Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Fulham

På onsdagen är det dags för United att spela hängmatchen mot Fulham på Old Trafford, detta är alltså första mötet mellan lagen denna säsong. United har för tillfälligt en väldigt bra form medan gästerna från London har haft det tyngre den senaste tiden. I United börjar skadeläget också ljusna och Evra och Nani startade båda mot Derby i FA-cupen i söndags.

För Uniteds del handlar det alltså om att rycka i toppen, vid vinst ligger man fem poäng före tvåan Liverpool, åtta poäng före trean Aston Villa och hela tio poäng före fyran Chelsea. En väldigt viktig match med andra ord.

Fulham
Fulham har haft en ganska hygglig säsong hittils. Man inledde serien hyfsat, tappade sedan lite mark för att den senaste tiden plana ut i tabellen och man ligger nu på 10:e plats. Fulhams styrka denna säsong har varit hemmaspelet. På Craven Cottage har man tagit 24 av totalt 30 poäng. Bortaspelet har således inte varit särskilt bra.

För tillfället har Fulham också problem på mittfältet. Jimmy Bullard såldes lite överraskande till Hull innan transferfönstret stängdes. Förvisso lånade man in Olivier Dacourt men när Dickson Etuhu gick sönder står man nu med endast två naturliga centrala mittfältare i Danny Murphy och Olivier Dacourt. Med en Dacourt som dessutom såg ordentligt trött ut efter en timmes spel i FA-cupmötet mot Swansea i helgen (1-1) kan det bli tungt för Fulham på Old Trafford.

Tänkbar startelva
Schwarzer
Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky
Davies, Dacourt, Murphy, Dempsey
Zamora, Johnson

Man Utd
United har varit extremt starka på slutet och det är framförallt defensiven som har varit fenomenal. Senast man släppte in mål var mot Arsenal på bortaplan förra året. Offensiven börjar också komma igång och dessutom meddelar SAF att Rooney ska finnas med på bänken mot Fulham.

Truppen mot Fulham: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O’Shea, Ronaldo, Nani, Carrick, Scholes, Fletcher, Giggs, Park, Berbatov, Rooney, Tevez, Gibson, Welbeck.

Från matchen senast mot Derby i helgen är det flertalet spelare som återkommer. Nemanja Vidic, Carlos Tevez, Michael Carrick och Dimitar Berbatov är alla tillbaka efter att ha vilat mot Derby.

Tänkbar startelva
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Carrick, Scholes, Ronaldo
Tevez, Berbatov

Backlinjen känns ganska given liksom att VDS startar i mål samt att Tevez och Berbatov startar på topp. På mitten är det som vanligt svårare att gissa hur SAF tänker. Ronaldo och Carrick torde vara ganska klara, sedan tror jag att Scholes som vilade senast får starta bredvid Carrick. Nani eller Park på kanten känns ovisst men efter portugisens senaste mål samt att man kommer att möta ett tiomanna försvar så tror jag SAF väljer att gå med den kvickare Nani.

Managern har också gått ut i veckan och sagt att Rooney kommer att involveras i matchen men att han (förmodligen?) kommer att starta på bänken.

Matchen sänds på Canal+ Sport1 med start 21:00