Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Wigan

Efter den imponerande vinsten mot Chelsea laddar nu Red Devils om till mötet mot Wigan Athletic på onsdagskvällen. Wigan har varit i mycket bra form på sistone och ligger för närvarande på en fin sjunde plats i tabellen. Steve Bruce har lyckats bra men måste samtidigt behålla sina nyckelspelare under transfermarknaden i Januari om man vill vara med och kämpa om en plats bland de tio bästa. Genom de fina resultaten som man åstadkommit har laget också fått ett riktigt bra självförtroende, något som märks på spelarna. ”Vi har spelat hyfsat jämnt och för tillfället har spelarna ett gott självförtroende och det är resultatet av våra fina resultat. Alla ser framemot matchen på Old Trafford och det gör även jag av uppenbara skäl. Men en sak du måste komma ihåg när du gästar Old Trafford är att du måste njuta. Vi har lyckats skrapa ihop en hel del poäng och nu skall vi gå dit och se om vi kan slå dem också.” berättade Bruce inför matchen.

Wigan

Wigan Athletic som grundades så sent som 1932 vilket innebär att klubben är den ”nyaste” i Premier League ligger för tillfället på en fin sjunde plats i tabellen. På de senaste tio matcherna har man tagit sex segrar, en oavgjord och tre förluster. Som motståndarnas inför-rapport avslöjade så har United tagit sju(!) raka segrar mot Wigan med en målskillnad på 22-3. Dock har gästerna imponerat på sistone och skall verkligen inte underskattas.¨

De namnstarkaste spelarna hittar vi på mittfältet. Antonio Valencia och Wilson Palacios har båda intresserat Sir Alex Ferguson tidigare och duon varit mycket bra under säsongen. Med tanke på att Patrice Evra är skadad måste troligen O’Shea hålla koll på den snabbe Valencia på högerkanten. I målet befinner sig dock Chris Kirkland, en målvakt jag personligen gillar stort. Som mittlås börjar troligtvis Scharner och Titus Bramble medan Mario Melchiot och Figueroa tar hand om var sin kant. Tekniske Palacios och den hårt jobbande Lee Cattermole ligger nära till hands på innermittfältet medan Valencia och Taylor är höger respektive vänsterytter. På topp finner vi den urstarke Emile Heskey som ryktas vara på väg tillbaka till Liverpool och den hyperfarliga succémannen Amr Zaki.

Trolig startelva:

Kirkland
Figueroa-Bramble-Scharner-Melchiot
Valencia-Palacios-Cattermole-Taylor
Heskey-Zaki

Bänk: Pollitt, Edman, Kilbane, Brown, Boyce, De Ridder, Camara

Steve Bruce gör knappast några förändringar i laget som besegrade Tottenham i den förra omgången. Möjligtvis kan Bruce ställa upp med en mer defensiv 4-5-1 uppställning men då Bruce tidigare sade att ”vi skall komma till Old Trafford och njuta” så tror jag att han föredrar den mer offensiva taktiken. 

United

Vinsten i söndags har säkerligen lyft självförtroendet bland spelarna och ifall man fortsätter på samma sätt lär Wigan inte kunna ställa till med några större problem. Patrice Evra och Rio Ferdinand är tyvärr skadade och kan inte medverka i matchen. Evra förväntas missa upp till tre veckors spel medan Ferdinand har siktat in sig på att göra comeback mot Tottenham i FA-cupen den 24 Januari.

Ferguson lär göra en hel del förändringar ilaguppställningen mot Wigan. Polacken Tomasz Kuszczak kan mycket väl komma att vakta målet då United spelar mot Bolton på lördagseftermiddagen och det skulle innebära tre matcher för Van Der Sar under en vecka. Efter att Jonny Evans gjort ett strålande jobb bredvid Nemanja Vidic i matchen mot Chelsea tror jag att duon får fortsätta mot Wigan. Gary Neville kan dock få vara redo överlämna sin plats åt unge Rafael Da Silva, med tanke på mötet mot Bolton i helgen. John O’Shea är given till vänster då Evra är skadad.

På mittfältet är det fullt möjligt att duon som startade mot Chelsea, Ryan Giggs och Darren Fletcher, båda får stiga åt sidan. Det finns egentligen tre alternativ Ferguson har att välja emellan om vi utesluter ovannämnda duo och då tror jag att det blir Carrick och Anderson som får starta på innermittfältet mot The Latics. Som ytter hoppas jag att Nani får chansen medan Ji-Sung eller Cristiano Ronaldo gör upp om den andra platsen. Efter att visat upp ett lite mer lovande spel tror jag portugisen får starta och syd-koreanen sparas till bortamötet mot Bolton. I anfallet hoppas jag att Carlos Tévez får chansen men det är mycket svårt att säga hur Ferguson tänker efter den fina prestationen av både Berbatov och Rooney i söndags.

Trolig startelva:

Kuszczak
Rafael-Vidic-Evans-O’Shea
Ronaldo-Carrick-Anderson-Nani
Tévez-Berbatov

Bänk: Foster, Neville, Fletcher, Scholes, Park, Rooney, Giggs

Det kommer att bli intressant och se hur Ferguson tänker offensivt. Tévez verkar trots allt stanna(?) men Berba och Wazza gjorde verkligen en fin match mot Chelsea. Vågar Ferguson chansa med Tévez från start eller kommer argentinaren att spela mot Bolton istället? Hur som helst skall den röda maskinen, oavsett hur öppningselvan ser ut, ta tre poäng mot Wigan. När man en gång fått igång cylindrarna så måste man ånga på och inte tappa onödiga poäng. Med tanke på vinsten i söndags tror jag spelarna verkligen har ett bra självförtroende och har endast en sak i tanken när de kliver in på planen på onsdagskvällen.

Manchester United – Wigan
Old Trafford, Manchester
21.00 (svensk tid)
Tips: 4-0 (Ronaldo 2, Rooney, Tévez)

Matchen sänds på Canal+ Sport1 med start kl. 21.00.

GRANDE APACHE!