Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United ute ur FA-cupen efter straffar

Det blir ingen ”quintupel” för United. Everton lyckades efter en defensivt mycket bra insats slå United på straffar. Efter att Cahill missat sin första straff hade fanns stora chanser till vinst men efter att både Berbatov och Ferdinand hade slagit veka straffar så vände the Toffees på straffsparkarna och man vann tillslut med 4-2. Det enda positiva med denna match var väl egentligen att ungdomarna fick chansen och stod upp bra mot ett för dagen betydligt mer erfaret lag. Nu ser vi framemot veckans omgång och hoppas att vi kan dra ifrån ytterligare i ligan.

Everton inledde med en ganska väntad elva, en 4-5-1 uppställning med bekantingen Saha på topp.

Everton
Howard
Hibbert – Jagielka – Lescott – Baines
Osman – Neville – Fellaini (Vaughan, 102) – Cahill – Pienaar
Saha (Rodwell, 70)

Oanvänd bänk: Nash, Yobo, Castillo, Jacobsen, Gosling

United startade med en ”ungdomselva” där det egentligen bara var mittbacksparet som tillhör den ”riktiga” startelvan.

Manchester United
Foster
Rafael – Ferdinand – Vidic – Fabio (Evra, 63)
Welbeck – Gibson – Anderson – Park (Scholes, 67)
Tévez – Macheda (Berbatov, 90)

Oanvänd bänk: Kuszczak, Neville , Nani, Evans,

Första halvlek
Hela matchen präglades av en stark defensiv från båda lagen. Detta märktes inte minst på de fåtal chanser som skapades. Everton har mer boll under matchens första 20 minuter men man skapar egentligen inget farligt. United tar över mer i spelet men de riktigt klara chanserna uteblir. Närmast mål var väl egentligen Welbeck men avslutet i den 22:a minuten efter pass från Rafael styrdes bort av Lescott.
Welbeck fick ytterligare en chans med fem minuter kvar i halvleken. Denna gång var det Macheda som stod för förarbetet men ännu en gång missar Welbeck avslutet och de båda lagen fick gå till pausvila med ett 0-0 reslutat. United hade mer boll men som tidigare nämnts skapades inga jättechanser från något av lagen.

Andra halvlek
I början på andra inleder Everton med intensitet och man är riktigt nära att ta ledningen när Cahill går på avslut men Ben Foster som under första halvlek inte hade mycket att göra tvingas till en brilliant räddning. Uniteds första chans i andra kommer genom en kontring där Park skjuter strax utanför stolpen. Gibson hade strax efter ett tungt skott som Tim Howard gör en jätteräddning på.

United skulle helt klart ha haft en straff i den 68:e minuten när Welbeck blir fälld i av Jagielka. Hur den gode Riley missar det förstår jag inte, men å andra sidan har den mannen alltid varit ett vandrande frågetecken så man borde sluta bli förvånad. Matchen böljade sedan fram och tillbaka untan riktigt heta chanser. Anderson hade ett skott utanför och också Welbeck skapade någon halvchans.

Extra tid
Precis som under de ordinarie 90 minuterna skapas inte mycket. United har väl lite mer boll och men precis som under ordinarie tid så var det de båda mittbacksparen som dominerade vilket säger det mesta om hur matchen var. Båda lagen kändes också ganska nöjda med straffsparkar.

Straffar
Omg 1 Everton: Miss Cahill 0-0
Omg 1 United: Miss Berbatov 0-0

Omg 2 Everton: Mål Baines 1-0
Omg 2 United: Miss Ferdinand 1-0

Omg 3 Everton: Mål Neville 2-0
Omg 3 United: Mål Vidic 2-1

Omg 4 Everton: Mål Vaughan 3-1
Omg 4 United: Mål Anderson 3-2

Omg 5 Everton: Mål Jagielka 4-2

Everton vinner med sammanlagt 4-2 och får alltså möta Chelski i finalen. Man kan säga vad man vill om uttagningen men jag tycker de unga spelarna verkligen kom in och stod upp i 120 minuter. Med en snittålder på 22 år i startelvan tycker jag man få ge samtliga spelare klart godkänt. Man spelar alltså jämt och kanske till och med borde vunnit (straffen) mot ett formstarkt Everton.

Nu gäller det att fokusera på ligan och det är match redan till veckan. På onsdag kommer Pompey till Old Trafford och vi hoppas naturligtvis på en klar vinst.

Varningar: Everton – Fellaini, Cahill
Manchester United – Rafael, Tevez, Scholes