Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergies mittfältsskräll – väl uttänkt

giggs

Sir Alex Ferguson överaskade de flesta när varken Michael Carrick eller Paul Scholes presenterades i startelvan. Istället var det slitvargen Darren Fletcher och legenden, gubben, Ryan Giggs som spelade centralt på mittfältet.

Det var högst oväntat att Fergie skulle utelämna Carrick och Scholes i eftermiddags. En match som United dominerade och slutligen vann med 3-0 efter en gedigen insats. På mittfältet skulle slaget om tre poäng med stor sannolikhet avgöras. Det gjorde det också. Men det var Ryan Giggs som blev gubben i lådan denna afton.  Fergie överlistade sannerligen Scolari. Dessutom var inte heller Rio Ferdinand tillbaka, vilket det på förhand ansetts givet som.

”I told Ryan two weeks ago he and Fletcher would play against Chelsea. I thought this game was made for them”, säger Sir Alex till manutd.com efter vinsten på Old Trafford.

En seger som innebär att United har rejält häng på Liverpool, med två matcher färre spelade. United är redan ikapp Arsenal och bara en poäng efter Chelsea. Det börjar ljusna för United. Mycket tack vare Giggs insats idag. United mittfält kämpade ned Chelseas stjärnfyllda lag, med bland annat Lampard, Ballack, Mikel, Coel och Drogba från start.

”Ballack couldn’t live with Ryan. He was fantastic”, fortsätter Ferguson lyriskt.

Giggs låg bakom Nemanja Vidic 1-0 mål efter att ha slagit hörnan som Dimi Berbatov nickskaravade till serben, vars panna mötte bollen idealt. Giggs var även eminensen bakom Ronaldos felaktigt bortdömda mål. En hörnavariant som var tillräckligt smart för att ingen skulle förstå den. Inte ens domartrion.

Inte bara Giggs gjorde en suverän match, men det var knappast förvånande att denne möttes av stående ovationer när han byttes ut till förmån før Michael Carrick med drygt tio minuter kvar att spela. Försvaret med Neville, Evans, målskytten Vidic och Evra var fullkomligt briljanta och faktum var att Chelsea inte hade ett enda skott på mål.

United är på god väg att överta förstaplatsen i Premier League. Det värsta hotet – Chelsea – är snart passerad. Sedan återstår bara jakten på The Scousers!