Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sargat United till London

Det ser på förhand dystert ut för United då de reser till London för mötet med Spurs. Avstängningar och skador haglar över laget, lagom till det tuffa julschemat.

United
United’s sista match innan man reser till Japan för ”klubblags-VM” kunde haft betydligt bättre förutsättningar för de röda jävlarna. 4 spelare är på förhand definitivt borta, det kan bli ytterliggare 4, samtliga är spelare som gått in i de flesta lag i ligan utan minsta problem. Wes Brown och Owen Hargreaves är skadade, Wayne Rooney och Patrice Evra är båda avstängda. Stora frågetecken p.g.a skador finns på Rio Ferdinand, Michael Carrick, Cristiano Ronaldo och Dimitar Berbatov. De 3 sistnämnda var inte ens på bänken i onsdags, Ferdinand fick då återigen problem med sin rygg.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Foster, Kuszczak
Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Evans, O’Shea
Nani, Ronaldo, Anderson, Fletcher, Scholes, Carrick, Gibson, Possebon, Park, Giggs
Berbatov, Tevez, Welbeck, Manucho

Med ovanstående problem i åtanke så är det i princip omöjligt att förutsäga en startelva, värre än det brukar vara. Kan ingen av de 4 som det finns frågetecken kring spela, så går Evans in i mittförsvaret, Nani in på kanten, Anderson in centralt och Giggs släpar bakom Tevez. Möjligtvis kan Sir Alex chansa med Scholes, som var brilljant i sitt inhopp senast. Men låt oss hoppas att det inte går så långt…
John O’Shea ersätter avstängde Evra, om detta bör det inte råda några tvivel, inte heller att Tevez ersätter Rooney på topp. Personligen skulle jag vilja se ligans bäste (över 90% korrekta pass säger allt, inte hur många pass man slagit) passningsspelare direkt från start, Paul Scholes talar jag självklart om, virtuosen och spelmotorn på United’s mittfält. I onsdags kom han in och serverade macka efter macka som om han aldrig varit borta från spel, magiskt. Sir Alex har dock sagt att han inte är redo för 90 minuters spel, därför tror jag han startar matchen på bänken.
Om samtliga frågetecken rätas ut så tror jag på följande lag:

Van der Sar
Rafael, Ferdinand (c), Vidic, O’Shea
Park, Carrick, Fletcher, Ronaldo
Berbatov, Tevez

Bänk: Kuszczak, Neville, Evans, Anderson, Nani, Scholes, Giggs

Spurs
Efter det att Spurs sparkat Juande Ramos och ersatt honom med Harry Redknapp så har man spelat 8 ligamatcher, 5 matcher har slutat med vinst och 1 oavgjord. Dessutom har man tagit sig till semifinal i Ligacupen och vidare UEFA-cupen. Så det är ett mycket bra lag som United möter i morgon eftermiddag.
Hemmalaget brukar ha mängder med skador varje säsong, just nu är det dock relativt lugnt på den fronten. Alan Hutton är långtidsskadad, detsamma gäller Giovani. Resten av laget skall dock vara redo för spel, Frazier Campbell får dock inte spela då han är utlånad från just United. Ledley King har klippkort i Spurs skaderum, men lär spela. Han har blivit lite som gamle United-spelaren Paul McGrath (grymm spelare för övrigt) var i slutet av sin karriär, då spelade han i princip bara matcher, han tränade aldrig.
För mig har Tottenham på papperet ett lag som absolut kan blanda sig i en plats precis bakom de 4 ”stora”, kanske t.o.m ta en 4:e plats. Tyvärr för dom så har man inlett säsongen för dåligt för att nå detta mål skulle jag tro. Man har ett av ligans potentiellt 3 bästa (bakom Chelsea och United) mittbackspar i Woodgate och King, båda bör vara givna i en engelsk landslagstrupp, men båda har skadeproblem som ställt till det. Man har dessutom ett mycket intressant yttermittfält i Lennon och Bentley och en bra högerback i Corluka. Vidare så har man ju Harry Redknapp vid rodret, den mannen kan göra underverk med vilket lag som helst känns det som…
Jag tippar att Redknapp startar med samma lag som i senaste vinstmatchen mot West Ham, då var Luka Modric tillbaka och startade strax bakom Pavlyuchenko på topp, med Bent på bänken. Det innebär följande lag:

Gomes
Corluka, Woodgate, King, Essou-Ekotto
Lennon, Zokora, Jenas, Bentley
Modric
Pavlyuchenko

Bänk: Cesar, Dawson, Bale, Huddlestone O’Hara, Boateng, Bent

Genom historien:
United och Spurs har mötts 142 gånger i ligan genom åren, United har vunit 70 och Spurs 35. På Spurs hemmaplan har United vunnit 23 av 70 matcher, 25 har slutat med förlust. De senaste 5 matcherna i London har slutat med 4 United-vinster och 1 oavgjord. United har faktiskt inte förlorat på White Hart Lane sedan maj 2001, då vann Spurs med 3-1, en då betydelselös sistamatch.

Källor:
Physioroom.com
Teamtalk.com
Manutd.com
Stretfordend.co.uk


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]