Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadedrabbat United mot Bolton

 Ett enormt skadedrabbat United tar bussen några mil för att möta Bolton på Reebok Stadium. United har skador på flertalet nyckelspelare och kommer att få en svår nöt att knäcka på lördagen.

När United sätter sig på bussen till Bolton på lördagen så är det utan 5 spelare som alla startade CL-finalen i maj, det tuffa spelschemat har börjat slita på den stora truppen rejält. Dessutom så finns det ett par frågetecken ytterliggare då både Evans och Tevez haltade i andra halvlek mot Wigan i onsdags.

Bolton
Tränare Gary Megson har några problem inför morgondagens möte. Johan Elmander och Gavin McCann är definitivt borta p.g.a skador. Gary Cahill har missat de senaste 3 matcherna men är tillbaka i truppen och kan spela. Högerbacken Gretar Steinsson är tillbaka efter avstängning, däremot så är lagkaptenen Kevin Nolan fortfarande avstängd. Nyförvärvet, lånet Sebastian Puygrenier, finns även han med i truppen, är väl tveksamt om han startar redan nu.
Bolton har bara vunnit en av de 6 senaste ligamatcherna, Portsmouth hemma i december, och åkte även ut i FA-cupen mot Sunderland. Formen är därför inte särskilt vass just nu. Man vann motsvarande match ifjol med 1-0 och har ofta ställt till problem för United på hemmaplan. Jag tippar att man startar med mycket nickstarke Kevin Davies ensam på topp, något att bita i för Vidic, samt. med 5 man på mitten. Spelet lär som vanligt bli långa bollar upp på anfallaren och fysiskt spel, Davies är en av de fulast spelande spelarna i ligan.

Preliminär trupp:
Jaaskelainen, Bogdan
Hunt, Cahill, A O’Brien, Samuel, Basham, Puygrenier, Fojut, Steinsson
Riga, Muamba, Shittu, Taylor, Smolarek, Gardner
Davies, Obadeyi

Troligt lag:
Jaaskelainen
Steinsson, Cahill, O’Brien, Samuel
Taylor, Muamba, Shittu, Riga, Gardner
Davies

Bänk: Bogdan, Hunt, Puygrenier, Smolarek, Fojut, Basham, Obadeyi

Man Utd
Som skrivet ovan så har Sir Alex stora problem med skador efter mycket hårt spelschema. 5 man är definitivt borta, samtliga startade CL-finalen i våras, så det är stora avbräck. Dessutom så finns det frågetecken på Tevez och Evans, båda kommer att testas på matchdagen. Framför allt Evans är mycket viktig att få i spelbart skick, annars står United utan 3 av sina 4 mittbackar samt. en av världens bästa vänsterbackar. Oavsett hur bred trupp man har så kommer detta att märkas. Med denna bakgrund så har Sir Alex kallat upp juniorbacken James Chester i truppen,. Skulle Evans inte kunna spela så lär Gary Neville med all säkerhet spela mittback, något han inte gjort allt för många gånger genom åren, framför allt inte de senaste åren.
På mittfältet tippar jag att det blir lite ändringar från i onsdags, Park och Fletcher går in, Nani och Scholes ut. Sen tippar jag att Ryan Giggs start bakom Berbatov på topp. Tevez var inte särskilt bra senast och har inte varit det sedan han åkte hem till Argentina i höstas, troligen ligger det något problem i hemlandet bakom hans djupa formsvacka.
För United gäller det att stå upp mot det fysiska spelet, därav tror jag mer på Fletcher och Park från start, inte för att Park är särskilt stor, men vad han kan mot denna typ av motstånd vet vi.

United’s form är väldigt bra, inget insläppt ligamål sedan 8 november mot Arsenal och 7 vinster samt. 2 oavgjorda på de senaste 9 ligamatcherna. Jag är dock rädd för denna matchen med tanke på bakgrunden med alla skador, så att räkna med vinst är dumt. Vinner United går man upp i tillfällig? serieledning eftersom Liverpool möter Everton först på måndag.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Foster
Neville, Rafael, Vidic, Evans, Chester, O’Shea
Ronaldo, Nani, Scholes, Gibson, Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Park
Berbatov, Tevez, Welbeck

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Vidic, Evans, O’Shea
Ronaldo, Fletcher, Carrick, Park
Giggs
Berbatov

Bänk: Kuszczak, Rafael, Scholes, Anderson, Nani, Tevez, Welbeck

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 16.00