Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gibson given på Wembley

Sir Alex Ferguson sade sig vare mycket nöjd med sina ”Young Guns” efter matchen mot Derby County. Så pass nöjd att han redan nu lovat Darron Gibson en plats från start när United möter Spurs i ligacupfinalen på Wembley Stadium.

Gibson gjorde 2-0 målet efter att elegant slagit in Ronaldos frisparksretur på volley. Skottet från Ronaldo tog i muren, vartefter Gibson slog till. Den 21-åriga irländaren gjorde en mycket bra insats och var en av matchens främsta spelare, från sin centrala mittfältsposition.

”Darron did really well”, säger Ferguson till Sky Sports.

Gibson har hittills fått pröva lyckan flitigt i de inhemska cuperna, där United i vanlig ordning luftat många unga spelare.

”He has got into the Carling Cup final team with that performance. He has played in every round, so he deserves it”, fortsätter Fergie.

Även Danny Welbeck gjorde bra ifrån sig när denne byttes in till förmån för Ji-Sung Park efter 55 minuter. Den nyblivna engelska U21-landslagsmannen tog vara på chansen och punkterade matchen definitivt med att göra 4-1 med nio minuter kvar att spela. Målet tillkom efter ett mönsteranfall där till sist Darren Fletcher assisterade Welbeck. Denne skruvade elegant in bollen i det bortre hörnet.

”Danny is a natural finisher and his goals to games ratio is very good. He’s only 18 but he’s improving all the time”, berömmer Sir Alex.

Kanske även Welbeck ges chansen på Wembley…