Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wigan – Man Utd

På onsdagskvällen har United chansen att dryga ut serieledningen till hela sex poäng med två omgångar kvar när man gästar Wigan på JJB Stadium.

 Efter en stabil seger senast mot City har nu blickarna vänts mot det svåra bortamötet med Wigan på onsdagskvällen. Om man lyckas ta tre poäng mot Steve Bruce mannar behöver man endast en poäng ifrån de två sista matcherna, hemma mot Arsenal och borta mot Hull.

Wigan
Steve Bruce mannar har gjort en bra säsong i Premier League. För tillfället ligger man på en 11:e plats i tabellen och ligger säkert till. Dessutom har man inte någon chans till europaspel längre vilket gör att matchen inte har så stor betydelse för hemmalaget.

Målet vaktas dock säkerligen av Kirkland, en mycket duktig målvakt enligt mig. Framför sig har han Paul Scharner och Titus Bramble medan Figueroa och Melchiot har koll på var sin ytterbacksposition. På mittfältet hittar vi Koumas, Brown, Valencia och N’Zogbia.

I anfallet tror jag att Amr Zaki får förtroende bredvid Hugo Rodallega. Mido är ett frågetecken inför matchen. Won Hee är också skadad.

Man Utd
Gästerna har endast Hargreaves och Brown på skadelistan medan Rio Ferdinand är ett frågetecken. Det är också oklart huruvida Jonny Evans kan starta vilket innebär att John O’Shea kanske tvingas hoppa in i mittförsvaret bredvid Vidic.

United startar dock troligtvis med Van Der Sar i målet. I försvaret startar O’Shea, Evans, Vidic och Evra medan Michael Carrick är given på innermittfältet. Bredvid honom tror jag Fletcher startar och på kanterna hittar vi Ronaldo och Park.

Anfallet formeras av Wayne Rooney och Dimitar Berbatov, men det är mycket möjligt att Tévez får fortsatt förtroende efter sin fina insats senast. För övrigt tror jag att United kommer att vara riktigt taggade för att säkra tre ytterst viktiga poäng och därmed ha en ypperlig chans att ta hem ligatiteln i år igen. Ett mål i början av matchen är mycket viktigt och jag tror man kommer att göra det. Sedan håller man laget kompakt medan man bjuder på en fin offensiv matchen igenom.

Wigan – Man Utd
JJB Stadium
Tid: 21.00 (svensk tid)
Tips: 0-3 (Rooney, Carrick, Ronaldo)

Matchen sänds på Canal+ Sport1 med start kl 21.00. 

C’MON YOU REDS!