Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen inför: Fulham – Man Utd

Matcherna duggar nu tätt och i veckan bärgades tre nya poäng mot Newcastle i ligan. Den matchen slutade 2-1 och VDS släppte in mål efter imponerande 1311 minuter i ligan, skönt på ett sätt för nu kan man släppa det snacket. På lördagen är det dags för Fulham och kvartsfinal i FA-cupen. Det kommer bli en tuff match då SAF lär vila en och annan spelare samtidigt som Fulham är riktigt bra på Craven Cottage. Samtidigt har ju United kanske världens bredaste trupp så även om vissa spelare vilar kommer dessa luckor fyllas av andra stjärnspelare . United har vunnit FA-cupen fem gånger under SAF ledning och sammanlagt elva. Sist United var i final var för två år sedan då Chelsea stod för motståndet. Den gången drog United det kortaste strået.

Manchester United
Truppen kommer säkerligen vara starkast möjliga så när som på målvaktsfronten samt de skadade spelarna Hargreaves, Brown, Neville samt Rafael. De två sist nämnda är för övrigt nära en comeback.

När det matchas så tight som det görs så är det oerhört svårt att förutspå en startelva. Jag skulle dock tro att Van Der Sar kommer att vilas till förmån för Kuszczak eller Foster. Det troligaste är väl att Kuszczak får chansen sedan Foster spelade mot Tottenham i ligacupfinalen. Det känns dock som att SAF snart får bestämma vem som ska vara backup till VDS, börjar bli lite väl ”hattigt” mellan två bra målvakter.

Då SAF tidigare sagt att Ferdinand behöver komma in i en bra matchrytm samt att Vidic vilade stora delar av ligacupfinalen tror jag att backlinjen kommer att vara starkast möjliga.
På mitten kan man ju lika gärna dra lott men nedan följer det mittfält jag tror kommer starta. På topp kommer förmodligen Tevez att spela men om det blir Rooney eller Berbatov som får nöta bänk är svårt att säga.

Möjlig startelva
Kuszczak
O´Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Scholes, Gibson, Giggs
Rooney, Tevez

Fulham
Innan kvartsfinalen ha Fulham slagit ut Sheffield Wednesday, Kettering Town och Swansea. Det är framförallt på hemmaplan man har varit stark både i ligan och i cuperna.
Roy Hodgson har en fullt frisk trupp att tillgå och han lär mönstra en liknande elva den som ställdes mot Hull i veckan. Den matchen vann Hull med 1-0 sedan Manucho gjort det avgörande målet på övertid. Detta var Fulhamns blott andra förlust på hemmaplan i år.

Möjlig startelva
Schwarzer
Konchesky, Hangeland, Hughes, Pantsil
Dempsey, Murphy, Etuhu, Davies
Zamora, Johnson

United har massiv plusstatiskt på Fulham. Man har tillexempel inte förlorat mot Fulham på bortaplan på 45år! Jag tror att det kommer bli en tuff match där Fulham kommer att kriga för varje boll. Det som talar för United är dock att man är inne i en positiv trend samt att man har en väldigt bred trupp där alla kommer in och kan leverera. Ett omspel skulle förvisso vara OK men ytterliggare en match är inte optimalt med ett redan tight spelschema. Jag tror dock Uniteds bredd och ”vinnarvana” kommer att fälla avgörandet.

Matchen sänds på Viasat fotboll med start 18:10.