Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson ger talangerna chansen

Skadehelvetet kommer inte medföra ytterligare värvningar för Sir Alex Ferguson. Istället litar han på sina unga talanger.

Kanske kunde skadorna inte komma mer lägligt för spelare som Richard Eckersley och Fabio da Silva. Kanske är det helt tvärtom. Oavsett kommer United’s talanger ges chansen i den krisartade situationen. Fergie menar på att ett rutinerat försvar fortfarande kan ställas på benen mot Spurs, med Fletcher, Neville, Vidic, O’Shea. Men med stor sannolikhet lär någon av ovan nämnda spelare få chansen.

”Alternatively, if we thought Eckersley or Fabio could be one of the full-backs Fletcher can play in midfield”, säger Ferguson till SkySports.

Även Darron Gibson har fått förtroendet i cupspelet, bland annat 90 minuter mot Derby. På mitten har dock United spelare till förfogande, trots att Hargo och Ando saknas. United’s breda trupp kommer få bekänna färg, men kommer således inte stärkas av någon värvning. Istället blir det upp till talangerna om United’s väg mot Wembley och Premier League-titeln kan ros i hamn.

”I do have options”, fortsätter Ferguson och verkar sitta lugnt i den storm som råder.