stort sett är det enbart Giggs och Fletcher som är godkända i denna matchen, deras insats på innermittfältet var verkligen roligt att se igår. Rooney gör en kämpainsats som vanligt även om han blev utbytt med 20 minuter kvar. Rooneys gest mot Everton klacken där han kysste klubbmärket blev för mycket för Sir Alex, med redan ett gult kort i bakfickan var det ett smart drag av skotten att ta ut en mycket het Rooney.

Nya tag mot West Ham på onsdag, inställning krävs från de flesta spelarna!


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]