Inför: Man Utd – Portsmouth

Efter att Sir Alex mannar på söndagen missat kampen om finalplatsen i FA-cupen mot Everton är det nu dags för en mycket viktig hemmamatch i Premier League då Portsmouth kommer på besök.

Efter att man förlorat straffsparksläggningen mot Everton senast har United nu ligan och Champions League man kan koncentrera sig på till 100%, och på onsdagskvällen ställs nästa hinder i vägen för ett tredje raka ligaguld då Portsmouth kommer på besök till Old Trafford.

Mot Everton startade Sir Alex som känt med ett mycket ungt lag, vilket innebär att flera spelare som vilades på söndagen går in i startelvan på onsdagen. Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Edwin Van Der Sar, Michael Carrick är alla säkerligen givna i öppningselvan mot Portsmouth och något annat vi supportrar kan glädja oss över är att Wes Brown, ligans bästa högerback ifjol, är på väg tillbaka. Wesley deltog i reservlagets match några dagar sedan och har enligt uppgifter gjort bra av sig. Förhoppningsvis kan vi få med honom till säsongens slutraka.

Portsmouth
Gästerna har enligt Physioroom.com inga större skadeproblem för tillfället. Endast J Thomas och kanske även Papa Bouba Diop kommer att missa matchen mot United. För övrigt är laget intakt och den tillfälliga chefstränaren Paul Hart har en god trupp att välja emellan. Laget ligger för närvarande på en 14:e plats i ligan med 32 matcher spelade.

Senast i vinstmatchen mot Bolton ställde man upp med följande elva. James; Kaboul, Campbell, Distin, Hreidarsson; Davis, Mullins, Johnson, Kranjcar, Nugent, Crouch. Mot United startar troligtvis David James i målet men jag tror att Glen Johnson flyttar tillbaka ner som högerback medan övriga backlinjen är den samma, dock alltså till undantag att Kaboul bänkas i förmån av just Johnson.

På mittfältet förväntar jag mig att Hart vågar riskera med en lite mer offensivare formation, vilket skulle innebära att Jermaine Pennant skulle gå från start tillsammans med Sean Davis, Kranjcar och Hayden Mullins. Möjligtvis startar dock också Belhadj på mittfältet. I anfallet känns Crouch rätt så given men beroende på gästernas formation kan han få sällskap av David Nugent eller ett annat fyrtorn i Nwanko Kanu.

Portsmouth har alltså sex matcher kvar att spela i Premier League och trots att man i princip ligger sex poäng ovanför strecket har man en bra position med tanke på slutracet. Laget har en match mindre spelad än de övriga lagen vilket betyder att man måste förlora tre av sina sex sista matcher medan t.ex lag som Middlesbrough och Newcastle måste vinna samtliga återstående.

Gästernas Peter Crouch är lagets målfarligaste spelare med elva fullträffar och han har även flest assist (5) i ligan av spelarna i Portsmouth.

Manchester United
Sir Alex som startade med ett mycket reservbetonat lag senast kan kalla på friska vindar när United tar emot Portmouth på onsdagskvällen. Utvilade Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Michael Carrick, John O’Shea, Ryan Giggs och Edwin Van Der Sar är samtliga tillbaka i startelvan. Försprånget ner till tvåan Liverpool är som känt endast en poäng, dock med en match mer spelad. Men en vinst på onsdagskvällen är ett måste. 

Ben Foster får alltså efter en rätt så osäker prestation senast ge plats åt förstekeepern Van Der Sar. Framför sig har han världens bästa mittbackspar, nämligan Nemanja Vidic och Rio Ferdinand. Patrice Evra får fortsatt förtroendet efter inhoppet senast och John O’Shea startar troligtvis till höger. Gary Neville är också ett hett alternativ men med tanke på att gästerna har flera goda huvudspelare vid fasta situationer tror jag Sir Alex väljer Sheasy före Neville. 

På mittfältet känns Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs och Michael Carrick givna, och ifall Darren Fletcher är redo för spel utgör han den sista mittfältsplatsen. Nani får kanske även han möjligheten att visa upp sig mot Portsmouth men eftersom matchen är ytterst viktig för hemmalaget tror jag inte Ferguson vågar ”chansa” på portugisen. Anfallsplatserna är också ganska klara, Wayne Rooney är stensäker starter medan Berbatov också han troligtvis startar efter ett halvtimmes inhopp mot Everton, och en usel straff. 

Matchen mot Portsmouth är alltså av den viktigaste kalibern och en vinst är i princip ett måste. Noteras bör även att Liverpool ikväll spelar mot Arsenal på Anfield och ifall Gunners lyckas få med sig en poäng eller tre har United en allt kortare väg till ligaguldet. Men eftersom Gunners lider att stora skadeproblem och är sementerade fyror i ligan kör man kanske med b-laget ikväll, så vi skall inte ha allt för stora förhoppningar om någon hjälp, vi kan istället koncentrera sig på att sköta vårt eget jobb. 

Eftersom chanserna till FA-cup titeln försvann senast kan nu Sir Alex och spelarna sikta in sig på ligan och Champions League istället. Wayne Rooney som drömde om FA-cup titeln i år lär vara ytterst taggad och en vinst mot Portsmouth känns inte som någon omöjlig uppgift för Red Devils. Dessutom har flera spelare fått vila sedan vinsten över Porto i Champions League och därför tror jag att vi kommer att få se ett fräscht United med en rörlig offensiv och ett högt tempo på onsdagskvällen. 

Manchester United – Portsmouth
Old Trafford
Tid: 21.00 (svensk tid)
Tips: 4-0 (Rooney 2, Ronaldo 2)
 

Matchen sänds på Canal+ Sport2 med start kl 21.00.

COME ON YOU REDS!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS