MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, Vidic, Evans (O’Shea 71), Evra – Park (Rooney 58), Fletcher, Giggs, Ronaldo (Scholes 58) – Berbatov – Tevez
Avbytare: Kuszczak, Neville, Carrick, Nani
Varningar: Fletcher

MANCHESTER CITY: Given – Richards, Onuoha, Dunne, Bridge – Kompany, De Jong (Petrov 73) – Elano, Ireland, Robinho (Evans 90) – Caicedo (Bojinov 63)
Avbytare: Hart, Glauber, Zabaleta, Fernandes
Varningar: Ireland

United vann derbyt mot City komfortabelt, det var egentligen aldrig något snack om saken. Cristiano Ronaldo gjorde första målet på frispark, Carlos Tevez det andra, båda målen föll i första halvlek.

Sir Alex fick undvara Rio Ferdinand helt, han skadade en vad pÃ¥ träningen i veckan. Michael Carrick och Wayne Rooney började pÃ¥ bänken, därmed var 3 nyckelspelare utanför laget frÃ¥n start, även John O’Shea började pÃ¥ bänken. Matchen borta mot Wigan fanns helt klart i bakhuvudet hos Sir Alex.
Mark Hughes tvingades undvara Shaun Wright-Phillips och Craig Bellamy av de mer ordinarie spelarna, Dietmar Hamann fanns också på skadelistan.

Första halvlek:
City började relativt optimistiskt och hade lite boll i inledningen. Det var dock United som hade de första chanserna när Tevez och Park hade vars ett skott. Elano fick sedan ett ganska bra läge men avslutade uselt efter samarbete med Ireland.
En del spel pÃ¥ mittplan och strax utanför City’s straffomrÃ¥de följde under en period. I den 18:e minuten kom United’s ledningsmÃ¥l. Stephen Ireland tacklade Berbatov först och sedan boll 3-4 meter utanför straffomrÃ¥det med frispark som följd. Ronaldo tog frisparken och sköt via Kompany in 1-0 bakom en chanslös Shay Given i City’s mÃ¥l.
Carlos Tevez, pigg i matchen, sköt något senare i stolpen efter ett fint anfall när han skar in från straffområdeshörnet, Given kunde bara stå och titta.
Det var ocksÃ¥ Tevez som skulle göra matchens andra och ocksÃ¥ sista mÃ¥l. Darren Fletcher skickade upp en höjdboll som Berbatov vackert (ändÃ¥ nÃ¥got misslyckat för att vara han, men en dröm för andra) tog ned med högerfoten. Därefter serverade han i sidled Tevez som med en skottfint gjorde bort City’s mittback och via stolpen sköt 2-0.

Andra halvlek:
Den andra halvleken skulle egentligen bara bli en transportsträcka för United, man behövde inte ta ut sig och kontrollerade matchen rätt enkelt.
Robinho, som under hela matchens annars befann sig i Rafael’s bakficka, fick en chans 5 minuter in i halvleken efter en genomskärare frÃ¥n Elano. Robinho’s avslut var dock uselt och gick lÃ¥ngt utanför Van der Sar’s vänstra stolpe.
United hade inte mycket i chansväg, men man behövde inte heller anstränga sig för att skapa nÃ¥got. Rafael’s misslyckade inlägg blev farligt och ett par skott kunde ha förvaltats bättre, annars var det tunnsÃ¥tt större delen av halvleken. Berbatov’s delikatess mot Dunne kunde blivit nÃ¥got liknande som mot West Ham. Scholes frispelades av inhoppande Rooney, men när en extremt trög spelare som Dunne hinner ikapp Scholes sÃ¥ bevisar det att snabbheten inte är Scholes styrka, Dunne tacklade enkelt bort bollen i skottläget.
Inhoppande Martin Petrov hade City’s kanske bästa chans i matchen dÃ¥ hans vänsterskott räddades fint av Van der Sar till hörna, mycket mer lyckades inte City skrapa fram och man var märkligt uddlösa.
Tevez fick sista chansen då han nickade i stolpen från ungefär en decimeters håll efter en nickskarv på hörna av Fletcher. Troligen blev Tevez skrämd av närheten till just stolpen och var rädd att springa in i den.

Rooney, Scholes och O’Shea ersatte Ronaldo, Park och Evans i andra halvlek, med Wigan pÃ¥ onsdag i Ã¥tanke förstÃ¥s. Ronaldo blev inte glad över bytet och visade känslor och slog bort en flaska och var allmänt tjurig varje gÃ¥ng han sÃ¥gs i bild, detta har givetvis förstorats upp till gigantiskt löjliga proportioner. Vem vill bli utbytt i en match mot lokalrivalen, vill inte alla spela dessa matcher? Töntigt är bara förnamnet, men är vi inte vana vid sÃ¥dan tramserier frÃ¥n media nu?

Sammanfattning och spelarbetyg:
Matchen slutade rättvist 2-0. United gjorde ingen större match men man behövde inte heller anstränga sig särskilt mycket. City var riktigt uddlösa och skapade mycket fÃ¥ farliga lägen, United’s backlinje och mittfält var allt för starkt denna dag.
I United var Fletcher mycket bra pÃ¥ mitten och Vidic som vanligt bra i mittförsvaret. Anfallsparet Tevez och Berbatov var ocksÃ¥ bra där bulgaren visade fina defensiva kvaliteter och hans magiska fötter är oöverträffbara, Tevez var ett ständigt hot för City’s backlinje matchen igenom.

Nästa match är på onsdag kväll borta mot Wigan, en match som kan ta United mycket nära en ny ligavinst.