Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs årets spelare – United dominerar årets lag

Ryan Giggs blev på söndagen utsedd till årets spelare i England, samtidigt så finns 6 spelare med i årets lag.

Ryan Giggs, med 19 säsonger i United-tröjan, blev på söndagen utsedd till säsongens spelare, PFA Player Of The Year, för första gången. Han har bara startat 12 matcher den här säsongen och gjort lika många inhopp, men hans påverkan på United’s spel har varit slående. Giggs är inte längre den blixtsnabbe yttern som han en gång var, idag är han en offensiv central spelare och hans fantastiska spelsinne och snabba fötter har varit guld värt för United vi flera tillfällen.
Visst kan man argumentera emot att Giggs vinner utmärkelsen just p.g.a att han inte ens är helt ordinarie i United och som sagt bara startat 12 ligamatcher, den mest värdige vinnaren kanske ändå hade varit Nemanja Vidic, men å andra sidan är det ett hån mot Giggs att han inte tidigare utsetts till årets spelare. Han är Premier League’s bäste ytter genom tiderna och årets säsong är inte alls hans bästa.

Priset till årets unga spelare, PFA Young Player Of The Year, gick helt rättvist till Aston Villa’s Ashley Young.

Förutom Giggs så finns 5 andra United-spelare med i årets lag, Edvin van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra och Cristiano Ronaldo.

Årets lag:
Edvin Van der Sar (Man Utd)
Glen Johnson (Portsmouth)
Rio Ferdinand (Man Utd)
Nemanja Vidic (Man Utd)
Patrice Evra (Man Utd)
Ashley Young (Aston Villa)
Steven Gerrard (Liverpool)
Ryan Giggs (Man Utd)
Cristiano Ronaldo (Man Utd)
Nicolas Anelka (Chelsea)
Fernando Torres (Liverpool)