Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Aston Villa

Efter två raka förluster i ligan och ett långt landslagsuppehåll är det nu återigen dags för Premier League-spel. Ett Aston Villa i usel form kommer på besök och en seger är ett absolut måste för de regerande mästarna.

Det känns underbart att ligafotbollen drar igång nu igen, man har verkligen längtat. Matchen imorgon bara måste vinnas, efter två katastrofmatcher mot Liverpool och Fulham har vi tappat det fina försprånget gentemot Liverpool och inför helgens omgång skiljer det endast en poäng mellan de bägge rivalerna (låt vara att United har en match tillgodo).

Man United
Som sagt, tre poäng imorgon är ett måste. Det underlättar ju inte direkt att Vidic, Scholes och Rooney missar matchen p.g.a. avstängning samt att Berbatov och Anderson tillsammans med de tidigare offren Brown, Hargreaves och Rafael återfinns på skadelistan. Carlos Tevez är således den enda ordinarie anfallaren i A-truppen som finns att tillgå och i vilket fysiskt skick han är i återstår att se efter Argentinas 6-1 förlust mot Bolivia i höghöjdsmatchen i La Paz samt en mycket lång flygresa hem till Manchester. I övrigt är Gary Neville friskförklarad efter de senaste skadeuppehållet och kaptenen kan mycket väl gå in från start på högerbacken.

Trots att United spelar igen på tisdag då Porto kommer på besök för den första CL-kvartsfinalen väntas Ferguson plocka ut starkaste möjliga lag då han inte vill riskera att tappa ytterligare mot Liverpool, som möter Fulham Craven Cottage senare idag.

Van der Sar är självskriven i målet. Ferdinand/Evans tillsammans med Evra är lika givna i backlinjen där Neville väntas gå in som högerback. Om SAF bedömer att lagkaptenen ännu inte är fysiskt redo för spel tar John O´Shea hand om högerkanten. Med Scholes, Anderson och Hargreaves ute ur bilden till morgondagens match skulle det förvåna mig mycket om det inte blir Carrick och Fletcher som tar hand om de centrala positionerna på mittfältet.

Hur resterande fyra platser ser ut beror mycket på hur SAF väljer att formulera laget, men troligtvis blir det en sorts 4-2-3-1 uppställning med Ronaldo och Park på kanterna och veteranen Giggs – som kunnat vila och träna under uppehållet – i en central roll bakom Carlos Tevez längst upp på topp.

Truppen ser ut som följer:
Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, O’Shea, Ferdinand, Evans, Evra, Fabio, Ronaldo, Nani, Fletcher, Gibson, Possebon, Carrick, Park, Giggs, Tevez, Welbeck.

Aston Villa
Aston Villa har inte vunnit på åtta matcher i alla turneringar och man har även tappat fjärdeplatsen i ligan till Arsenal som nu ligger tre poäng före Birmingham-laget och bakom flåsar Everton (fyra poäng efter) Martin O´Neill och hans mannar i nacken. Det ska dock sägas att Villa har haft ett väldigt tufft spelschema dessa åtta matcher och med den tunna trupp man har blir det inte helt lätt. Det flyt man haft tidigare under säsongen har varit som bortblåst de senaste veckorna.

Emil Heskey missar definitivt matchen efter att ha skadat sig i Englands träningsmatch mot Slovakien förra helgen (där han även blev målskytt) och det är ett tungt avbräck för Villa, särskilt med tanke på att Agbonlahor har tappat målformen helt. Martin Laursen och Steve Sidwell är frågetecken inför matchen där Wilfred Bouma möjligtvis kan göra comeback efter ett långt skadeuppehåll.

Spelare att se upp med offensivt är Ashley Young (kanske vore något för United) och norrmannen John Carew. Gabriel Agbonlahor är även han ett hot med sin snabbhet och vi får hoppas att hans måltorka håller i sig över helgen.


Historik

På 170 tävlingsmatcher mot Aston Villa har United 86 vinster, Villa har vunnit 48 och 36 har slutat oavgjort.

United har mött Aston Villa en gång tidigare den här säsongen, på Villa Park 22 november och den matchen slutade 0-0 efter att bortalaget misslyckats med att överlista Brad Friedel.

Första matchen efter ett landslagsuppehåll är alltid en svår uppgift och med tanke på att flera nyckelspelare saknas samt att formen är minst sagt tveksam hos United lär Aston Villa, som är i desperat behov av poäng om man vill hålla CL-drömmen vid liv, bli en svår nöt att knäcka. Det har varit mycket snack i media från flertalet United-spelare om hur fokuserade de är på den här matchen och att en vinst är ett måste så nu är det verkligen upp till bevis. Vill man vinna en tredje raka ligatitel i år är det bara vinst som gäller imorgon.Manchester United – Aston Villa
Old Trafford, Manchester
17.00 (svensk tid)
Tips: 2-1 (Tevez x2)

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med sändningsstart 16.20

Ge allt grabbar!!

/ Simon Soltan-Zadeh, Svenska Fans