Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlust i första LC-semifinalen mot Derby

Efter en av de sämsta matcherna på länge (åratal?) så förlorade United med 1-0 mot Derby på Pride Park. Ett resultat som faktiskt är smickrande för Uniteds del om man ser till hela matchen. Det enda positiva från matchen var väl resultatet, att det bara blev 1-0 och att man har stora chanser att vända på detta debakel i returen.

Nya managern Nigel Clough satt på läktaren och fick se den tillfällige tränaren David Lowe ta ut följande startelva för Derby.

Carroll

Camara, Nyatanga, Todd (Savage, 87), Connolly

Commons, Green, Davies (Barazite, 81), Addison, Sterjovski (Teale, 58)

Hulse

Oanvänd bänk: Bywater, Hines, Powell, Dickinson

SAF gjorde ett par förändringar från senaste FA-cupmatchen. Dock fick Welbeck och Gibson ny chans från start. Kuszczak startade som väntat och VDS fick vila helt. Tevez och Scholes var också nya från start jämfört med senaste matchen.

Kuszczak

Rafael, Vidic, Evans, O´Shea

Gibson, Scholes (Ronaldo 63), Anderson (Carrick 73), Nani

Welbeck (Rooney 63), Tévez

Oanvänd bänk: Amos, Possebon, Giggs, Fletcher

Matchen inled i ett relativt lågt tempo där United försöker få ingång sitt spel medan Derby spelarna pressar frenetiskt. I 6:e mtachminuten skapar Derby sin första heta chans när ett virrigt Unitedförsvar få se Kuszczak störa Derbyspelaren så pass mycket att han missar. Han får dock en andra chans men då finns lagkapten Vidic på plats och rensar undan. Strax efter får samma Derbyspelare, Steve Davies en ny chans men Rafael lyckas täcka ut till hörna. På denna hörna tvingas Evans rädda Sterjovskis avslut på mållinjen. United skapar egentligen ingenting under den inledande halvtimmen.

I den 30:e minuten tar Derby välförtjänt ledningen efter att Kris Commons har tagit sig in i planenfrån högerkanten och avlossar en kanon som sitter perfekt (för Derbys del) nere vid Kuszczaks vänstra stolpe. Efter målet får Scholes Uniteds egentligen enda ”chans”. Han får två tillfällen att skjuta från strax utanför straffområdet men båda skotten missar målet.

Andra halvelk blir inte mycket bättre från Uniteds sida. Derby fortsätter och pressar på så fort de röda får bollen. Man lyckas visserligen skapa ett par hörnor men dessa blir resultatlösa. Man sitter liksom och väntar på att Untied ska få igång sitt passningsspel men ingenting händer.

Efter 63 minuter byter SAF in Rooney och Ronaldo. Det blir lite (med betoning på lite) bättre fart och Ronaldo skapar väl de farligaste chanserna United hade på hela matchen. Bland annat har han ett skott som går en halvmeter utanför målramen och åtminstone en frispark som var riktigt nära Carrolls kryss. I den 80:e minuten får Derby en jättechans efter att målskytten Commons vänder bort Evans och avlossar ett skott som Kuszczak räddar men släpper retur rakt ut till Hulse som lyckligtvis missar från nära håll. I slutminuten får Carrick en chans på nick men Carroll frå bollen rakt på sig. Matchen slutar 1-0 till hemmalaget.

Jag förstår att man inte kan vara motiverad till varje match, och jag inser att Derbyspelarna (som knappt lyckades slå ett amatörlag i FA-cupen senast) är villiga att springa livet ur sig när de möter världens bästa klubblag men någon måtta får det vara. Jag ska inte, som fansen som ringer och mailar in till Matchday review på MUTV börja slå på stora trumman och börja tala om skandal och att flera spelare ska säljas och att SAF tar en rad fel i laguttagningen, däremot tycker jag att man kan begära mer av merparten av spelarna, punkt slut.

Nu släpper vi denna match och ser med tillförsikt fram emot matchen på söndag. Gissar att SAF inte kommer att ha några problem att motivera sina spelare inför denna match. Chelski kommer inte att få det lätt!


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]