Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mållöst på Villa Park

United spelade igårkväll 0-0 borta mot Aston Villa, en match som präglades av mycket fysiskt spel speciellt från hemmalagets sida. Sir Alex valde en relativt väntad startelva, han fick som väntat undvara en rad nyckelspelare som Brown, Hargreaves, Scholes, Fletcher, Berbatov samt att Neville inte fanns med i truppen. Med i truppen och även i startelvan var dock Ferdinand och Rooney som båda var osäkra inför matchen.

Man United:

Van Der Sar
O’Shea Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo (Anderson 81) Carrick Giggs Park
Rooney Tevez (Nani 72)

Bänk: Kuszczack, Gibson, Evans, Welbeck, Nani, Anderson

Förutsättningarna var som sagt inte dom bästa, med enbart en ordinarie central fältare fick Giggs ännu en gång vikariera som innermittfältare. Ronaldo kunde spela från start trots att han kom hem sent till Manchester på fredagkväll efter match i Brasilien. Även Ferdinand och Rooney avstod landskamper i veckan pga. en ryggskada och ett virus.

Martin O’Neill har gjort ett strålande jobb med Villa sedan han tog över Birminghams laget och är på allvar nära att slå sig in bland topp 5-lagen. Laget var bortsett från att Reo-Cocker kom tillbaka från skada identiskt med det som slog Arsenal borta med 2-0 i förra omgången.

Aston Villa:

Friedel
Reo-Cocker Laursen Davied L. Young
Sidwell (Carew 81) Milner Barry Petrov
Agbonlahor A. Young

Bänk: Guzan Knight Salifou Shorey Gardner Harewood

Eftersom både Liverpool och Chelsea spelade 0-0 och Arsenal förlorade innan Uniteds match hade laget en ypperlig chans att ta sig närmre täten via en vinst mot Aston Villa, skulle laget lyckas med detta?

Matchen började relativt trevande, inga direkta målchanser förens i den 16e minuten då Ronaldo avlossade ett kanonskott utanför straffområdet som dock Friedel gjorde en mycket bra räddning på, en resultatlös hörna blev facit av det skottet. Spelet böljade fram och tillbaka med lite fördel för United gällande bollinnehav dock var det ingen av lagen som skapade några direkta chanser. Park hade en jätte chans i den 40e minuten efter fint väggspel med Rooney, dock tog Sydkoreanen lite för lång tid på sig och Young gjorde en mycket bra tackling. 0-0 stod sig in till halvtidsvilan.

Andra halvlek började Aston Villa med ett högt tempo, i den 50e minuten hade man 3 hörnor på rad som var riktigt farliga dock utan några resultat. Ashley Young hade Villas första bästa chans, ett misslyckat inlägg smet sig mot VDS bortre kryss men holländaren gjorde en strålande räddning. Manchester Uniteds bästa chans kom när Rooney fick en genomskärare från Carrick men från 5 meters håll lyckades Rooney skicka bollen över målet i cirka 200 km/h, lite mer känsla där och 1-0 till United hade varit ett faktum. Matchen bestod mest av fysiskt spel från Aston Villa speciellt på Ronaldo, 2 spelare var på portugisen så fort han fick bollen och det var oftast med inga schyssta tilltag. Tyvärr för Uniteds del tyckte domaren Chris Foy att det var regelrätta saker, mycket märkligt. I den 81a minuten fick Ronaldo utgå pga. skada, en befarad lårkaka var vad Villa spelarna lyckades med denna lördag, Cristiano kommer förmodligen inte att vara med borta mot Villareal på tisdag. Matchen avslutades med Vidic och Agbonlahors duell, engelskmannen kom förbi Vidic och trillade i straffområdet, det skulle dock inte vara någon straff utan istället frispark eftersom situationen börjar cirka 10 meter utanför straffområdet. 0-0 stod sig matchen ut.

United lyckades inte ta sig närmre toppen i Premier Leauge trots man hade resultaten med sig. Nu väntar istället Villareal borta utan Berbatov, Hargreaves, Fletcher, Scholes, Brown och förmodligen Ronaldo.

Man kan verkligen fråga sig vilka som lägger spelschemat i Premier Leauge, United har på sina närmsta 5 (Inkl. AV matchen) matcher i Premier Leauge 4 bortamatcher mot bland annat Tottenham, City. Man får även spela bortamatch i Premier Leauge desutom sen match (18.30) för att sen spela bortamatch i CL på tisdag. Jämför detta med Liverpool som spelade match kl 16 i ligan hemma och sen spelar hemma på onsdag i CL och sen hemmamatch på MÅNDAG mot West Ham i ligan medans United har City borta på söndag 14.30


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]