Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför West Ham United – Manchester United 090208

En av säsongens svåraste bortamatcher väntar i morgon, West Ham United på Boleyn Ground . United välkomnar åter Rooney och Evra, även om ingen av dem väntas starta matchen…

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Brown, Eckersley, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Evra, Ronaldo, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Giggs, Park, Tosic, Berbatov, Rooney, Tévez och Possebon.

Noterbart är alltså att Rooney och Evra är åter efter sina skador och att Ferdinand också är inkluderad i truppen.

Med tanke på att United de senaste åren haft svårt för West Ham på bortaplan tror undertecknad att Sir Alex väljer ett starkt lag. I mål står således van der Sar med en fyrbackslinje framför sig, bestående av Brown, Ferdinand, Vidic och O´Shea. Detta är egentligen den enda logiska uppställningen för de defensiva lagdelarna. Att kasta in Evra, precis återkommen från skada, i en match av denna karaktär är föga troligt att Fergie gör.

På mittfältet är det troligt att Ronaldo, Carrick, Scholes och Fletcher startar. De två första är självklara. Vad gäller Scholes spelade han inte i förra matchen mot Everton på Old Trafford. Att han spelar denna match ligger i linje med Fergies ambitioner att matcha honom förnuftigt. Troligt är att Fletcher spelar för att avlasta innermittfältet. West Ham kommer att spela fysiskt tufft och Fletch´s medverkan tycks trolig. Med reservation kan Fergie få för sig att spela den ständigt imponerande Park, en man som vet innebörden av disciplin.

Bortalaget kan mot denna bakgrund presentera en tämligen stark bänk bestående av: Foster, Eckersley, Evra, Park (Fletcher), Rooney, Tosic och Giggsy.

Hemmalaget ligger för närvarande på åttonde plats i tabellen, med 0-0 mot Arsenal på Emirates Stadium i ryggen. Den gamle Chelsea-legenden, Zola, tränar för närvarande laget och får sägas ha gjort ett imponerande arbete. Faktum är att laget har åtta matcher utan förlust just nu…

West Ham tar följande trupp till matchen: Green, Neill, Collins, Upson, Ilunga, Behrami, Parker, Noble, Savio, Collison, Cole, Di Michele, Boa Morte, Lastuvka, Lopez, Spector, Tomkins, Tristan, Sears och Kovac.

Anfallaren Ashton, yttern Dyer och försvararen Gabbidon har skador och deltar inte. I övrigt finns ett antal duktiga spelare i laget. Värt att lyfta fram är försvararna Upson och Collins. Vidare har Scott Parker gjort bra ifrån sig på mittfältet efter att han kommit till klubben från Newcastle United. På topp fungerar Cole och Di Michelse bra tillsammans för tillfället.

Som nämnts tidigare har United svårt för West Ham borta. Förra säsongen tappade laget en 1-0-leding under de sista tretton minuterna. Säsongen innan förlorade United med 0-1. Hemmalaget jagar således sin tredje raka hemmaseger mot mästarna från Manchester. På Old Trafford slog vann United det första mötet, lagen emellan, denna säsong med 2-0 (29 oktober 2008), efter två mål av Ronaldo.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med matchstart 17.00.