Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hur amatörmässigt får det bli?

I tisdags trillade jag över Villarreal-redaktionen på Svenska Fans införrapport till matchen i tisdags. Den finns att beskåda här >>, notera dock att den är rätt mycket omgjord p.g.a påpekande från Svenska Fans centralredaktion. Jag som varit redaktör för United-sidan på SF i flera år nu vet hur mycket som skall till för att en redaktion skall tvingas ändra i en redan lagd rapport. Ord som ”horaktig” fanns med i den tidigare versionen, i denna nöjer dom sig med ”osympatiske portugisen”, ”domhäcklar-Ferdinand” och andra minst sagt konstiga och illa valda kommentarer. I mina ögon är detta ett beteende från ungdomar utan ordförråd och mognad. Att artikeln sedan innehåller mängder med andra faktafel så får det mig att börja undra; hur usel får man som ”hobbyjournalist”, för det är precis vad vi som skriver där är, egentligen lov att vara?
Inte nog med att artikeln är så usel, den får ju också deras fans på sin sida att tycka att det var en häftig artikel, även om många personer från deras eget följe faktiskt sågade rapporten längs fotknölarna. Är det sunt att utsätta unga människor, för det är sådana som till största delen hänger på Svenska Fans, för sådan här usel journalistik? Det räcker väl att Aftonbladet och Expressen till och från kräker ur sig någon dynga?
Nej, vill ni läsa bra artiklar på svenska, håll er till Offside eller svenska Four-Four-Two. Den senare är relativt ny som tidning, även om den funnits på engelska ett bra tag. 2 klasstidningar som utkommer ca. 1 gång / månad, skaffa dessa istället.