Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Fulham 3-0

MANCHESTER UNITED-FULHAM 3-0 (2-0)
1-0 [12] Paul Scholes
2-0 [30] Dimitar Berbatov
3-0 [63] Wayne Rooney

Varningar Man Utd: Park
Varningar FFC: Pantsil

Man Utd
Van Der Sar
O’Shea (Evans 62), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick (Gibson 69), Scholes, Park
Berbatov (Rooney 61), Tévez

Avbytare: Kuszczak, Rafael, Fletcher, Nani

Fulham
Schwarzer
Pantsil (Dacourt 67), Hughes, Hangeland, Kallio
Davies, Baird, Murphy (Milsom 80), Gera (Brown 86)
Dempsey
Zamora

Avbytare: Zuberbuhler, Smalling, Gray, Nevland

Matchrapport

United ställde upp med en relativt väntat elva. De mest osäkra platserna togs av Park på yttermittfältet och O’Shea på högeryttern. Fulham startade matchen i en defensiv 4-5-1 variant där Zamora agerade ensam anfallare understödd av Clint Dempsey.

Första halvlek
United inleder starkt och trycker ner Fulham. Ronaldo har bland annat ett par inlägg och han spelar också fram O’Shea som dock skjuter över. Ett par minuter senare får United en hörna, som i sin tur leder till ny hörnspark. Det har nu blivit dags för en pattenterad ”Scholesvariant”. Carrick slår en lång hörna till Scholes som står placerad ett par meter utanför straffområdet, resultat? 1-0 United! Englands rödhårigaste människa får till en kanonträff och även om Schwarzer ser bollen hela vägen och också är på rätt plats så kan han inte hålla i bollen utan tvingas se den rulla in i nätet. Möjligt att han borde ha tagit den men man ska inte underskatta hårdheten i det skottet.

United fortsätter att ha mycket boll och bland annat skjuter Carrick ett skott men detta är för löst och går rakt på Schwarzer. Scholes fortsätter att imponera och slår 10 crossbollar med millimeter precision. Hade en allsvensk spelar slagit en sådan boll hade han varit överlycklig. Fantastiskt att se.
Efter en dryg kvart skapar Fulham en chans genom Zamora. Nicken går dock tätt utanför.
United skapar dock flera chanser efter detta och bland annat får man ett mål bortdömt för offside (helt rätt) och Berbatov nickar ett inlägg tätt över.

Efter en halvtimme lyfter Scholes en fin boll in i straffområdet och O’Shea vecklar ut benet och stöter in bollen mitt i straffområdet där Berbatov har öppet mål sedan Fulham försvarare och målvakt har tvekat kring vem som ska ta bort bollen. 2-0 till United är ett faktum.

United får under resterande delen av halvleken några halvchanser men inget som är riktigt nära att resultera.

Andra halvlek
Efter en dryg kvart av United bollande utan riktiga chanser i andra halvlek skapar Berbatov en chans efter en fin pass från Scholes. Berbatov vänder upp och avlossar ett skott från strax innanför straffområdes linjen. Schwarzer gör dock en fin räddning.

Efter ca en timmas spel är det dags för Wayne Rooney att återigen göra entré. Han byter då med Berbatov. Strax efter att detta är det dag för 3-0 och det är då nämnda Ronney som gör det. I stort sätt hans första bolltouch sedan han kom in i matchen. Evra slår in ett inlägg från vänster som går över alla i straffområdet. Bollen landar hos Park som skjuter men missar totalt, istället står Rooney rätt placerad och kan bara sträcka fram foten på det missriktade skottet och 3-0 till United.

I den 66:e minuten får Fulham en jättechans att reducera. Efter ett till synes ofarligt anfall hamnar bollen hos Zamora som vänder upp och är fri med VDS från högerkanten i straffområdet. Skottet stryker dock stolpens utsida och VDS kan andas ut, rekordtiden fortsätter att ticka.

Resten av matchen blir en transportsträcka och United kan enkelt defilera hem tre sköna poäng.

Spelarbetyg
Hela backlinjen får naturligtvis godkänt. Kul att se O’Shea sticka upp i anfallet. Evra är som alltid offensiv och ett ständigt hot, och mittbackslåset är för tillfället världens bästa. På mitten ska Scholes ha en eloge, det verkar nästan som att han och Giggs triggar varandra till bättre och bättre prestationer. Han slår flertalet fantastiska crossbollar och gör dessutom ett riktigt snyggt mål. Ronaldo är som alltid farlig och Park sliter hårt för laget liksom kollegan Tevez i anfallet. Berbatov och Rooney gör det dom ska, mål. En stabil insats från hela laget med andra ord.

Nu ser vi fram emot att utöka hemmavinstsviten till helgen då Blackburn kommer på besök.