Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoke besegrade efter argentinskt mål

Puuuuh! Efter en stenhård match med typsikt brittiskt spel lyckas United vinna med 1-0 på Britannia Stadium med 1-0. Carlos Tevez slår in vinstbollen med sju minuter kvar av ordinarie tid. Innan det förlösande 1-0 målet var det en rad situationer som definitivt går att diskutera, det viktigaste var dock tre nya poäng.

Det var en match som på förhand kändes tuff. Stoke är ett frenetiskt kämpande lag och flera av Unitedspelarna kände säkert av Japanresan. Matchen blev också en riktig holmgång men Manchester lyckades efter mycket slit att bärga tre poäng.

Uniteds startelva:

van der Sar
Neville, Vidic, Evans, O’Shea (Berbatov, 64)
Ronaldo, Scholes (Carrick, 91), Fletcher, Giggs
Tevez, Rooney

Oanvänd bänk: Kuszczak, Rafael, Gibson, Park, Welbeck

United ställer upp med ett relativt väntat lag. En anmärkning var väl att Berbatov blev bänkad men det kan mycket väl bero på hans virusinfektion som höll honom borta från spel i Japan. Ferdinand kände av skada strax innan match vilket medförde att Evans fick ta hans plats. Enligt SAF kan mittbacksjätten bli borta i upp mot 10 dagar.

Stoke City startelva

Sörensen
Wilkinson, Shawcross, Ab Faye, Higginbotham
Delap (Davies, 73), Am Faye (Olofinjana, 89), Whelan, Pugh
Fuller, Cresswell (Pericard, 89)

Oanvänd bänk: Simonsen, Sonko, Lawrence, Tonge

Första halvlek präglas av ganska slarvigt spel där Stoke får matchen dit man vill, kämpa, slit och spring. En av de farligaste chanserna i första halvlek fick Stoke när Fuller så när lyckas ta sig igenom Unitedförsvaret, Scholes dyker dock upp som räddande ängel och lyckas bryta precis i rätt läge. I inledningen av matchen tycker jag Evans uppträder lite darrigt och det märks att samspelet med Vidic inte är på topp.

Fuller, som för dagen förtjänade mycket beröm (planens bästa spelare) uppvaktade Uniteds försvar flera gånger och är strax efter sin förra chans nära att göra 1-0 till Stoke men VDS gör en bra räddning. United skapare inte många farliga chanser och det tar 25 minuter innan man får första bollen på mål och då är det genom Rooney som på inlägg från Neville nickar bollen mot Stokemålet men Sörensen räddar. Evans får också en jättechans efter hörna men mittback som han är så tar han alldeles för god tid på sig och han hamnar till slut ur läge.

I andra halvlek höjs tempot avsevärt och det märks att spelarna i Manchester United blir allt mer frustrerade över Stokes frenetiska kämpande. Chansmässigt så börjar det dock se bättre ut för United. Tevez är framme och oroar flera gånger och Scholes tvingar Sörensen till en jätteräddning efter ett skott strax utanför straffområdet i den 57:e minuten.

Stoke är dock inte ofarliga och man skapar flera kvalificerade chanser. Bland annat tvingas VDS rädda ett skott/pass från Delap efter en mycket fin frisparksvariant från Stoke. Unitedspelarna tvingas också se Pughs nick efter hörna segla precis över ribban.
I minut 72 får Andy Wilkinson sitt andra gula kort efter en huvudlös tackling på Ronaldo. När han går av planen så tackar han publiken genom att klappa händer och publiken tackar honom, hade jag varit Stokefan hade jag buat ut honom.

I den 83e minuten lyckas så United göra mål. Efter inlägg från Neville så lyckas Berbatov få in bollen till Tevez precis framför mål. Argentinaren gör inget misstag och rakar in bollen i nät, ofantligt skönt och tror jag det kommer visa sig, ett väldigt viktigt mål. Sista tio orkar inte Stoke längre och United spelar bara av tiden.

Som sagt en väldigt viktig vinst, speciellt med tanke på spelet. Samtliga visar att de inte viker ner sig trots mycket grisspel. Dock finns det en del situationer och spelarinsatser som kan diskuteras. Först kan man väl nämna domaren, Mr Foy och hans lag hade kanske inte en av sina bättre dagar. Jag vet att jag nu kommer att ”svära i kyrkan” men både Ronaldo och Rooney kunde mycket väl ha fått röda kort direkt efter en spark respektive armbåge mot Stokespelare. Hur mycket Unitedfan jag än är så kan jag inte annat än att tycka att båda dessa situationer mycket väl kunde vara värda röda kort. Att båda spelarna sedan klarar sig helt från kort eller annan reprimand är mycket märkligt!
För mig är det dessutom helt ofattbart hur man som linjedomare i PL kan döma offside på Tevez när han med säkert 1,5 meters marginal är på RÄTT SIDA! Som sagt helt ofattbart!

Inte många i Uniteds blåa ställ kommer upp normal standard, dock ska alla ha plus för kämparinsatsen. Ronaldo var rent ut sagt usel i 80 av de 90 spelade minuterna. Evans kändes för första gången på länge skakig, O’Shea förösker verkligen men Evra saknas verkligen I det offensive. De positiva insatserna tycker jag kommer från framförallt Neville, Rooney och Scholes. Sedan måste Tevez få ett plus i kanten, hoppas han verkligen kommer igång nu, viktigt mål som kan ge självförtroende inför våren.

Varningar: Stoke – Whelan, Fuller, Cresswell Man Utd – Evans, Neville

Utvisningar: Stoke – Wilkinson, 72min

Mål: Man Utd – Tevez, 83 min


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]