Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex vill ha vinteruppehåll

Under flera år har SAF varit en förespråkare för ett vinteruppehåll i PL. Ferguson menar att man borde förlänga säsongen till slutet av maj då planerna och vädret blir bättre och spelarna får en välbehövlig paus från matchen på nyårsdagen fram till FA-cupens tredje omgång i slutet på januari.

Fergusons argumentation stöds också av de studier som gjorts av UEFA vad gäller skador hos spelare. Dessa studier visar att det i mars månad är många spelare som blir skadade då de har matchats väldigt hårt under vintermånaderna, något som SAF också känner igen från sin tid som manager.

Men för att inte förstöra de traditionsbundna matcherna kring jul vill Ferguson alltså lägga in en viloperiod mellan nyårsdagen och tredje omgången i FA-cupen. Detta menar han också skulle leda till ett större intresse och engagemang kring FA-cupen då den tredje omgången skulle föregås av ett längre avbrott.

SAF drar också paralleller till landslagsfotbollen och ser Tyskland som ett bra exempel. Han menar att det knappast är en slump att det tyska landslaget går långt i de stora mästerskapen. I och med deras uppehåll under vintertid ger dem fördel då de senare under året är fräschare och utsätts för mindre skador.