Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United tar emot Chelsea

United möter på söndag eftermiddag Chelsea på Old Trafford. Matchen är av högsta vikt för båda lagen. Chelsea är tre poäng efter ligaledarna Liverpool med samma antal matcher spelade. United, å sin sida, är med två matcher i handen mot de båda nämnda lagen, fyra poäng efter Chelsea och sju poäng efter Liverpool. Mot denna bakgrund står mer än tre poäng i spel för hemmalaget.

Insatsen mot Derby County i veckan kan icke betecknas annat än skandalös. Kan det ha varit den sämsta matchen sedan FC Köpenhamn på Parken säsongen 2006/07? Mycket talar för detta. Dessutom har Ronaldo varit med om en bilolycka vid Manchester International Airport, men kom lyckligtvis undan oskadd. Det kan alltså bara bli bättre nu…

Säsongen hittills har varit frustrerande, främst sett till anfallsspelet. United är alldeles för ineffektiva och, förutom titanen Rooney, kan ingen sägas ha uppvisat någon nämnvärd kontinuitet i formen. Det måste gå att kräva mer med spelare som Tévez och Berbatov i truppen…

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evans, Evra, O’Shea, Ronaldo, Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs, Park, Berbatov, Rooney, Welbeck, Gibson och Possebon.

Noterbart är att Ferdinand är med i truppen efter besvär med kramp i ryggen. Det troliga är att han startar matchen på söndag. I övrigt är truppen intakt. Evra är alltså åter tillgänglig efter fyra matchers avstängning (Tack FA!).

Framför van der Sar startar troligen Neville, Ferdinand, Vidic och Evra. Enda frågetecknet kring detta är Neville. Den 33-årige engelsmannen var erbarmlig i mötet mot Arsenal på Emirates Stadium tidigare under säsongen, men har på sistone sett bra ut. Inhoppet mot Middlesbrough på Old Trafford var lovande. Mest troligt är att Sir Alex satsar på rutin och låter Neville spela.

I anfallet kommer Rooney och Berbatov att starta även om undertecknad mer än gärna sett att Tévez fått spela istället för bulgaren. Det är i det närmaste otroligt hur Tévez behandlats denna säsong. Argentinaren startade säsongen magnifikt, men så fort Berbatov kom till klubben förpassades han till bänken. Förvisso skulle bulgaren få sin chans, men att han levt upp till förväntningarna kan ingen på allvar argumentera för. Spelet stannar alltför ofta upp då Berbatov får bollen, han löper för lite för laget och gör för lite mål. Sammantaget är han en mycket mindre komplett spelare än Carlito. Därmed negligeras inte det faktum att bulgaren är en duktig spelare…

Vad gäller mittfältet är troligen tre av fyra platser klara. Dessa faller till Park, Ronaldo och Carrick. Den fjärde platsen, på innermittfältet, kan tillfalla Scholes eller Anderson. Båda spelade i onsdags och var riktigt dåliga. Scholes har i basen ett bredare register än Anderson och troligen kommer han att få spela därför. Anderson har en enorm kapacitet, men måste leverera mer i det offensiva spelet. Alltför sällan slår han de avgörande passen och att han ännu inte gjort mål understryker bara resonemanget. Att Giggs eller Nani skulle aspirera på de båda kantpositionerna förefaller mindre troligt. Giggs har inte snabbheten längre för att operera effektivt på vänsterkanten och Nani har spelat de båda senaste matcherna.

Bänken utgörs således av: Foster, da Silva (Neville), Giggs, Nani, Anderson, Evans (Ferdinand) och Tévez.

Chelsea tar med sig följande trupp till matchen: Cech, Cudicini, Hilario, Bosingwa, Ferreira, Ivanovic, Terry, Alex, Mancienne, A Cole, J Cole, Obi, Lampard, Kalou, Anelka, Drogba, Stoch, Carvalho, Di Santo, Deco, Mineiro, Belletti och Ballack.

Mest noterbart är att yttern Malouda saknas på grund av en skada i ett lår. I övrigt sägs Bosingwa kunna spela efter att ha fått en mindre smäll i förra matchen.

Initialt kan sägas att Felipé Scolari haft stor framgång med att spela Anelka denna säsong. Fransmannen har gjort 14 mål i ligan och 16 totalt under säsongen. Ofta har Scolari valt att spela ett mittfält där fem spelare opererar. En av dessa har ett mer defensivt ansvar och två skall understödja Anelka genom att ligga lite högre (exempelvis Cole och Malouda).

Mest troligt är att Scolari väljer att satsa på följande lag: Cech, Bosingwa, Alex (Carvalho eller Ivanovic), Terry, Cole, Mikel. Lampard, Deco, Cole, Ballack och Anelka. Således kommer Chelsea att ha en stark defensiv som grund.

Tidigare under säsongen fick United 1-1 på Stamford Bridge, i en match som laget kunnat leda i halvtid med 0-3. Emellertid var ineffektiviteten åter påfallande. Istället arbetade sig Chelsea in i matchen och kvitterade välförtjänt med cirka tio minuter kvar genom Kalou. I motsvarande möte förra säsongen vann United komfortabelt med 2-0 efter mål av Tévez och Saha (straff).

Matchen startar 17.00 och sänds på Canal + Sport 1.


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]