Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Duo såg rött och United förlorade

United lyckades inte återhämta sig efter förlusten mot Liverpool. Idag kom en ny svidande förlust, 2-0 borta mot Fulham. Paul Scholes och Wayne Rooney blev båda utvisade.

I den 18onde minuten nickade Bobby Zamora mot United-målet, Paul Scholes agerade målvakt och räddade bollen – med händerna. Fulham fick straff och Scholes visades ut. Straffen förvaltade Londonlaget väl genom Danny Murhpy.

I den 87e minuten avgjordes matchen defenitivt. Zoltan Gera gjorde då 2-0 till Fulham.

Strax därefter drog Wayne Rooney, onödigt på sig sitt andra gula kort, och visades ut. De gula korten kom inom en radie av mindre än 10 minuter. Extremt orutinerat och svagt är vad det är! Speciellt med tanke på att matchen redan var avgjord när Rooney får det andra kortet.

Nu väntar således avstängningar för Scholes och Rooney, medan Vidic avtjänat sitt straff efter nästkommande match.

Dagens enda ljusglimt var att Chelsea förlorade mot Spurs, med 1-0. Det innebär att United leder ligan med fyra poäng ned till Chelsea, med en match mindre spelad. Å andra sidan kan Liverpool imorgon gå förbi Chelsea och då endast vara en poäng bakom United, dock med en match mer spelad. Liverpool möter Aston Villa på Anfield.

Det ser emellertid tungt ut för United efter två svidande förluster samt ett absurt spelschema i och med Champions League. United möter Aston Villa enbart två dagar före CL-mötet med Porto. Att det sedan finns de (inte bara forum-hajar, utan även journalister!) som använder ordet ”röta” och ”tur” när de talar om United och dess matcher gör inte saken bättre. Pinsamt och orättfärdigt är vad det är!

UNITED WE STAND

FULHAM-MANCHESTER UNITED 2-0 (1-0)
1-0 [18] Danny Murphy (straff)
2-0 [87] Zoltan Gera

MANCHESTER UNITED: van der Sar, O’Shea (Tevez 69), Ferdinand, Evans, Evra, Park, Scholes, Giggs, Fletcher, Ronaldo, Berbatov (Rooney 46)
Avbytare: Foster, F da Silva, Neville, Carrick, Anderson
Varningar: Evans, Evra, Ronaldo, Rooney
Utvisningar: Scholes, Rooney

FULHAM: Schwarzer, Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky, Dempsey (Gera 82), Murphy (Dacourt, 67), Etuhu, Davies, Johnson, Zamora (Kamara 77)
Avbytare: Zuberbuhler, Stoor, Kallio, Nevland
Varningar: Pantsil